Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Który zestaw odseparowany?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Podpowiedzcie co wybrać?

- u-Dimension EL COMP6

- HELIX B 62C BLUE

- coś innego do 350 złotych.

Za Helixami przemawiają malutkie zwrotniczki które łatwo by było gdzieś schować

w drzwiach.

Nie słyszałem żadnych z nich i nie mam gdzie posłuchać.

Lubię zbalansowany dźwięk z głębokim ciepłym basem.

Na razie system będzie napędzany tylko bezpośrednio

z radia fabrycznego 4X20 (RCD300) więc dobrze by było jakby nie potrzebowały megawatów mocy by zagrać.

W przyszłości nie wykluczam lepszego modelu fabrycznego radia lub małego wzmacniacza do tego systemu. Ale to odległa przyszłość.

Na chwilę obecną chcę wymienić papierzaki na coś milszego dla ucha.

W poprzednim aucie miałem PB S6-C pędzone wzmacniaczem i bardzo mi one odpowiadały.

Teraz chciałbym spróbować czegoś innego.

Podpowiecie? smile.gif

Napisano

> Witam!

> Podpowiedzcie co wybrać?

> - u-Dimension EL COMP6

> - HELIX B 62C BLUE

> - coś innego do 350 złotych.

> Za Helixami przemawiają malutkie zwrotniczki które łatwo by było gdzieś schować

> w drzwiach.

> Nie słyszałem żadnych z nich i nie mam gdzie posłuchać.

> Lubię zbalansowany dźwięk z głębokim ciepłym basem.

> Na razie system będzie napędzany tylko bezpośrednio

> z radia fabrycznego 4X20 (RCD300) więc dobrze by było jakby nie potrzebowały megawatów mocy by

> zagrać.

> W przyszłości nie wykluczam lepszego modelu fabrycznego radia lub małego wzmacniacza do tego

> systemu. Ale to odległa przyszłość.

> Na chwilę obecną chcę wymienić papierzaki na coś milszego dla ucha.

> W poprzednim aucie miałem PB S6-C pędzone wzmacniaczem i bardzo mi one odpowiadały.

> Teraz chciałbym spróbować czegoś innego.

> Podpowiecie?

jak tylko pod radio to gms 1865 lub 1765 w zestawie , jak zamierzasz w przyszłości kupić wzmak to ama bl160 +mission + zwrotka lub diora gds1607 mimo że tańsze to biją wymienione przez ciebie zestawy co najmniej o 2 klasy

Napisano

> Witam!

> - u-Dimension EL COMP6

> - HELIX B 62C BLUE

słuchałem długi czas wożony Mazdą 626 Helixów na wytłumionych drzwiach. Napędzane były z radia - dźwięk jak na samo radio (Alpine CDE) był wyraźny i głośny, jednak basu z tego za wiele nie wyciśnięto, za to góry aż nadto.

Napisano

> jak tylko pod radio to gms 1865 lub 1765 w zestawie , jak zamierzasz w przyszłości kupić wzmak to

> ama bl160 +mission + zwrotka lub diora gds1607 mimo że tańsze to biją wymienione przez ciebie

> zestawy co najmniej o 2 klasy

masz jakiegos linka do tej amy?

Napisano

> słuchałem długi czas wożony Mazdą 626 Helixów na wytłumionych drzwiach. Napędzane były z radia -

> dźwięk jak na samo radio (Alpine CDE) był wyraźny i głośny, jednak basu z tego za wiele nie

> wyciśnięto, za to góry aż nadto.

ciekawe, mialem Helixy DB 62.1 (tez pod radiem, stare JVC) i u mnie basu byla bardzo przyzwoita ilosc (troche gorzej z jakoscia, zejscie niezle ale zbyt monotonne) a nadmiaru wysokich nie bylo raczej. Bardzo dobrze je wspominam - tanie a graja po ludzku. El comp raz slychalem i byly zbyt ostre i suche jak dla mnie.

A S6C to dla mnie karykatura glosnika, moze byla jakas lewa seria i ja wlasnie trafilem ale dla mnie to po prostu koszmar, gorszych glosnikow nie znam. Bylem szczesliwy ze ktos je ode mnie kupil, nie wazne ze stracilem siano. Po wymianie na Helixy - ulga ze malo co ... Pisze calkowicie serio, takie mam doswiadczenia.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za podpowiedzi.

Wybór padł na U-Dimension.

Czy dobry? Się okaże zlosnik.gif

Pozdro!

Napisano
  • Autor

> Będziesz zadowolony

Radyjko pewnie nie da rady za wiele z nich wykrzesać, ale

będzie baza do dalszych zmian grinser006.gif

Napisano

> Radyjko pewnie nie da rady za wiele z nich wykrzesać, ale

> będzie baza do dalszych zmian

Będziesz miał przedsmak tego co można osiągnąć 20.GIF

Napisano

> Witam!

> - u-Dimension EL COMP6

> - HELIX B 62C BLUE

> - coś innego do 350 złotych.

> Za Helixami przemawiają malutkie zwrotniczki które łatwo by było gdzieś schować

> w drzwiach.

> Na razie system będzie napędzany tylko bezpośrednio

> z radia fabrycznego 4X20 (RCD300) więc dobrze by było jakby nie potrzebowały megawatów mocy by

> zagrać.

> W przyszłości nie wykluczam lepszego modelu fabrycznego radia lub małego wzmacniacza do tego

> systemu. Ale to odległa przyszłość.

jak nie wymienisz tego radia + nie dołożysz pieca to wybór kiepski bo wywaliłeś kase na coś co i tak nie zagra,

ja sobie zamontowałem pod ori radio diory gds1720 czy jakoś tak, z normalnymi zwrotnicami z regulacją tweetera i to gra całkiem fajnie nawet bym się nie spodziewał tym bardziej że udało mi się je kupic za 100zł nowe

na tył wrzuciłem JBL za ponad 350zł i głosniki wymagają wzmaka i nie gra to w połowie tak jak z przodu pod fabrycznym radiem

Napisano
  • Autor

Przechodziłem w poprzednim aucie wszystkie etapy (dwudrożne, elipsy w półce i inne bzdety) aż

stanąłem na "jedynym słusznym" rozwiązaniu:

Odseparowany zestaw z przodu, sub w bagażniku i wszystko zasilane wzmacniaczem.

Wiem więc co można z czego wyciągnąć.

Ale to były inne czasy...

Suba już nie potrzebuję a radio fabryczne podoba mi się bo ładnie pasuje do całości.

Zacznę od głośników i jak trochę się odkuję po zakupie auta, będę brnął dalej zlosnik.gif

Napisano

> Suba już nie potrzebuję a radio fabryczne podoba mi się bo ładnie pasuje do całości.

> Zacznę od głośników i jak trochę się odkuję po zakupie auta, będę brnął dalej

dobrze dobrany zestaw z prawidłową zabudowa na 16cm potrafi pokazac pazurki.