Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

witajcie

w dawnych czasach popularne były Osinobusy - na podwoziu stara zamontowana była zabudowa z siedzeniami do przewozu ludzi. jak to było rejestrowane - jako autobus ( kat D) czy jako samochód ciężarowy z przeznaczeniem przewozu osób poza kabiną kierowcy ( kat C , ograniczenie predkości do 50 km/h). jak to teraz jest w przepisach ? są 3 szt ( nówki sztuki) , będę miał zaszczyt jechać czymś takim. rejestrowane będą 2 stycznia, wtedy będę wiedział jak - czy autobus , czy ciężarowy. ja akurat papiery mam ale pytam bo potrzeba jescze 2 chłopa. jak szanowna brać myśli - kat C czy D potzrebna?

miłej zabawy sylwestrowej i najlepszego w nowym roku wszystkim życzę yay.gif

Napisano

> witajcie

> w dawnych czasach popularne były Osinobusy - na podwoziu stara zamontowana była zabudowa z

> siedzeniami do przewozu ludzi. jak to było rejestrowane - jako autobus ( kat D) czy jako

> samochód ciężarowy z przeznaczeniem przewozu osób poza kabiną kierowcy ( kat C , ograniczenie

> predkości do 50 km/h). jak to teraz jest w przepisach ? są 3 szt ( nówki sztuki) , będę miał

> zaszczyt jechać czymś takim. rejestrowane będą 2 stycznia, wtedy będę wiedział jak - czy

> autobus , czy ciężarowy. ja akurat papiery mam ale pytam bo potrzeba jescze 2 chłopa. jak

> szanowna brać myśli - kat C czy D potzrebna?

> miłej zabawy sylwestrowej i najlepszego w nowym roku wszystkim życzę

skad to trzeba przytargac? bo bym sie przejechal....

AFAIR to jezdzilo sie tym na C, ale to bylo dawno temu...., skad to wykopales?

BTW PKS pracuje w poniedzialek, bo jeszcze pompa wody raczyla pasc...?

Napisano

Możesz wrzucić jakieś zdjęcie takiego wynalazku? smile.gif

EDIT już mam wink.gif

osinobus.gif

Napisano
  • Autor

> skad to trzeba przytargac? bo bym sie przejechal....

> AFAIR to jezdzilo sie tym na C, ale to bylo dawno temu...., skad to wykopales?

> BTW PKS pracuje w poniedzialek, bo jeszcze pompa wody raczyla pasc...?

rzgów - bełchatów. to są nówki sztuki na podwoziu renault midlum 4x4. zabudowca przywiózł , po nowym roku ma być rejestracja.

pks - póxno dziś sie zalogowałem i nie mam jak sprawdzić. trza w poniedziałek zadzwonić - na sylwka jade do łodzi ale po 16.00. tamte zakupy sie udały?

Napisano
  • Autor

> Możesz wrzucić jakieś zdjęcie takiego wynalazku?

> EDIT już mam

jak mój post wcześniej - to taka podróba osinobusa . na nowym podwoziu renault midlum 4x4 są zabudowy do przewozu brygad roboczych. tak czy owak ciekawa rzecz, foto zrobię i udostępnię.

Napisano

> rzgów - bełchatów. to są nówki sztuki na podwoziu renault midlum 4x4. zabudowca przywiózł , po

> nowym roku ma być rejestracja.

Jak cos to moge sie przejechac, daj znac kiedy, drugiego kierowce tez moge miec jak cos 893goodvibes.gif

> pks - póxno dziś sie zalogowałem i nie mam jak sprawdzić. trza w poniedziałek zadzwonić - na sylwka

> jade do łodzi ale po 16.00. tamte zakupy sie udały?

udalo sie dostac w Lodzi, takze obylo sie bez wycieczki, ale nie moge nigdzie znalezc pompy wody do SW680Turbo...

Napisano

Mnie uczono że na takie cudo jak na zdjęciu obowiązuje kat. C

Napisano

. ja akurat papiery mam ale pytam bo potrzeba jescze 2 chłopa. jak

> szanowna brać myśli - kat C czy D potzrebna?

nie wiem ale mogę kierowac i tym i tym. jedyny problem to odleglosc...ok.gif

> miłej zabawy sylwestrowej i najlepszego w nowym roku wszystkim życzę

wzajemnie wink.gif

Napisano

Pewnie coś takiego jak Staro-MANy z KWB Bełchatów. Miałem kiedyś przyjemność podróżować takim po i w okolicach tejże kopalni. Fajne wrażenia wink.gif

4b3bfccc895b0_o.jpg

Co do pytania to ciężko powiedzieć, ale chyba jeśli nie będzie się odbywał transport ludzi to kategoria C wystarczy hmm.gif

Może telefon do ITD?

Napisano
  • Autor

wszystkim dzięki za odpowiedź. auta mają homologację jako ciężarowe z przeznaczeniem jako przewóc osób poza kabiną kierowcy. wynika,że są na kat C. jadąc pusto można przepisowo jechać 70/80 km/h , z osobami na pokładzie tylko 50 km/h.sprawę uważam za zakończoną, jak zdobędę foto to mogę zapodać

Napisano

> wszystkim dzięki za odpowiedź. auta mają homologację jako ciężarowe z przeznaczeniem jako przewóc

> osób poza kabiną kierowcy. wynika,że są na kat C. jadąc pusto można przepisowo jechać 70/80

> km/h , z osobami na pokładzie tylko 50 km/h.sprawę uważam za zakończoną, jak zdobędę foto to

> mogę zapodać

cenne info, a foto - koniecznie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

a foto - koniecznie

takie oto sprzęty. w ramach obowiązków służbowych miałem przyjemność być kierownikiem...

post-123107-14352518470319_thumb.jpg

Napisano

> a foto - koniecznie

no kalkulatorem? więcej i duże poprosimy i koniecznie ze środka zlosnik.gif

a i jakby się dało foto jakieś z bliska jednego z okien - takie zboczenie zawodowe grinser006.gif

Napisano
  • Autor

mam kłopoty z dodawaniem kilku zdjęć naraz

post-123107-1435251847082_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> no kalkulatorem? więcej i duże poprosimy i koniecznie ze środka

> a i jakby się dało foto jakieś z bliska jednego z okien - takie zboczenie zawodowe

już nie mam dostępu do aut, ja tylko chwilowo

post-123107-14352518471286_thumb.jpg