Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem - światła mijania

Featured Replies

Napisano

Witam Forumowiczów!

Mam dziwny problem otóż mojej Pandzie wybiło okrągłe 64kkm i nagle lewe światło mijania zgasło. Postanowiłem wymienić żarówkę bo od nowości nigdy nie wymieniane ale okazało się że żarówka jest dobra. Sprawdziłem bezpieczniki wszystkie w porządku. Rozłączyłem konektor od lampy okazało się że nie ma napięcia do świateł mijania (oba drogowe działają bez problemów także postojowe ok!). Pojechałem do garażu i przejeżdżając przez próg zwalniający światło nagle odżyło. Gdy jednak zgasiłem silnik i ponownie przekręciłem kluczyk to już oba światła przestały działać panic.gif.

Możecie mi podpowiedzieć co to może być. Dodam że przekaźnik działa (przynajmniej go słychać). Pogmerałem trochę przy bezpiecznikach, poruszałem przewodami i teraz odżyło jedno światło.

Chyba Pandę dopadł syndrom włoskiej motoryzacji - elektronika żyje własnym życiem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Chyba Pandę dopadł syndrom włoskiej motoryzacji - elektronika żyje własnym życiem

wypalona kostka w body?

bylo o tym "pare razy" tutaj wiec szukajka bedzie bardzo pomocna smile.gif

Napisano
  • Autor

Która to kostka ta główna od body?? Mam eLearn'a do Pandy więc jutro będę musiał popatrzeć. Dzisiaj musiałem wieczorem jechać z jedną lampą. Dzięki za odpowiedź 20.GIF

Napisano

> Która to kostka ta główna od body?? Mam eLearn'a do Pandy więc jutro będę musiał popatrzeć. Dzisiaj

> musiałem wieczorem jechać z jedną lampą. Dzięki za odpowiedź

TAKA Na samym dole smile.gif

Napisano
  • Autor

A może mi ktoś podać numer katalogowy tego konektora najlepiej Fiatowski. Chcę go kupić w warsztacie i nie mogą go znaleźć potrzeba kodu części

Napisano

> A może mi ktoś podać numer katalogowy tego konektora najlepiej Fiatowski. Chcę go kupić w

> warsztacie i nie mogą go znaleźć potrzeba kodu częśc

kup na allegro kostka jest identyczna- cena tej części w ASO to ok 150 pln

klik

klik 2

klik 3

Napisano
  • Autor

Zamówiłem z Allegro ale od innego sprzedawcy 44zł z darmową przesyłką priorytetem - komplet z dwoma przewodami, stykami i termokurczliwką. W mieście w żadnym sklepie nie wiedzieli co to jest yikes.gif

Dzięki za odpowiedzi drive.gif Pozdrawiam

Napisano

> Zamówiłem z Allegro ale od innego sprzedawcy 44zł z darmową przesyłką priorytetem - komplet z dwoma

> przewodami, stykami i termokurczliwką. W mieście w żadnym sklepie nie wiedzieli co to jest

> Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam

Ważna rzecz- przy montażu nie skracaj tych dwóch przewodów. dłuższy kabelek lepiej odprowadza ciepło

Napisano
  • Autor

> Ważna rzecz- przy montażu nie skracaj tych dwóch przewodów. dłuższy kabelek lepiej odprowadza

> ciepło

Święta racja - jestem elektronikiem więc nawet nie myślałem żeby te przewody skręcać nono.gif Swoją drogą ciekawi mnie czy w nowszych Pandach poprawili to dając choćby przewody o większym przekroju, albo posrebrzane styki (srebro ma najwyższą przewodność cieplną większą niż miedź).

Napisano

> Święta racja - jestem elektronikiem więc nawet nie myślałem żeby te przewody skręcać Swoją drogą

> ciekawi mnie czy w nowszych Pandach poprawili to dając choćby przewody o większym przekroju,

> albo posrebrzane styki (srebro ma najwyższą przewodność cieplną większą niż miedź).

