Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto na sprzedaż, a szyba pyk!

Featured Replies

Napisano

No właśnie,.. auto wystawione do sprzedaży i akurat teraz kamyk musiał uderzyć w szybę. Przyjechał "Pan" do wymiany z szybą w korzystnej cenie. Oczywiście chińska ale bardzo polecana przez "Pana", że dobrej jakości. Może i dobrej tylko jakoś szczelinki nie wyszły idealnie równo w ramie. "Pan" oczywiście zapewniał, że jest ok. i że małe różnice to standard. Ale jakoś na poprzedniej szybie moje oko nic takiego nie wychwyciło, a na tej tak. Tak więc po kilku nieskutecznych próbach wypozycjonowania szyba zostałą wyjęta i niestety muszę kupić droższą. Więc jakby ktoś potrzebował wymienić szybę to niech to uwzględni....

Napisano

napisz, ew jaka firma to robiła i jaka marka szyby. Jak chcesz przestrzec innych?

Napisano

Trzeba bylo wymiane na przyszlego wlasciciela zwalic juz.

Jakby byl prawdziwy klient to wzialby z peknieta.

Napisano
  • Autor

> Jakby byl prawdziwy klient to wzialby z peknieta.

A co za różnica czy opuszcze pińcet czy wymienie szybę?

Auto stoi, mam miejsce pod dachem, więc jaki problem. Z całą szybą weźmie każdy potencjalny ( i zdecydowany ) klient, a z pękniętą ktoś może nie chcieć.

Napisano
  • Autor

> A co za różnica czy opuszcze pińcet czy wymienie szybę?

> Auto stoi, mam miejsce pod dachem, więc jaki problem. Z całą szybą weźmie każdy potencjalny ( i

> zdecydowany ) klient, a z pękniętą ktoś może nie chcieć.

Nazwa Firmy montującej raczej nie ma tu znaczenia. Trzeba po prostu pytać czy to co proponują to nie jest chińszczyzna. A marki szyby nie pamiętam.

Napisano

> Nazwa Firmy montującej raczej nie ma tu znaczenia. Trzeba po prostu pytać czy to co proponują to

> nie jest chińszczyzna. A marki szyby nie pamiętam.

jeśli wymiana szyby wchodzi w gre to kupiłbym tylko markową np. Pilkingtona itd, od biedy Nordglassa, ponoć są słabszej jakosci

Napisano

> A co za różnica czy opuszcze pińcet czy wymienie szybę?

Taka, ze jak spaprali montaz to placisz za 2 wymiany.

> Auto stoi, mam miejsce pod dachem, więc jaki problem. Z całą szybą weźmie każdy potencjalny ( i

> zdecydowany ) klient, a z pękniętą ktoś może nie chcieć.

Wezmie, albo i nie, bo stwierdzi, ze skoro szyba wymieniona to przod tego auta byl kiedys tramwajem.

Gdybac mozna, ktore rozwiazanie lepsze ciezko okreslic.

Napisano
  • Autor

> Taka, ze jak spaprali montaz to placisz za 2 wymiany.

"Pan" od chińskiej szyby dostał drugą szanse. Sam chciałem kupić Nordglassa bo mam zniżki i zlecić "Panu" zamontowanie. Ale ten się chyba obraził, zabrał chińską szybę, nie chciał kasy i pojechał.

> Wezmie, albo i nie, bo stwierdzi, ze skoro szyba wymieniona to przod tego auta byl kiedys

> tramwajem.

Jest zrobiona dokumentacja fotograficzna peknietej szyby i auta w trakcie wymiany. Dam sobie radę z obaleniem teorii spiskowej o przeszczepie z tramwaju