Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam postanowiłem dziś zmienić licznik w swoim uno ale trafiła mi sie wersja 200km a wczesniej miałem 180km i moje pytanie brzmi czy ten licznik nie będzie przekłamywał??

Napisano

Gdy ja zmieniałem liczniki ze zwykłych na te z SX (od 1.4 - 200 KM/h) to zrobiłem test na równej nawierzchni bitumicznej, prostym odcinku drogi, w piękny letni bezwietrzny dzień xD

A oto wyniki:

ORGINAL:

obroty komp - 2100 obr/min

gps - 53 km/h

licznik - 60 km/h

--------------------------------

SX:

obroty komp - 2300 obr/min

obroty licznik - 2300 obr/min

gps - 58 km/h

licznik - 60 km/h

Wnioski:

Jak widać po przełożeniu licznik z SX mniej zawyża od oryginału bo jedynie o 2km/h więc uwaga na fotografie z radarów ;P

(liczniki były przekładane w trakcie testu na poboczu by wykluczyć wiele zmiennych związanych m.in. z warunkami atmosferycznymi)

Napisano

Tez mi sie wydaje, ze SX-owe maja mniejszy blad, przynajmniej w zakresie srednich predkosci, ale to raczej kwestia egzemplarza niz regula.

Napisano

Hmmm miałem styczność z jeszcze jednym kompletem SX-200KM/h (gdy zmieniałem je koledze i u niego były identyczne wskazania zlosnik.gif)

Trzeba pamiętać że rozmiar opon ma znaczenie gdy porónujemy wskazania z innymi posiadaczami Uno - szczególnie gdy nie mamy standardowych rozmiarówek.

Jednak najprościej porównać ze wskazaniem z GPS (najlepszy punkt odniesienia zlosnik.gif) i samemu się przekonać.