Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Linka sprzęgła fiat palio weekend

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniej linki sprzęgła chodzi o długość/producent.

W moim palio 1,6 16 V z 98 roku, mam już 6 linkę. Regularnie co 2 lata zrywa się. Mechanicy montują takie, jakie akurat kupią. Efekt jest taki, ze linki zawijają się co powoduje, ze pedał sprzęgła nie wraca. A jak się zawijają to się o pancerz obcierają a w końcu przecierają.

Pomóżcie mi proszę dobrać odpowiednią linkę po VIN:

SUF17800003022831

będę ogromnie wdzięczny.

Pozdrawiam Grzegorz

Napisano

Zmień mechaników i kup dobra linkę (bez starej, nie masz sie po co do sklepu wybierać).

Napisano
  • Autor

linek było już 6 a ja nie mam pewności czy ta poprzednia która była zamontowana została poprawnie dobrana po VIN. Sadze, że gdyby była to nie zerwałaby się. Dlatego nie mogę bazować na poprzedniej ;-(

Napisano

linki do sklepu zabierac nie musisz. jesli sprzedawca dobry, to bedzie wiedzial jaką dać, bo w 1.2 jest inna, 1.4 też ma inną, a 1.6 jeszcze inną

jestem przekonany, ze mechanik jeśli kupił dobrą, to po prostu żle założył i dlatego ci się zrywa. przerabiałem ten temat, bo mnie tez żle założyli. z jednej strony linka ma taką wygiętą fajkę, którą się przykręca do ściany grodziowej, fajka ta nakierowuje linką na pedał. jeśli założysz na odwrót, linka sie zbyt wcześnie przetrze. u mnie przetarła sie chyba po pół roku (oryginał), następną zakładałem sam i jest już 1,5 roku i działa, a kupiłem najtańszą jaka była

Napisano

> linki do sklepu zabierac nie musisz. jesli sprzedawca dobry, to bedzie wiedzial jaką dać, bo w 1.2

> jest inna, 1.4 też ma inną, a 1.6 jeszcze inną

do 1,6 miałem 4 rodzaje do wyboru. niestety trzeba mieć oryginał w łapce ok.gif

Napisano

to chyba byłeś w jakimś dziwnym sklepie

ja kupowałem już 3 razy i za każdym razem dostałem taką samą, bez możliwości wyboru. nigdy też nie zabierałem ze sobą starej, także nie wiem jak do tego samego silnika mogą być 4 rodzaje? wg mnie bez sensu, chyba ze po prostu 4 różnych producentów, to prędzej

Napisano

nie.

zakupy robię w dużej hurtowni motoryzacyjnej MOTO-HURT i to raczej twój sklep jest dziwny, bo sprzedawca nie ma pojęcia, że może być inny rodzaj smile.gif

samego LINEXa do 1,6 (1999 r.) masz TUTAJ 3 rodzaje:

- 670/200

- 685/250

- 787/307

Napisano
  • Autor

> ja kupowałem już 3 razy ....,

blue_

czyli widzę, ze nie tylko u mnie linka regularnie się zrywa.

mrarek

widzę, ze rozumiesz w czym jest problem. U mnie tez tak jest, zawsze maja problem z wyborem odpowiedniej z poniższych i która jest dobra ? , rocznik 1998.

- 670/200

- 685/250

- 787/307

Napisze sobie wymiary na klapce paliwa, żebym nie zapomniał i może do złomowania oblatam... ;-)

Napisano

> czyli widzę, ze nie tylko u mnie linka regularnie się zrywa.

ale tak jak napisałem wyżej- zrywała sie do tej pory dlatego, ze była żle zakładana. odkąd ostatnią założyłem sam- jest dobrze póki co

Napisano

> Napisze sobie wymiary na klapce paliwa, żebym nie zapomniał i może do złomowania oblatam... ;-)

w ciągu 2 lat wymieniałem sam 1x linkę i do głowy mi nie przyszło zapisać sobie wymiary smile.gif

lepsza jazda jest z cylinderkami z tyłu... też z 5 rodzajów miałem do wyboru grinser006.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odkopię temat, jestem po wymianie sprzęgła i obecna linka jest skręcona na max, po nr vin wychodzi że mam wyprzęgnik hydrauliczny grinser006.gif ktoś wie czym różnią sie linki w 1.6 16V oraz jaką linkę polecacie oprócz linex-a