Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kalkulator oc

Featured Replies

Napisano

czy istnieje coś takiego gdzie mogę przejrzeć sobie oferty firm ubezpieczeniowych tak jak u agenta?

Znalazłem jakieś formularze ale pytania są po prostu dziwaczne i nie wiem czy nie zakończy się podaj nr tel. oddzwonimy.

Napisano

> czy istnieje coś takiego gdzie mogę przejrzeć sobie oferty firm ubezpieczeniowych tak jak u agenta?

> Znalazłem jakieś formularze ale pytania są po prostu dziwaczne i nie wiem czy nie zakończy się

> podaj nr tel. oddzwonimy.

Musisz sprawdzić... Ja podawałem 123456789 i nikt nie dzwonił a ceny wyświetliło. ;-)

Wpisałem kalkulator OC w Google i pierwsze kilka wyników pozwalało się zorientować. W sumie za każdym razem najtaniej wychodziło mi MTU ale dla osób bez zniżek Poczta ma chyba najlepsza ofertę?

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

dzięki, następnym razem muszę pomyśleć o ubezpieczaniu przez neta smile.gif niestety tym razem jest na to chyba już za późno. Ale mniej więcej wiem ile muszę zapłacić za nowy nabytek smile.gif

Napisano

> dzięki, następnym razem muszę pomyśleć o ubezpieczaniu przez neta niestety tym razem jest na to

> chyba już za późno. Ale mniej więcej wiem ile muszę zapłacić za nowy nabytek

Ile dni zostało Ci do końca obowiązywania obecnej polisy?

Napisano
  • Autor

> Ile dni zostało Ci do końca obowiązywania obecnej polisy?

jutro się kończy

Napisano

> jutro się kończy

Jakie TU?

Napisano

> jutro się kończy

W "internetowych" ubezpieczalniach wypełniasz wniosek i od razu dostajesz .pdf do wydrukowania z poświadczeniem zawarcia ubezpieczenia ważnym 30 dni. Po wpłacie na konto przychodzi polisa i certyfikat. Drukujesz, wsadzasz w dowód rejestracyjny i jeździsz.

Napisano

> W "internetowych" ubezpieczalniach wypełniasz wniosek i od razu dostajesz .pdf do wydrukowania z

> poświadczeniem zawarcia ubezpieczenia ważnym 30 dni. Po wpłacie na konto przychodzi polisa i

> certyfikat. Drukujesz, wsadzasz w dowód rejestracyjny i jeździsz.

Ubezpieczenie takie nie jest problemem.

Najważniejsze jest skuteczne wypowiedzenie poprzedniej polisy.

Napisano

> Ubezpieczenie takie nie jest problemem.

> Najważniejsze jest skuteczne wypowiedzenie poprzedniej polisy.

Można złożyć na piśmie u dowolnego agenta prowadzącego dane TU, na dzień przed końcem polisy.

Napisano

> Można złożyć na piśmie u dowolnego agenta prowadzącego dane TU, na dzień przed końcem polisy.

Nietylko. zlosnik.gif

Napisano

> czy istnieje coś takiego gdzie mogę przejrzeć sobie oferty firm ubezpieczeniowych tak jak u agenta?

IPOLISA lecz bez wypełnienia rubryczek się nie obejdzie...

Napisano

Można również wysłać poleconym i tu decyduję data stempla. Ale uwaga - dotyczy to tylko Poczty Polskiej. Istnieje także możliwość wysłania faksem lub mailem. W przypadku drogi mailowej ważne jest, aby uzyskać potwierdzenie o otrzymaniu takiego wypowiedzenia, gdyż różnie się takie historie kończyły. Wszystko zależy od ubezpieczyciela. Ja np. kiedyś wypowiadałem w Axie mailem i nie robili problemu.

Ja ze swej strony mogę Ci polecić sprawdzenie ceny w Liberty Direct, korzystając przy tym z kilku dodatkowych zniżek - http://lepszeoc.pl/Kod-promocyjny-liberty-direct-dodatkowa-znizka