Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtryski TDI - proszę o poradę

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie o wtryski tyle że potrzebuję końcówki z AFN mieć bo mam na dzień dzisiejszy problem. Sprawdzając wtryskiwacze okazało się ze leją 4szt i dodatkowo 3 z nich mają ciśnienia 150 a 1 ma 160 zamiast 190. Mam silnik 1z na pompie wtryskowej z AFN 110ps, stryski z AFN 110ps (lejące) i program pisany pod to. Myślę o wsadzeniu 0.216 tyle że boję się tego kopcenia bo ogólnie na jeszcze działających wtryskach samochód mi nie podkapcał prawie nic. Proszę o pomoc w doborze czy dalej dawać 0.205 czy 0.216.

Napisano

> Mam pytanie o wtryski tyle że potrzebuję końcówki z AFN mieć bo mam na dzień dzisiejszy problem.

> Sprawdzając wtryskiwacze okazało się ze leją 4szt i dodatkowo 3 z nich mają ciśnienia 150 a 1

> ma 160 zamiast 190. Mam silnik 1z na pompie wtryskowej z AFN 110ps, stryski z AFN 110ps

> (lejące) i program pisany pod to. Myślę o wsadzeniu 0.216 tyle że boję się tego kopcenia bo

> ogólnie na jeszcze działających wtryskach samochód mi nie podkapcał prawie nic. Proszę o pomoc

> w doborze czy dalej dawać 0.205 czy 0.216.

wejdż sobie na forum a4, tam ci bardziej z tym pomoga anawet tanio wtryski kupisz

Napisano

Miałem u siebie w AHU wtryski 0.216 i zrobiłem na nich prawie 10kkm bez żadnego kopcenia. Też mnie straszyli, że bedzie dymił jak nie zrobie programu ale w końcu nie zrobiłem a i tak nie dymił. Moje były na końcówkach Fratelli Bossio i mogę spokojnie polecić montaż 0.216 do 1Z zwłaszcza, że już coś tam dłubałeś.

Napisano
  • Autor

> Miałem u siebie w AHU wtryski 0.216 i zrobiłem na nich prawie 10kkm bez żadnego kopcenia. Też mnie

> straszyli, że bedzie dymił jak nie zrobie programu ale w końcu nie zrobiłem a i tak nie dymił.

> Moje były na końcówkach Fratelli Bossio i mogę spokojnie polecić montaż 0.216 do 1Z zwłaszcza,

> że już coś tam dłubałeś.

Właśnie dzisiaj kupiłem kpl 216.

Kolego ustawiałeś kąt wtryski i dawkę paliwa?

Napisano

> Właśnie dzisiaj kupiłem kpl 216.

ok.gif

> Kolego ustawiałeś kąt wtryski i dawkę paliwa?

Po wsadzeniu wtrysków miałem to zrobić ale w końcu nie zrobiłem, auto paliło bez problemu i nie dymiło bardziej niż na seryjnych ok.gif

Swoje niedawno sprzedałem bo przywracam auto do serii smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za info ja dla profilaktyki podepnę się w pod kompa i sprawdzę chociaż co się zmieniło. Ogólnie miałeś jakieś lepsze odczucia w czasie jazdy niż na serii? Ile Ci palił?

Napisano

> Dzięki za info ja dla profilaktyki podepnę się w pod kompa i sprawdzę chociaż co się zmieniło.

> Ogólnie miałeś jakieś lepsze odczucia w czasie jazdy niż na serii? Ile Ci palił?

Też sie podpinałem i sprawdzałem dlatego napisałem, że miałem się zabrać za drobną regulację ale w końcu nie zrobiłem tego 270751858-jezyk.gif

Czuć, że lepiej się zbierał zwłaszcza na letnich 17" z oponami 235x45x17 smile.gif

Co do spalania to szczerze mówiąc nigdy nie sprawdzałem ile, tak naprawdę, pali ale według kompa jakieś 0,5-1l więcej na 100km.

Napisano
  • Autor

Kolego a nie wiesz czasem gdzie znajduje się czujnik położenia wału w 1z? Może jakieś foto byś porzucił hmmm?

Napisano

> Kolego a nie wiesz czasem gdzie znajduje się czujnik położenia wału w 1z? Może jakieś foto byś

> porzucił hmmm?

na bloku od strony kola zamachowego, niedaleko filtra oleju

Napisano
  • Autor

Założyłem te wtryski i efekt hmmm czarno panie czarno za mną przy większym bucie. Ogólnie wiesza się silnik tak jak to miało miejsce przed wymianą, Ręce opadają crazy.gif