Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebuję przedłużyć zapięcie pasa bezpieczeństwa

Featured Replies

Napisano

O jakieś 10-20cm max. Mam z tyłu dla dzieci takie poddupniko-foteliki które się przypina razem z dzieckiem pasem samochodowym. Dzieci po 18kg.

I teraz chodzi o to że te dynksy co się w nie wpina sprzączkę pasów są w dziurach w kanapie (nie wystają do góry). I ciężko jest się tam zapinać a mam dwa takie foteliki koło siebie a zapięcie między nimi.

Są na allegro takie przedłużacze pasów ale najkrótsze mają 60cm a to dużo za dużo.

I teraz pytania.

1. Czy te sprzęty z allegro są bezpieczne? Mają niby jakieś certyfikaty i homologacje ( jakiś tekst ).

2. Jednak potrzebuję skrócić do 20cm więc czy jest coś do skracania pasów ale żeby zachowane były standardy bezpieczeństwa (nie chodzi o ucięcie nożem i ponowne zszycie zlosnik.gif ).

Wiem że tutaj każdy ma isofix albo przynajmniej osobne fotele zamiast kanapy z tyłu oraz foteliki po 1.5kpln za sztukę ale... zlosnik.gif

Napisano

> O jakieś 10-20cm max. Mam z tyłu dla dzieci takie poddupniko-foteliki które się przypina razem z

> dzieckiem pasem samochodowym. Dzieci po 18kg.

> I teraz chodzi o to że te dynksy co się w nie wpina sprzączkę pasów są w dziurach w kanapie (nie

> wystają do góry). I ciężko jest się tam zapinać a mam dwa takie foteliki koło siebie a

> zapięcie między nimi.

> Są na allegro takie przedłużacze pasów ale najkrótsze mają 60cm a to dużo za dużo.

> I teraz pytania.

> 1. Czy te sprzęty z allegro są bezpieczne? Mają niby jakieś certyfikaty i homologacje ( jakiś tekst

> ).

> 2. Jednak potrzebuję skrócić do 20cm więc czy jest coś do skracania pasów ale żeby zachowane były

> standardy bezpieczeństwa (nie chodzi o ucięcie nożem i ponowne zszycie ).

> Wiem że tutaj każdy ma isofix albo przynajmniej osobne fotele zamiast kanapy z tyłu oraz foteliki

> po 1.5kpln za sztukę ale...

Z tego co widze to długość tego pasa jest regulowana i możesz go skrócić.

Napisano
  • Autor

> Z tego co widze to długość tego pasa jest regulowana i możesz go skrócić.

No właśnie tak patrzę ale nie jestem pewien. Zapytałem sprzedawcę, zobaczymy.

Napisano

> 1. Czy te sprzęty z allegro są bezpieczne? Mają niby jakieś certyfikaty i homologacje ( jakiś tekst

> ).

Tego nie wiem, ale jak to z Allegro - niewiadome pochodzenie, może być, może nie być bezpieczne.

> 2. Jednak potrzebuję skrócić do 20cm więc czy jest coś do skracania pasów ale żeby zachowane były

> standardy bezpieczeństwa (nie chodzi o ucięcie nożem i ponowne zszycie ).

Kiedyś chciałem naprawić zapięcie fotelika dziecięcego i żadent z producentów pasów, których pytałem o to, nie chciał się podjąć przeszycia mi ich na nowo. Bo żeby naprawić najwygodniej byłoby mi odpruć pas, wyciągnąć klamerkę i potem złożyć i zszyć.

Napisano

Cześć.

Mam taki pas przedłużający w domu.

Używałem w VW - i tam pasuje bez problemu, w Daewoo nie pasował.

Jeżeli chcesz mogę Ci pożyczyć, a jak będzie pasował odsprzedać.

Używałem dosłownie 4 razy.

Do odebrania Warszawa - Mokotów.

Zapraszam .

Napisano
  • Autor

> Mam taki pas przedłużający w domu.

Jest regulowana jego długość?

> Używałem w VW - i tam pasuje bez problemu, w Daewoo nie pasował.

Wymiary sprzączki jak w tym z linku na allegro? Mo muszę do Fluence dopasować a na allegro w opisach znalazłem że nie pasuje do Scenica III więc do Fluence też może nie pasować. Muszę zmierzyć u siebie i dopiero.

> Jeżeli chcesz mogę Ci pożyczyć, a jak będzie pasował odsprzedać.

> Używałem dosłownie 4 razy.

Ok. Będę pamiętał.

Napisano

> Jest regulowana jego długość?

Tak, dokładnie w taki sam sposób jak pas biodrowy ( srodkowy na tylnym siedzeniu ) w starszych autach.

> Wymiary sprzączki jak w tym z linku na allegro? Mo muszę do Fluence dopasować a na allegro w

> opisach znalazłem że nie pasuje do Scenica III więc do Fluence też może nie pasować. Muszę

> zmierzyć u siebie i dopiero.

Taki sam, produkt firmy Carpoint.

> Ok. Będę pamiętał.