Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stag300 dziwny alarm dzwiekowy

Featured Replies

Napisano

Po jakis 7km od startu dzisiaj centralka dziwnie mnie o czyms alaramowala (dzwiek i szybkie miganie diody)... a auto nie mialo pelnej mocy (a na wolnych obrotach lekko trzeslo buda). 30km pozniej mialem postoj (moze 2 min), zgasilem silnik, odpalilem- alarm dzwiekowy sie rozlegl, ale jak po chwili spojrzalem na diode- to normalnie sie palila, silnik pracowal normalnie. Przejechalem tak 5-7km do domu i bylo wzystko w porzadku hmm.gif

Patrzac po zuzyciu paliwa 'tamte' 30km jechalem na benzynie.

Nie byl to dzwiek "przegladu", bo ten wylaczylem w centralce.

Nagralem filmik, moze ktos powie co mi komp gazowy chcial przekazac? Dzwiek rozlegal sie za kazdym razem jak probowalem przelaczyc na gaz

Napisano

słyszę 3 krótkie i 1 długi

wg instrukcji to błąd sterownika

pika bo chyba masz włączoną sygnalizację błędów dźwiękiem- podłącz pod ac gassychro i sprawdź jaki błąd wyrzuca

Napisano

We wtorek mogę sprawdzić. Jutro zadzwonię do Ciebie. Wyczyść PW, bo nie idzie.

Napisano
  • Autor

> słyszę 3 krótkie i 1 długi

> wg instrukcji to błąd sterownika

> pika bo chyba masz włączoną sygnalizację błędów dźwiękiem- podłącz pod ac gassychro i sprawdź jaki

> błąd wyrzuca

jakis blad tam byl, ale to mniej wazne.... wazne, ze chyba caly komp padl / pada... cos w nim halasuje (styczniki? przekazniki?). Dzisiaj zadna dioda sie nie palila, pozniej zapalila sie tylko czerwona, pozniej przelaczal na zmiane, pozniej znowu ciemno.... Podjade dzisiaj do szpecow i zobacze, ale podejrzewam, ze innej opcji jak nowy komp nie bedzie.. frown.gif

Napisano

> jakis blad tam byl, ale to mniej wazne.... wazne, ze chyba caly komp padl / pada... cos w nim

> halasuje (styczniki? przekazniki?). Dzisiaj zadna dioda sie nie palila, pozniej zapalila sie

> tylko czerwona, pozniej przelaczal na zmiane, pozniej znowu ciemno.... Podjade dzisiaj do

> szpecow i zobacze, ale podejrzewam, ze innej opcji jak nowy komp nie bedzie..

Spróbuj wziać lutownicę i przelutować, może pomóc.

Napisano
  • Autor

> Spróbuj wziać lutownicę i przelutować, może pomóc.

Fakt- lutownica byla potrzebna, gazownikowi, jak znalazl przeczyne zlosnik.gif

Przewod od zasilania byl przerwany smile.gif W 5min znaleziona przyczyna i przerwa w wiazce cool.gif

Mam nadzieje, ze bedzie ok zlosnik.gif

Napisano

No to się cieszę, ja to tak zawsze z lenistwa oglądam czy coś nie odpada - naprawa mniej mozolna 270751858-jezyk.gif