Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KAP -jakość modeli...

Featured Replies

Napisano

Otóż zobaczyłem w kiosku nr. 114 KAP i myślę,że sobie Poldka kupię i co... autko owszem ładnie odwzorowane ale jakość wykonania mnie rozwaliła. Z trzech dostępnych każdy miał jakieś wady: w jednym brak oparcia prawego fotela,w drugim pourywane chlapacze,a trzeci kompletny lecz szyby popaprane klejem yikes.gif I za co tu dać tyle kasy? Z innymi modelami też tak było?

Napisano

> Otóż zobaczyłem w kiosku nr. 114 KAP i myślę,że sobie Poldka kupię i co... autko owszem ładnie

> odwzorowane ale jakość wykonania mnie rozwaliła. Z trzech dostępnych każdy miał jakieś wady: w

> jednym brak oparcia prawego fotela,w drugim pourywane chlapacze,a trzeci kompletny lecz szyby

> popaprane klejem I za co tu dać tyle kasy? Z innymi modelami też tak było?

Ile kasy ? Nie całe 30 zł to dużo?

Na taką jakość to cena ok. To jest dla modelarzy którzy sobie naprawią...

To jest chińszczyzna więc nie ma się co spodziewać wysokiej jakości, choć zdarzaja sie perełki, które potrafią osiagać cenę na aukcjach kilkadziesiąt zł wyższą niż nominalna.

Z KAPem to tak prawie zawsze było. Zaczynając od braków lamp, kół, poprzez krzywe malowanie, kończąc na brakach lakieru, lusterek itp.

Profesjonalne piękne modele kosztują powyzej 100 zł (nie mówię yo o kiepskich welly, maisto czy bburago, choć i te mają pojedyncze modele dość udane). Jest tylko problem, z produkcją Polskich samochodów. Jak już są to i to jak dobrze pamiętam (nie chce mi się szukać) to okolice właśnie 100zł.

Modele Polskie jakie widziałem to Żuk i bodajze właśnie Polonez, wykonane przez te "lepsze" firmy, ale to jeszcze nie to. Idealne kupisz za duuuużo więcej... i nie w PL, przynajmniej nie łatwo....

Słuchaj człowieka, który miał i jeszcze trochę tego ma...

"lepszy model " Polskiego samochodu- choć nie idealny

a to świetnie wykonany model samochodu z klasą :-)

Napisano

> Ile kasy ? Nie całe 30 zł to dużo?

> Na taką jakość to cena ok. To jest dla modelarzy którzy sobie naprawią...

> To jest chińszczyzna więc nie ma się co spodziewać wysokiej jakości, choć zdarzaja sie perełki,

> które potrafią osiagać cenę na aukcjach kilkadziesiąt zł wyższą niż nominalna.

> Z KAPem to tak prawie zawsze było. Zaczynając od braków lamp, kół, poprzez krzywe malowanie,

> kończąc na brakach lakieru, lusterek itp.

> Profesjonalne piękne modele kosztują powyzej 100 zł (nie mówię yo o kiepskich welly, maisto czy

> bburago, choć i te mają pojedyncze modele dość udane). Jest tylko problem, z produkcją

> Polskich samochodów. Jak już są to i to jak dobrze pamiętam (nie chce mi się szukać) to

> okolice właśnie 100zł.

> Modele Polskie jakie widziałem to Żuk i bodajze właśnie Polonez, wykonane przez te "lepsze" firmy,

> ale to jeszcze nie to. Idealne kupisz za duuuużo więcej... i nie w PL, przynajmniej nie

> łatwo....

> Słuchaj człowieka, który miał i jeszcze trochę tego ma...

> "lepszy model " Polskiego samochodu- choć nie idealny

> a to świetnie wykonany model samochodu z klasą :-)

No właśnie tak z godzinkę temu miałem odpisać, że kolega nie wie, co to znaczy "dużo" za model zlosnik.gif

Ile byście dali za taki?

model037a.jpg

model037c.jpg

Skala: 1:13.

Produkcja włoska wink.gif

Napisano

> Okolice 300pln

W takiej cenie to już od biedy da radę wyrwać taki model w skali 1:1 grinser006.gifok.gif

Napisano

> W takiej cenie to już od biedy da radę wyrwać taki model w skali 1:1

No to chyba masz jakieś złe informacje zlosnik.gif

Jak mi znajdziesz taki rocznik za tą kasę to biorę w ciemno zlosnik.gif

Napisano

> No to chyba masz jakieś złe informacje

> Jak mi znajdziesz taki rocznik za tą kasę to biorę w ciemno

Nie mówię, że akurat ten rocznik, ale coś by się na pewno znalazło spineyes.gif Z resztą mogłoby być tak jak i z tym modelem w skali 1:13 - też by sam nie jeździł grinser006.gif

Napisano

> Okolice 300pln

Najtańszego na ebayu widziałem za 700zł.

A i za 1500 był ok.gif

W Polsce przez ostatnie ze 3 lata widziałem takiego RAZ...

I to jest właśnie ten zlosnik.gif