Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Leona II w benzynie

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jestem na kupnie Leona 2. Oczywiśce zalezy mi na jak najmniejszym przebiegu, zadbanym wnętrzu i generalnie, żeby auto jeździło jak najdłużej. Nastawiam się na silnik 1.6 8V - mam zamiar go zagazować. Czy ten silnik jest najlepszym wyborem? Jak sprawują się instalacje w tym silniu. Na co zwracać uwagę przy zakupie. Myślałem o tym http://www.caroutlet.pl/samochody/224901-Seat-Leon.html Sprowadzony z Grecji a więc historii po Vinie brak

Proszę powiedzcie na co zwracać szczególną uwagę aby nie wdepnąc w ...

Pzdr

Napisano

Kolego popraw link bo nie bangla.

Co do 1.6 8v to z tego co się koledzy wypowiadali jest idealny do gazowania.

Na motokąciku jest wątek kolegi, który ma ten silnik w Toledo II.

Napisano
  • Autor

> Kolego popraw link bo nie bangla.

> Co do 1.6 8v to z tego co się koledzy wypowiadali jest idealny do gazowania.

> Na motokąciku jest wątek kolegi, który ma ten silnik w Toledo II.

Poprawione - dzieki za info

Napisano

Mam takiego Leona z 2008 roku smile.gif Jak masz jakieś pytania wal na priv ok.gif

Napisano

> Proszę powiedzcie na co zwracać szczególną uwagę aby nie wdepnąc w ...

> Pzdr

Nie znam sie, ale moze to czy auto nie ma wad prawnych. Teraz slyszy sie ciagle ze z Hiszpanii ciagna zadluzone auta a potem scigaja ostatniego wlasciciela w Polsce. A Grecja tez w kryzysie wiec lepiej sprawdzic chociaz nie mam pojecia jak.

Napisano

troche się podepne ale zaczalem szukac takiego leona ale raczej w 1,9tdi ( narazie ma byc do miasta ale pozniej dojazdy do pracy 130km dziennie wiec mysle ze to lepszy wybor ) i zastanawiam sie jakiego wogole szukac , w podlaskim wybor jest niewielki , a nie chce mi sie narazie daleko wyruszac po auto

widzialem na zywo dopiero 2 sztuki i kazda byla troche robiona, mam wrazenie ze praktycznie kazda jest prawie tak samo wyposazona confused.gif siedzenia w wersji FR i zwyklej sa takie same ? jakies newralgiczne miejsca ktore trzeba lepiej sprawdzac ? oczywiscie zabralbym auto i tak na sprawdzenie w serwisie ale cos moze samemu mozna od razu wyeliminowac .

Czy one maja zapasowke bo w tych co ogladalem nie bylo koła w bagazniku tylko klucze itp ?

obecnie smigam fabia ale mialem pierwsze wrazenie ze jest ciasniej w leonie - mozliwe to ?

Napisano

W niektórych wersjach faktycznie fotele wyglądają jak te z fr/cupry. Jednak były również bardziej płaskie, z gorszym trzymaniem bocznym.

Standardowo był zestaw naprawczy koła, a zapas za dopłatą.

Co do wielkości fabii/leona to raczej Ci się wydaje. Przesiadłem się z ibizy i leon jest "większy" w środku.

Jeździłem 1.9 tdi, 1.8 tsi, finalnie zakupiłem fr 2.0 tfsi. Na dieslach się kompletnie nie znam a ewentualnych porad mógłbym udzielić do tfsi.

Kopalnia wiedzy na forum leona.

Napisano

mam Leona ale z silnikiem 1.4 (86KM). Instalacja BRC założona przy 17 tys. Mam już przebieg ponad 150 tys. i działa. Przy 140 tys jedynie padł reduktor (500 zł) Filtry wymieniam i jeżdżę. Samochód sprowadzony z Belgii. Roczne przebiegi miał w granicach 45 tys. km. Spalanie gazu to max 10l gazu na 100km a normalnie w granicach 8-8,5l. Do tego 0,5 l benzyny na 100km. oglądałem też innego sprowadzonego z Niemiec. Był na bank skręcony przebieg do 150 tys. kierownicę miał wytartą, wytarte przyciski od ponoszenia szyb i włącznik od świateł po prostu miał takie luzy, że latał.

Napisano

> troche się podepne ale zaczalem szukac takiego leona ale raczej w 1,9tdi ( narazie ma byc do miasta

> ale pozniej dojazdy do pracy 130km dziennie wiec mysle ze to lepszy wybor )

Policz benzyna z gazem bedzie lepszym wyborem. Napewno tanszym. Potem diesel a na szarym koncu sama benzyna zlosnik.gif

Napisano

mialem same benzyny z gazem , obecne auto zostaje i tak i w nim mam gaz , chcialbym sprobowac diesla , chcialbym miec troche bagaznika i zapasowke, chcialbym sie troche pobawic w chip, moze wieksze turbo z czasem , w benzynie 1,6 jest zapewne zywotne ale szału przy wyprzedzaniu nie robi

ciagle sie zastanawiam , znalazlem niezlego z 2005 za ~25tys z groszem w 1,9tdi , wydaje sie nawet spoko i cena chyba tez aczkolwiek wolalbym cos z okolic 2007, najlepiej 2008 , jest sens szukac czy te 2-3 lata nie robia w nich az takiej roznicy ? wiadomo ze beda drozsze o te 3-4 tys napewno, a do tej pory kupowalem zawsze w miare mlode pojazdy zlosnik.gif

Napisano

A najlepiej to poszukaj po lifcie. Wtedy deska jest ciut fajniejsza, nowe kierownice oraz duży fis.