Nie wiem jak te z Allegro,ale te które podałem Ci w moim linku to są właśnie poprawione konektory z akcji serwisowej smile.gif A nr części Fiat tego zestawu:71745167.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Już po wymianie 10 minut roboty grinser006.gif Będę musiał pomyśleć o światłach do jazdy dziennej może to odciąży kostkę a przy okazji zaoszczędzę nerwów i pieniędzy przy wymianie żarówek, zwłaszcza tej od strony kierowcy 893goodvibes.gif

Napisano

> Już po wymianie 10 minut roboty Będę musiał pomyśleć o światłach do jazdy dziennej może to

> odciąży kostkę a przy okazji zaoszczędzę nerwów i pieniędzy przy wymianie żarówek, zwłaszcza

> tej od strony kierowcy

można pominąć kostkę oraz gniazdo i wlutować przewody bezpośrednio w płytkę, kłopot rozwiązany raz na zawsze wink.gif

Napisano

> Już po wymianie 10 minut roboty Będę musiał pomyśleć o światłach do jazdy dziennej może to

> odciąży kostkę a przy okazji zaoszczędzę nerwów i pieniędzy przy wymianie żarówek, zwłaszcza

> tej od strony kierowcy

jedyna żarówka jaka mi się przepaliła przez 7,5 roku to była mała żarówka od oświetlenia regulacji nawiewu

Napisano

> jedyna żarówka jaka mi się przepaliła przez 7,5 roku to była mała żarówka od oświetlenia regulacji

> nawiewu

mi żadna przez 6,5 roku skromny.gif

jakby w to wliczyć seicento to przez 10 lat żadna się spaliła skromny.gifskromny.gif

Napisano

> jedyna żarówka jaka mi się przepaliła przez 7,5 roku to była mała żarówka od oświetlenia regulacji

> nawiewu

Albo w ogóle nie otwieracie bagażnika albo do rankingu nie wliczacie żarówek podświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Napisano

> Albo w ogóle nie otwieracie bagażnika albo do rankingu nie wliczacie żarówek podświetlenia tablicy

> rejestracyjnej.

swieca, dzialaja, zreszta gdyby sie spalila to by licznik zaraz powiedzial

Napisano

> można pominąć kostkę oraz gniazdo i wlutować przewody bezpośrednio w płytkę, kłopot rozwiązany raz

> na zawsze

Tylko jak później wyjąć body. IMO rzeźba w g... zlosnik.gif Ja bym kupił nową kostkę za 40zł z Allegro i dołożył przekaźnik.

Napisano

> Albo w ogóle nie otwieracie bagażnika albo do rankingu nie wliczacie żarówek podświetlenia tablicy

> rejestracyjnej.

nigdy przez 9 lat nie mialem tam przepalonej zarowki

stopu

mijania

pozycje

pokretla

inne nie

Napisano

> tej od strony kierowcy

zrob swiatla przez dodatkowy przekaznik i tez bedziesz mial sprawe na wieki zalatwiona

Napisano

> Tylko jak później wyjąć body. IMO rzeźba w g... Ja bym kupił nową kostkę za 40zł z Allegro i

> dołożył przekaźnik.

Zerknij na manual Tomkowskiego, na "molex'ach" ogarnął temat wink.gif

Napisano

> Zerknij na manual Tomkowskiego, na "molex'ach" ogarnął temat

U mnie działa jak powinno. palacz.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odgrzewam kotleta smile.gif

te piny ze starej kostki - te niepopalone, normalnie się wyciaga i przeklada do nowej?

Napisano

> Odgrzewam kotleta

> te piny ze starej kostki - te niepopalone, normalnie się wyciaga i przeklada do nowej?

siurrrr- odblokowujesz taki dzyndzel i wylezą - tylko nie wyciągnij ich na raz.

Znów ci się czcionka przechyliła spineyes.gif

Napisano

> siurrrr- odblokowujesz taki dzyndzel i wylezą - tylko nie wyciągnij ich na raz.

> Znów ci się czcionka przechyliła

Ok to bede próbował zlosnik.gif

Oj Darku znowi piłeś hehe.gif