Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczeniowo: wariant serwisowy a amortyzacja

Featured Replies

Napisano

Ludziki wytłumaczcie mi bo ostatnio mnie Kajka oświeciła jak odnawiałem ubezpieczenie

Zawsze biorę ubezpieczenia "na wypasie", auta raczej młode, albo wręcz nowe, czasu na bieganie po Panach Heńkach brak więc znoszę wszelki udziały itp

OStatnio przy okazji jak ubezpeiczałem pyzia chchiałem wariant serwisowy napraw z AC w razie wu ale jakoże auto już 6 letnie czy jakośtak to amortyzacja części doszła-i co by się jej pozbyć dodoatkowa składka

Jaki jest sens sprzedwania wariantu serwisowego klientowi bez opcji wykupionej amortyzacji części - przecież będzie ka-bum, oddam auto do ASO (no bo przecież wariant serwisowy mam) a tu niespodzianka bo ubezpieczyciel odda warsztatwoi za części pomniejszone o amortyzację-efekt pomimo wariantu serwisowego będę musiał dopłacić za części serwisowi

Napisano

Taki sens że jest mniejsza składka... A że potem w razie bum trzeba dopłacić to już problem ubezpieczonego kóry sobie taką polisę wykupił...

Napisano

Ja mam w PZU tak, że jakbym nie dopłacił to mogą mi naprawić samochód na używanych lub zamiennych częściach, jak masz full wkładają tylko nowe oryginalne ok.gif

U mnie różnica między tymi ubezpieczeniami to 70zł/rok wink.gif

Napisano

> Ludziki wytłumaczcie mi bo ostatnio mnie Kajka oświeciła jak odnawiałem ubezpieczenie

Trzeba było u źródła zapytać. zlosnik.gif

Napisano

> Jaki jest sens

W 99% przypadków serwis z TU dojda do porozumienia w sprawie kwoty... spy.gifgrinser006.gif