Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto się zna na tapicerkach skórzanych?

Featured Replies

Napisano

Znajomy (nie wiem zupełnie po co) kupił fotele i boczki skórzane do swojego leona II.

Zajarany jak mały Kazio przywiózł to i "znawcy" stwierdzili, że to nie skóra tylko podróbka skóry sztuczna.

Ja to się w ogóle nie znam ale szkoda mi młodego bo się chce pociąć i teraz pytanie - robili różne w leonie, robili sztuczne czy robili prawdziwe z żywej krówki? hehe.gif

P.S.

To są dokładnie te (nie wiem kiedy aukcja zniknie).

http://allegro.pl/fotele-kanapy-seat-leon-ii-skory-i2702547627.html

Napisano

> Ja to się w ogóle nie znam ale szkoda mi młodego bo się chce pociąć i teraz pytanie - robili różne

> w leonie, robili sztuczne czy robili prawdziwe z żywej krówki?

Krowy to raczej nigdy w Leonach nei było.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Odchylić rant i zobaczyć co się ma

No i odchylił, wysłał mi foto hahaha.gif

img0615yp.jpg

Jakoś mi go nie szkoda bo wkurza mnie takie wywalanie kasy na bzdety ale skoro go stać na skaj za 2 koła rotfl.gif

Napisano

> No i odchylił, wysłał mi foto

> Jakoś mi go nie szkoda bo wkurza mnie takie wywalanie kasy na bzdety ale skoro go stać na skaj za 2

> koła

rozmawialem w salonie WV - skora w nowej Caravelce jest tylko na tej powierzchni na ktorej sie siedzi/opiera resta jest sztuczna.

Napisano

to samo mialem napisac... dziś to nie kiedyś... skórę wstawiają w miejscach kontaktu z dupą:)

Napisano

> Jakoś mi go nie szkoda bo wkurza mnie takie wywalanie kasy na bzdety ale skoro go stać na skaj za 2

> koła

Ma prawdziwą skórę... z plastikowej świni.

Za 2 koła, to mógł z jakimś tapicerem pogadać.

Napisano

> to samo mialem napisac... dziś to nie kiedyś... skórę wstawiają w miejscach kontaktu z dupą:)

To jeszcze zdefiniujmy "kiedyś". Bo taki proceder trwa od wieeeelu lat.

Napisano

> koła

to co pokazujesz to pianka.

Skóra jest podklejana pianką a Ciebie a raczej kolegę bardziej interesuje co jest pod pianka;-)

ale jak na moje oko według zdjęcia z aukcji to plastik zbyt jednolita faktura na całości.

Napisano

> to samo mialem napisac... dziś to nie kiedyś... skórę wstawiają w miejscach kontaktu z dupą:)

nie wszyscy ,szyję tapicerki skórzane seryjne do hyundaia i idą całe ze skóry naturalnej

Napisano

> to co pokazujesz to pianka.

> Skóra jest podklejana pianką a Ciebie a raczej kolegę bardziej interesuje co jest pod pianka;-)

> ale jak na moje oko według zdjęcia z aukcji to plastik zbyt jednolita faktura na całości.

To napewno skaj, szumnie zwany ekoskórą. Nikt raczej nie podkleja pianki w ten sposób.

Napisano

> To napewno skaj, szumnie zwany ekoskórą. Nikt raczej nie podkleja pianki w ten sposób.

fakt brzegi powinny zostać nie podklejone ale w praktyce rożnie bywa:-)

Napisano

> nie wszyscy ,szyję tapicerki skórzane seryjne do hyundaia i idą całe ze skóry naturalnej

a np Grand Vitara JB ma tylko siedzenie i oparcie skórzane ... boki skaj

Napisano

> koła

piękny vinyl:)

Napisano

Nawet w prosiakach tylko siedziska są ze skóry, w mojej maździe też, w a8, które miałem wcześniej tez nie całe fotele były z naturalnej skóry.