Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana alarmu

Featured Replies

Napisano

jak ze silicon z roku 2000 dogorywa (piloty), powstaje pytanie na co to sensownego i za ile wymienic, lanosem sie jeszcze troche przemeczymy

Napisano

> jak ze silicon z roku 2000 dogorywa (piloty), powstaje pytanie na co to sensownego i za ile

> wymienic, lanosem sie jeszcze troche przemeczymy

Wymienic piloty/obudowy i jazda dalej.

PS. Naprawde alarm do lanosa z 2000 jest niezbedny, chyba ze bardziej o centrany chodzi?

Napisano

> jak ze silicon z roku 2000 dogorywa (piloty),

A sprawdzałeś, czy samych pilotów nie można zreanimować, tzn dograć innych albo bebech starych zapodać w nowe obudowy?

Napisano

> A sprawdzałeś, czy samych pilotów nie można zreanimować, tzn dograć innych albo bebech starych

> zapodać w nowe obudowy?

Nie wiem jakie kolega ma te piloty i alarm, ale ja do swojego Lanosa z 2000r. bez problemu dokupilem cale piloty i zestroilem z centralka.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jakie kolega ma te piloty i alarm, ale ja do swojego Lanosa z 2000r. bez problemu

> dokupilem cale piloty i zestroilem z centralka.

sprawdzalem (=sprawdzano przy mnie), roznica w chipie i nie daje sie przeprogramowac. Piloty reanimowane po kilkakroc. Koszt naprawy pilota 50-100 zlotych, zalozenie nowego alarmu z nowymi pilotami 300-350.

PS Pomieszczam zdjecie tego ustrojstwa, słowo-klucz TX-02HC3 (o ile sie nie myle)

286428218-DSC02594%28Small%29.JPG

post-49675-14352517898183_thumb.jpg

Napisano

> sprawdzalem (=sprawdzano przy mnie), roznica w chipie i nie daje sie przeprogramowac. Piloty

> reanimowane po kilkakroc. Koszt naprawy pilota 50-100 zlotych, zalozenie nowego alarmu z

> nowymi pilotami 300-350.

> PS Pomieszczam zdjecie tego ustrojstwa, słowo-klucz TX-02HC3 (o ile sie nie myle)

Wiesz jaki masz ten alarm?

Ja mialem Legendforda, do ktorego bez problemu piloty na www po 30zl byly.

Napisano

> jak ze silicon z roku 2000 dogorywa (piloty), powstaje pytanie na co to sensownego i za ile

> wymienic, lanosem sie jeszcze troche przemeczymy

Ja bym się nie zastanawiał tylko wymienił alarm. Sam alarm to koszt ok 100-150zł. Jeśli w samochodzie jest już zamontowany alarm to przekładka samego sterownika jest banalnie prosta. Robiłem takie coś w kilku samochodach i nie miałem z tym większego problemu

Napisano

> Ja bym się nie zastanawiał tylko wymienił alarm. Sam alarm to koszt ok 100-150zł. Jeśli w

> samochodzie jest już zamontowany alarm to przekładka samego sterownika jest banalnie prosta.

> Robiłem takie coś w kilku samochodach i nie miałem z tym większego problemu

Dopuszczasz mozliwosc, ze ktos nie koniecznie sam chce/umie to zrobic i duzo taniej bedzie wykombinowac cos z pilotami niz calym alarmem?

Napisano

> Dopuszczasz mozliwosc, ze ktos nie koniecznie sam chce/umie to zrobic i duzo taniej bedzie

> wykombinowac cos z pilotami niz calym alarmem?

Jeśli ktoś nie ma smykałki do tego to hmm faktycznie może być mały problem (jednakże jak coś to może odezwać się do mnie bo jesteśmy z tego samego miasta a ja kiedyś zajmowałem się montażem alarmów).

A co do wymiany pilotów to uważam, że nie jest to dobry pomysł bo bo pierwsze to ciężko będzie dostać pilot do tak starego alarmu a po drugie to żeby nie było tak, że kupi sobie piloty i się okaże, że za jakiś czas padnie centralka.

Napisano

> PS Pomieszczam zdjecie tego ustrojstwa, słowo-klucz TX-02HC3 (o ile sie nie myle)

Dżizas. Ale stare bebechy biglaugh.gif Dobrze, że jeszcze lamp tam nie masz! rotfl.gif

Jeśli jest jak piszesz, to faktycznie lepiej wymienić alarm! Tylko czy jest ci on potrzebny? Na złodzieja nie działa, trochę na gówniarzy. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Dżizas. Ale stare bebechy Dobrze, że jeszcze lamp tam nie masz!

> Jeśli jest jak piszesz, to faktycznie lepiej wymienić alarm! Tylko czy jest ci on potrzebny? Na

> złodzieja nie działa, trochę na gówniarzy.

Fakt, jeszcze z poprzedniego tysiaclecia! Przyzwyczajenie druga natura. grinser006.gif