Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

demontaz spryskiwacza przedniego

Featured Replies

Napisano

Witam

jak w temacie jak to zrobic zeby czegos nei popsuc?

pozdrawiam

Napisano

> Witam

> jak w temacie jak to zrobic zeby czegos nei popsuc?

> pozdrawiam

Przerabiałem ten temat w tamtym tygodniu...

Podważasz go z jednej strony dość dużym płaskim śrubokrętem ( mały porysuje maskę)( od strony kół są zatrzaski - jeden z lewej str drugi z prawej, tak że w nie celuj) - i podnosisz go do góry - jednocześnie palcem wypychasz go od spodu - musisz mieć podniesioną maskę - tak jest prościej i wygodniej.

Uważaj na wężyki, które są doprowadzone do spryskiwaczy, są krótkie i możesz je łatwo przeciąć o rant maski wyciągając spryskiwacz do góry. Jest ich tak mała długość w zapasie, że ja je zdejmowałem małymi płaskoszczypami. Trzeba je od razu uwiązać np. taśmą izolacyjną aby nie uciekły po maskę pod zgrzewy - strasznie je ciężko z tamtąd wydłubać...

Ogólnie sprawa prosta, spryskiwacze wykonane są z trudnołamliwego plastiku 270635636-JUMP2.gif

Aha - jeszcze jedna rada - jeżeli z jakiegoś powodu chcesz kupić nowe to idź do serwisu OPLA. Tam za 1 sztukę zapłacisz 7 (siedem) złotych ( yay.gif), podczas gdy zamiennik w sklepie u pana Miecia kosztuje 15zł/szt. screwy.gif

Napisano

100% ======dokładnie tak jak kolega napisał ja je wyjmowałem w sierpniu bo lewy miałem zapchany...troche się nakombinowałem bo nie miałem podglądu do tej strony cool.gifcool.gifcool.gifcool.gifcool.gifcool.gif

Napisano
  • Autor

ok

dzieki jutro sie za nie zabiore bo cos mam kiepskie cisnienie i do tego od spodu leci plyn wiec pewnie cos peklo

Napisano

To kup od razu nowy wężyk fi 5 (fi 4 też wchodzi ale duuużo trudniej). Koszt ok 0.6 pln za metr

Napisano

> Witam

> jak w temacie jak to zrobic zeby czegos nei popsuc?

> pozdrawiam

Jak będziesz zakładał wężyk na końcówkę spryskiwacza to lekko go podgrzej gorącą wodą (może być też zapalniczką ale delikatnie) wtedy łatwo Ci najdzie a jak ostygnie to sam się zaciśnie na końcówce spryskiwacza. Miłej wymiany. pozdro smile.gif

Napisano

> Przerabiałem ten temat w tamtym tygodniu...

A nie ma ktos z Was jakiejs fotki? Bez srubokreta sie nie obejdzie? jakos mnie przeraza podwazanie czegokolwiek na lakierze... frown.gif

A sam spryskiwacz jest jakos rozbieralny? ja mam taki objaw ze albo mam zatkana prawa albo lewa dziurke spryskiwacza. Jesli przetykam igielka pierwsza (lub sprezonym powietrzem) to owszem odtyka sie ale automatycznie zatyka sasiednia... czyli ze cos tam sobie lata w srodku... da sie to rozebrac i wyczyscic? czy moze odrazu zamowic nowy? zeby.GIF

• 2 lata później...
Napisano

A jak najepiej zdemontować te spinki od wygłuszenia maski bo nie chcę pogiąć maski a siedzą dosyć mocno crazy.gif

pozdro

Napisano

> A jak najepiej zdemontować te spinki od wygłuszenia maski bo nie chcę

> pogiąć maski a siedzą dosyć mocno

a jak Ty chcesz pogiąć maskę przy tym?

najwyżej spinki popękają wink.gif

edit: masz nagrodę archeologa miesiąca winner.gif

Napisano

> a jak Ty chcesz pogiąć maskę przy tym?

