Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przegląd olejowy

Featured Replies

Napisano

witam 30.GIF

zbliża się rok od kupna kia RIO 1,4 więc zadzwoniłem do ASO o przegląd nadwozia zaproponowali mi przegląd nadwozia i przegląd olejowy za 550 zł. yikes.gif jak za wymianę oleju to chyba przesada.

normalnie przeglądy są co dwa lata, raz do roku wymiana oleju czy tą wymianę oleju muszę robić u nich, czy to wpisują do książki jako przegląd ?

Napisano

> witam

> zbliża się rok od kupna kia RIO 1,4 więc zadzwoniłem do ASO o przegląd nadwozia zaproponowali mi

> przegląd nadwozia i przegląd olejowy za 550 zł. jak za wymianę oleju to chyba przesada.

> normalnie przeglądy są co dwa lata, raz do roku wymiana oleju czy tą wymianę oleju muszę robić u

> nich, czy to wpisują do książki jako przegląd ?

1. Zmien ASO

2. Zobacz warunki gwarancji - czy nie tak jak w ceed ograniczona do 2 lat. Jesli tak to ich olej i rob poza ASO

3. Znajdz warsztat, ktory opisze czynnosci jakie zrobil przy wymianie. To nie jakas kosmiczna technologia zeby wymienic olej. Tylko wlej zgodny z rekomendacja KIA.

Olej 150zl, przeglad nadwozia 50zl. Filtr 30zl. Reszte idzie na robocizne grinser006.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Możesz zadzownić i zapytać o rekomendowany olej i kupić go samemu - ok. 50 ceny oleju w kieszeni + zamów na necie oryginalny filtr oleju i co tam jeszcze trzeba i zaoszczędzić ze 200 zeta. Ja tam wolę dać im zarobić parę złoty za robociznę ale z gwarancji już skorzystałem kilka razy i inwestycje się zwróciły z nawiązką devil.gif

• 11 miesięcy później...
Napisano

Podepnę się pod temat. Czy jeśli mój Hultaj i30 benzyna 1,4 109 km 70 tys km jeździł dotychczas na Castrolu Edge 5W30 przez 6 wiosen, mogę go zalać np. Castrolem Magnatec 5W40 lub innym olejem o specyfikacji 5W40. Będzie to jakaś niekorzystna zmiana?

I drugie pytanko czy wymieniając filtr przeciwpyłkowy kupić zwykły czy niezwykły tzn. z aktywnym węglem.

Napisano

> witam

> zbliża się rok od kupna kia RIO 1,4 więc zadzwoniłem do ASO o przegląd nadwozia zaproponowali mi

> przegląd nadwozia i przegląd olejowy za 550 zł. jak za wymianę oleju to chyba przesada.

> normalnie przeglądy są co dwa lata, raz do roku wymiana oleju czy tą wymianę oleju muszę robić u

> nich, czy to wpisują do książki jako przegląd ?

przeglądy mam chyba co 30 tysi co wychodzi co 5-6 miesiecy. zawsze aso ale ja za to nie płacę

między 60 a 90 zeszło tyle oleju że było podobno sporo ponizej minimum i bardzo mnie to zdziwiło ...