Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leaseplan - sam. pokontraktowe

Featured Replies

Napisano

Czy jest ktoś z Leaseplanu? Albo ktoś, kto ma do czynienia z ichnimi samochodami pokontraktowymi?

Będę wdzięczny za kontakt, bo coś mi się wydaje, że lokalny dealer ciut nagina rzeczywistość...

Napisano

Mam do czynienia o tyle,że prywatnie ujeżdżam pojazd po flotowy....

Niepokojących oznak brak,po za tym że do sprzedaży był mocno wypicowany. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mam do czynienia o tyle,że prywatnie ujeżdżam pojazd po flotowy....

> Niepokojących oznak brak,po za tym że do sprzedaży był mocno wypicowany.

No właśnie się zastanawiam, bo auta wypicowane, ceny stosunkowo niskie. Są trzy auta z różnymi przebiegami (+/- 20.000km), różnice w rejestracjach 3miesiące (2007/2008) a ceny identyczne. Najtańsze auto jest najmłodsze z najmniejszym przebiegiem.

Napisano

W momencie gdy już dobiłem targu,to sprzedający trochę szczegółów zakupu takich pojazdów mi zdradził.

On(komis)staje do przetargu organizowanego dla podmiotów gospodarczych(najczęściej komisów właśnie).

Licytowane są pojedyncze pojazdy,jak również całe floty,zgarnia je ten kto da więcej.

U mojego sprzedawcy miałem w komisie do wyboru 3 Fordy Focusy,2 Ople Astra,byłe jeszcze Vectra Toyota Avensis i Skody Fabia.

Wszystkie w tym samym kolorze.

Przy zakupie trzeba i tak do każdego pojazdu podejścia indywidualnego.

Nie sugeruj się cenami innych pojazdów.

Może miał jakąś historie wypadkową,lub odstaje silnikowo od pozostałych, w sensie że sa same diesle,a ten jest na Pb.

Popatrz gdzie był serwisowany,zadzwoń,przedstaw sprawę,może coś Ci powiedzą.

Ja dostałem e-maila z danymi z ostatniego przeglądu.

Ogólnie wszystkie wpisy serwisowe pokrywają się z danymi w książce obsługi.

Dostałem pisemną gwarancję potwierdzającą przebieg pojazdu.

Nie wiem czy to ma jakieś konsekwencje prawne,ale papierek jest.

Przejechałem do dn. dzisiejszego 10kkm i narazie tylko tankuje i ubezpieczam.

ps.Cena zakupu nieznacznie powyżej średniej rynkowej.

wink.gif

Napisano

> Czy jest ktoś z Leaseplanu? Albo ktoś, kto ma do czynienia z ichnimi samochodami pokontraktowymi?

> Będę wdzięczny za kontakt, bo coś mi się wydaje, że lokalny dealer ciut nagina rzeczywistość...

wszystko zależy od wartości rezydualnej określonej przez firmę oraz tego czy auta były brane w większej ilości przez lokalnego ok.gif

Napisano

> Czy jest ktoś z Leaseplanu? Albo ktoś, kto ma do czynienia z ichnimi samochodami pokontraktowymi?

> Będę wdzięczny za kontakt, bo coś mi się wydaje, że lokalny dealer ciut nagina rzeczywistość...

Każda furka sprzedawana przez firmy leasingowe ma wycenę rzeczoznawcy, poproś o nią, tam będzie wiele napisane co z autem było nie tak w momencie sprzedaży przez leasing.

Napisano

Ja rok ujeżdżałem Skodę z Leaseplanu. Serwis tylko ASO, blacharka - warsztat niezależny ale nie Heniek Garage wink.gif

Napisano

Mam przyjemność kontaktu z flotowcami. Serwisują auta tylko w ASO. Co trzeba praktycznie wszystko wymieniają na originałach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.