> najwyżej spinki popękają

to mnie uspokoiłeś zlosnik2.gif

> edit: masz nagrodę archeologa miesiąca

Powiem szczerze że to pochodzi z twoich wykopków przed kasowaniem wątków waytogo.gif

Napisano

> to mnie uspokoiłeś

do usług skromny.gif

> Powiem szczerze że to pochodzi z twoich wykopków przed kasowaniem

> wątków

domyśliłem się

podrzucić cos jeszcze z tych co pozostały nieskasowane? cfaniaczek.gif

Napisano

> do usług

> domyśliłem się

> podrzucić cos jeszcze z tych co pozostały nieskasowane?

przyjmę z chęcią waytogo.gif

Napisano

> przyjmę z chęcią

nie skasowane = są w archiwum

to może sam poszukaj, dziś nie mam juz czasu ok.gifsmile.gif

dobra, koniec offtopowania skromny.gif

napisz tylko ile spinek połamałeś i dlaczego aż tyle zlosnik.gif

Napisano

> nie skasowane = są w archiwum

> to może sam poszukaj, dziś nie mam juz czasu

ale gdzie mogę poszukać jak szukajka nie działa cfaniaczek.gif

> dobra, koniec offtopowania

> napisz tylko ile spinek połamałeś i dlaczego aż tyle

napisze ale dopiero jak przeprowadzę prace, a to planuje na jutro po południu bo tak to czasu brak beksa.gif

Mam 10 szt na wypadek połamania zakupione przy okazji u zielika, będę od razu wężyki zmieniał na nowe i dysze tez nówki originały waytogo.gif

relację zdam

pozdro

Napisano

Ja wiem jedno, że do oryginalnych dyszek spryskiwaczy nigdy nie wrócę zlosnik2.gif

Napisano

> Ja wiem jedno, że do oryginalnych dyszek spryskiwaczy nigdy nie wrócę

Ja swoje zakupiłem zanim pojawił się wątek o tych od fiata mad.gif Bo pewnie bym tamte zapodał ale oryginały mi wystarczą bo ich nie będę przecież wyrzucał wink.gif

Napisano

> napisz tylko ile spinek połamałeś i dlaczego aż tyle

Więc prace zakończone i połamanych zostało aż 6 spinek (zapas nowych wynosił 10 szt). Wszystkie połamane znajdowały się na środku maski. Były tak twarde od temperatury że przy próbie podważenia pękały. Wymieniłem spryskiwacze na nowe GM i wężyki znajdujące się w masce. Ten kto wymyślił aby to było prowadzone w zamkniętym profilu maski powinien to gratis wymieniać crazy.gif Przeciągnięcie nowych zajęło najwięcej czasu, ale w końcu udało się i mam sprawne spryski. Nawet oryginalnie ustawionych dysz nie musiałem ruszać bo były ok

pozdro

Napisano

> Więc prace zakończone i połamanych zostało aż 6 spinek (zapas nowych

> wynosił 10 szt). Wszystkie połamane znajdowały się na środku

> maski. Były tak twarde od temperatury że przy próbie podważenia

> pękały.

niezła skuteczność

oby nie szło Ci tak z wszystkim wink.gif

> Wymieniłem spryskiwacze na nowe GM i wężyki znajdujące

> się w masce. Ten kto wymyślił aby to było prowadzone w

> zamkniętym profilu maski powinien to gratis wymieniać

> Przeciągnięcie nowych zajęło najwięcej czasu, ale w końcu udało

> się i mam sprawne spryski. Nawet oryginalnie ustawionych dysz

> nie musiałem ruszać bo były ok

a wpadłeś na to, żeby wyciągając stare wężyki mieć przywiązany do nich choćby sznurek?

później do tego samego sznurka wiążesz nowy wężyk i ciągniesz w drugą stronę smile.gif

Napisano

> niezła skuteczność

> oby nie szło Ci tak z wszystkim

to nawet nie 50 % wink.gif Może to dla tego, że się nie przejmowałem nimi bo były w zapasie nowe, gdybym ich nie miał pewnie byłbym delikatniejszy biglaugh.gif

> a wpadłeś na to, żeby wyciągając stare wężyki mieć przywiązany do

> nich choćby sznurek?

> później do tego samego sznurka wiążesz nowy wężyk i ciągniesz w >drugą stronę

wpadłem po tym jak wężyk uciekł do profilu maski po odpięciu dyszy dalszego spryskiwacza i musiałem się już męczyć sciana.gifhehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.