Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 4

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie do posiadaczy golfa 4 1.4 75km co sadza o dynamice, elastycznosci i spalaniu tegoz oto silnika.Ogolem rzecz biorac wszystko zrywnosc przyspieszenie poniewaz zastanawiam sie nad kupnem tego oto modelu z tym silnikiem a z tego co dobrze pamietam astra 1.4 75 km byla troche mulowata pozdrawiam i z gory dziekuje za odp IThankYou.gifIThankYou.gif

Napisano

Mam takowego od niedawna i dynamiką jestem mile zaskoczony (z tym, że zaznaczam, że nigdy nie miałem naprawdę mocnego samochodu), mi w każdym razie w zupełności wystarcza. Niestety o elastyczności zapomnij, przesiadłem się z Passata 1.8 AAM i tu można mówić o elastyczności. Golf ciągnie fajnie dopiero po przekroczeniu 3000 rpm.

Spalanie:

w trasie 6.0l/100km przy jeździe 110-120

miasto zimą 8,5l/100km

W porównaniu do Astry II 1.6 8V 75KM to golf jest o wiele zrywniejszy, ale tez mniej elastyczny (przy czym Astra też elastycznością nie grzeszy wink.gif

Jak narazie wadami tego silnika są:

ceny rozrządu (i ogólnie ceny części w porównaniu z Passatem B4)

zamarzająca odma (chyba, że ktoś założył podgrzewacz w serwisie), ale to dzieje sie tylko jak się jeździ na krótkich odcinkach i są na to też inne patenty o których piszą na vwgolf.pl

Jak dla mnie auto fajne, ale dużo twardsze od Paska i z gorszymi materiałami wykończeniowymi (nawet w porównaniu z dziadkami Passatami 35i)

Narazie ja też zbieram doświadczenia z tym autem cool.gif bo mam go od sierpnia ale póki by Pasek to nim jeździłem a tego używała żona (wtedy palił 10l/100km w mieście zlosnik.gif)

Napisano

Kolega posiadal takowego sprzedal ze wzgledu na osiagi a raczej ich brak, spalanie... byl niezadowolony nawet bardzo, ten silnik w ibizie (16v)sprawuje sie miernie golf jest jednak ciezszy troche szersze oponki i po sprawie. Do takiego samochodu optymalne minimum jak sadze to 90koni nie chodzi o wariactwo ale komfort chociazby przy wyprzedzaniu... poszukalbym czegos mocniejszego ok.gif

Gdybym kupowal dzis zdecydowanie w TDI chociaz rechotow nie lubie hehe.gif jednak w tej sytuacji bylo by to malzenstwo z rosadku biglaugh.gif

Napisano

> Mam pytanie do posiadaczy golfa 4 1.4 75km co sadza o dynamice,

> elastycznosci i spalaniu tegoz oto silnika.Ogolem rzecz biorac

> wszystko zrywnosc przyspieszenie poniewaz zastanawiam sie nad

> kupnem tego oto modelu z tym silnikiem a z tego co dobrze

> pamietam astra 1.4 75 km byla troche mulowata pozdrawiam i z

> gory dziekuje za odp

Jak tylko możesz (stać cię finansowo) to KUP MOCNIEJSZY!!

"Ja" mam Astre 1.4 60KM (75KM to w Oplu 1.6) - straszny "muł bagienny". Jak przesiadałem się z FSO 1500 to była rakieta - ale z czasem ...... i na dalsze wyjazdy w kilka osób (u mnie 3 osobowa rodzina) - straszna męczarnia (np. wyjazd nad Bałtyk). Ciężko tym coś wyprzedzić - jestem raczej spokolnym kierowcą - małe dziecko na "pokładzie".

PS. Żona nim jeździ po mieście - jest zadowolona.

Spalanie od 5.5 - 8.5 (9)

Ja mam Golfa 1.6 16V. Duuużżżżooooo lepiej. Lepszy komfort, przyspieszenie itd. itp. (a nie często przekraczam 3500 obrotów)

Spalanie w obecnych warunkach mam tak na poziomie 9-10.

Napisano

> Jak tylko możesz (stać cię finansowo) to KUP MOCNIEJSZY!!

Banał 270751858-jezyk.gif

> "Ja" mam Astre 1.4 60KM

Golf 1.4 16V jeździ lepiej od Astry II 1.6 (75KM) -o czym pisałem wyżej. Nie widzę więc sensu porównań do jeszcze słabszej Astry sick.gif

> Ja mam Golfa 1.6 16V.

A miałeś okazję prowadzić 1.4 16V??

Nie jest z nim tak źle. wink.gif

Zresztą nie ma co dywagować, jeden lubi rybki drugi..... należy się przejechać i stwierdzić czy pasuje .... mi pasuje.

Napisano
  • Autor

thx za odp tez mi sie wydaje ze lepszy bedzie golfiaczek 1.6 z tym ze w gazie zlosnik.gif ale najpierw musze pozbyc sie matiza wink.gif

Napisano
demon predkosci to na pewno nie jest wink.gif ja bym szukal czegos mocniejszego smile.gif
Napisano

> Mam pytanie do posiadaczy golfa 4 1.4 75km co sadza o dynamice,

> elastycznosci i spalaniu tegoz oto silnika.Ogolem rzecz biorac

> wszystko zrywnosc przyspieszenie poniewaz zastanawiam sie nad

> kupnem tego oto modelu z tym silnikiem a z tego co dobrze

> pamietam astra 1.4 75 km byla troche mulowata pozdrawiam i z

> gory dziekuje za odp

Ja bym nie wchodził w auto z silnikiem poniżej 74kW w benzynie i ponieżej 66kW w kiślu.

PS Jak chcesz się tylko "turlać" w mieście to 75KM wystarczy.

PZDR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.