Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klamki zewnetrzne do malowania

Featured Replies

Napisano

Poszukuje klamek do marei (przod lewa i prawa) do malowania. Podobno valeo juz ich w ogole nie produkuje. Moze ktos z Was bedzie wiedziec gdzie mozna dorwac takie klamki poza ASO? Doladnie chodzi mi o to http://www.czesci24.pl/szczegoly/174170/klamka-zewnetrzna-fiat-marea-185-021996072002#

Napisano
  • Autor

> http://www.nokaut.pl/motoryzacja/produkt-marea-klamka.html i inne ceneo, skąpiec itp. - poza tym

> allegro i wszelkie szroty dookoła... Mi się tej zimy urwała w Bravie przy potężnym mrozie i za

> 20zł na pobliskim szrocie znalazłem idealną.

Niestety wszystkie klamki w linku sa gumowe. Na ceneo jak juz znajde to prowadzi mnie do sklepu ktory podalem w linku. Moze inaczej, czy gumowe klamki podejda do mojego auta jesli wczesniej mialem plastikowe? W ASO powiedziano mi, ze nie, a wydaje mi sie ze sa identyczne.

Napisano

> czy gumowe klamki podejda do mojego auta jesli wczesniej

> mialem plastikowe? W ASO powiedziano mi, ze nie, a wydaje mi sie ze sa identyczne.

Trzeba było się spytać dlaczego nie - jaka jest różnica, bo może coś więcej wiedzą...

Wg mnie mocowania są identyczne a to powinno wystarczyć - w Bravie w otworze na klamkę w drzwiach miałem trochę luzu więc gwint nawet jak jest w trochę innym miejscu można dopasować dociskając je w optymalnym położeniu.

Co do malowania może być faktycznie problem - pytanie czy faktycznie muszą być pomalowane - jeżeli tak, to prawdopodobnie istnieją metody trwałego pomalowania nawet takich gumowych - odpowiednio drobnie rozpylona farba teoretycznie powinna dać radę... Tak czy siak warto zadzwonić na pobliskie szroty i dorwać za grosze nawet jakąś gumową by porównać czy się nadaje czy nie.

Napisano

No a np te tez są gumowe?:

klik

Kiedyś plastikowe od gumowych rózniły się tym paskiem idącym po środku... Te mi wyglądają na plastikowe

Napisano

Moim zdaniem teraz już nie ma klamek pokrytych gumą. Kupowałem kilka razy i zawsze było to matowe tworzywo dające odczucie miękkości.

Napisano

> Moim zdaniem teraz już nie ma klamek pokrytych gumą. Kupowałem kilka razy i zawsze było to matowe

> tworzywo dające odczucie miękkości.

W ubiegłym roku wymieniałem wszystkie 4 w bravie i dokładnie jak kolega w/w - nie ma "gumowatych klamek".