Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vivaro Trafic przeróbka z 3 na 6 osobową wersje....

Featured Replies

Napisano

Witam

Jako że poszukuje samochodu dostawczego typu Vivaro Trafic przeglądam dośc sporo ofert jak i egzemplarzy w okolicy, szukam samochodu w dość niskiej kwocie do 20-25 tys (tak wiem za ta kwotę wymaga c nie mogę)ze względu że poszukiwana jest wersja 5-6 osobowa jest z tym spory problem w moim regionie praktycznie nie ma a w polske jakoś mi sie nie widzi jechać. Wpadłem na pomysł a nawet widziałem juz jedna taka przeróbkę samochodu 3 osobowego na 6 osobowy. I teraz mam do was pytania:

1. Czy rząd siedzeń zamontowanych z tyłu musi być oryginalny i pochodzic od tego typu samochodu ??

2. Czy jest jakaś firma produkująca takie siedzenia (w tym samochodzie w którym to widziałem był świetny patent na ich składanie i przesuwanie do przodu samochodu)

3. Jak jest z szybami bocznymi dowiedziałem się że podobna musi być conajmniej szyba w drzwiach przesuwnych a najlepiej w obu

4. Jaki koszt rejestracji tego przeglądu itp ?? Czy jak juz będe miał zarejestrowany samochód będe musiał na nowo wyrabiać dowód rejestracyjny ??

5. Jak z ogrzewaniem w zimie ?? Przestrzeń dość znacznie się powiększy....

6. O pasach nie wspominam bo wiem że koniecznosć wink.gif

Napisano

> Witam

> Jako że poszukuje samochodu dostawczego typu Vivaro Trafic przeglądam dośc sporo ofert jak i

> egzemplarzy w okolicy, szukam samochodu w dość niskiej kwocie do 20-25 tys (tak wiem za ta

> kwotę wymaga c nie mogę)ze względu że poszukiwana jest wersja 5-6 osobowa jest z tym spory

> problem w moim regionie praktycznie nie ma a w polske jakoś mi sie nie widzi jechać. Wpadłem

> na pomysł a nawet widziałem juz jedna taka przeróbkę samochodu 3 osobowego na 6 osobowy. I

> teraz mam do was pytania:

> 1. Czy rząd siedzeń zamontowanych z tyłu musi być oryginalny i pochodzic od tego typu samochodu ??

> 2. Czy jest jakaś firma produkująca takie siedzenia (w tym samochodzie w którym to widziałem był

> świetny patent na ich składanie i przesuwanie do przodu samochodu)

> 3. Jak jest z szybami bocznymi dowiedziałem się że podobna musi być conajmniej szyba w drzwiach

> przesuwnych a najlepiej w obu

> 4. Jaki koszt rejestracji tego przeglądu itp ?? Czy jak juz będe miał zarejestrowany samochód będe

> musiał na nowo wyrabiać dowód rejestracyjny ??

> 5. Jak z ogrzewaniem w zimie ?? Przestrzeń dość znacznie się powiększy....

> 6. O pasach nie wspominam bo wiem że koniecznosć

Wg mnie nie warto bawić się w przeróbkę. Sam mam dostawczy samochód- zastanawiałem się czy nie przerobić go na 7 osób. Master załogowy ma 4 miejsca w poprzek.

Ale pytanie czy warto? Koszt przeróbek (tak żeby nie było rzeźby i druciarstwa) i bawienia się w legalność to ok.4kpln...

Lepiej znaleźć w internecie komis który zajmuje się sprzedażą tylko samochodów dostawczych i zaryzykować jazdę... Najtaniej...

Napisano

> widziałem juz jedna taka przeróbkę samochodu 3 osobowego na 6 osobowy.

Zaciekawiłeś mnie. Co to za auto? W papierach też jest "przerobione"? Słyszałem, że w takich sytuacjach, żeby było wszystko legalnie, musi być homologacja producenta. Tylko ciągle nie wiem, ile w tym prawdy.

Napisano
  • Autor

> Zaciekawiłeś mnie. Co to za auto? W papierach też jest "przerobione"? Słyszałem, że w takich

> sytuacjach, żeby było wszystko legalnie, musi być homologacja producenta. Tylko ciągle nie

> wiem, ile w tym prawdy.

Peugeot Expert, bardzo ciekawe rozwiązanie poniewaz ta dostawiana kanapa wygladała oczywiście na nie orginalną ale jakaś fabryczną uniwersalną, składała się w bardzo ciekawy sposób do przodu, podobno w takim stanie był przywieziony z francji, jak rozmawialiśmy z jednym człowiekiem z komisu to PODOBNO bez problemu idzie to zrobić... Swego czasu u nas przerabialiśmy jeden samochód z Vaba na osobowy podobna operacja, wszystko bezproblemowo się odbylo

Napisano
  • Autor

> Wg mnie nie warto bawić się w przeróbkę. Sam mam dostawczy samochód- zastanawiałem się czy nie

> przerobić go na 7 osób. Master załogowy ma 4 miejsca w poprzek.

> Ale pytanie czy warto? Koszt przeróbek (tak żeby nie było rzeźby i druciarstwa) i bawienia się w

> legalność to ok.4kpln...

To ma być samochód do pracy a nie do wyglądania, głównym priorytetem w tego typu przeróbce jest możliwość tego zalegalizowania i zrobienia w porządny sposób a nie żeby wyglądało jak fabryczne...

Napisano

> Witam

> Jako że poszukuje samochodu dostawczego typu Vivaro Trafic

myślałem nad trafikiem - odpuść sobie - za dużo przeróbek bo podłoga się rózni w zależności od wersji i nikt nie chciał się podjąć przeróbki żeby to kupy sie trzymało

Napisano
  • Autor

> myślałem nad trafikiem - odpuść sobie - za dużo przeróbek bo podłoga się rózni w zależności od

> wersji i nikt nie chciał się podjąć przeróbki żeby to kupy sie trzymało

Właśnie na podłogę nie mogłem zwrócić ponieważ w tych egzemplarzach co oglądałem była sklejka na podłodze i nie dało sie zerknąc czy sa jakieś otwory w podłodze....

Napisano

> Właśnie na podłogę nie mogłem zwrócić ponieważ w tych egzemplarzach co oglądałem była sklejka na

> podłodze i nie dało sie zerknąc czy sa jakieś otwory w podłodze....

to nie kwestia otworów tylko całej konstrukcji wzmocnień do przykręcenia siedzeń

na SKP zapytany znajomy potwierdził bezsens trafika i jego rodziny do przeróbek na osobowy

Napisano

> to nie kwestia otworów tylko całej konstrukcji wzmocnień do przykręcenia siedzeń

> na SKP zapytany znajomy potwierdził bezsens trafika i jego rodziny do przeróbek na osobowy

"konstrukcji wzmocnien" - zobacz sobie jak firma GRUAU robi przerobki i naja na to certyfikaty i homologacje...

Napisano

> "konstrukcji wzmocnien" - zobacz sobie jak firma GRUAU robi przerobki i naja na to certyfikaty i

> homologacje...

od razu powiedz ile to kosztuje - nie wszystko jest opłacalne i ma sens