Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie bijcie - magnetyzer

Featured Replies

Napisano

> takie info wyczytalem na tej stronie

> i co? lipa?

Biorac pod uwage, ze ludkowie z Corrado potrafia jezdzic G60 bez G i do tego na LPG, to wcale mnie nie dziwia cuda po zamontowaniu magnetyzera zlosnik.gif

Tam sie dziwne rzeczy dzieja biglaugh.gif

Napisano

> i co? lipa?

LIPA przez duze L - kolo przejechał za krótki dystans z tym czyms. Odczuwalny spadek spalania to tylko efekt psychologiczny.

Napisano

Ciekawe jak mierzyl to spalanie jak mial przeplywowy miernik to cos moze w tym byc.

Ale jezeli mierzyl od tankowania do tankowania i na roznycgh stacjach to dla mnie lipa a i dystans pomiarowy jakis krotki.

Napisano

Każdy w coś wierzy.

Napisano

Pewnie sam to produkuje, więc reklamuje swój wyrób. grinser006.gif

Napisano

> i co? lipa?

Oglądałem rózne testy działania magnetyzerów i chyba jedynie znacząco wpływają one na większą czystość spalin .

Większość osób z kącika użytkujących te wynalazki twierdzi , że wpływ na osiągi auta i żużycie paliwa jest prawie żaden .

Napisano

> Oglądałem rózne testy działania magnetyzerów i chyba jedynie znacząco

> wpływają one na większą czystość spalin .

Kiedyś ogladałem(jakieś 8 lat temu) test magnetyzerów przeprowadzany na Politechnice Wrocławskiej (nie jestem w 100% pewien ale była to wyższa uczelnia techniczna)

test przeprowadzany była na stacjonarnym silniku spalinowym napedzającym generator prądu. Eliminowało to mozliwośc różnego obciążenia przed i po zamontowaniu generatorów. Sprawdzano najrózniejsze parametry ja niestety zapamietałem tylko spadek spalania o 1,4%. Spadek znikomy ale mierzalny w warynkach doświadczalnych. Obawiam sie jednak że w warunkach drogowych różnica są niezauważalne. Oczywiście dotyczy to silników sprawnych technicznie.

Gdzieś słyszałem opinię że im silnik w gorszym stanie tym magnetyzer(odczywiście w rozsądnych granicach) jest bardeziej skuteczny - ale nie wiem czy nie dotyczy to wyłacznie toksyczności spalin.

Co do poprawy parametrów drogowych to dysponuje jednym wiarygodnym testem że rzeczywiscie w Fiacie UNO 1.0 przyspieszenie odrobineczke wzrosło tak w granicach 1 - 1,5 % (pomiar predkości maksymalnej ze startu lotnego na stałym dystansie)

Delco

ps IMO oczywiście nie warto

Napisano

> i co? lipa?

Działanie na ludzką podświadomość i kropka admin.gif

Napisano

> i co? lipa?

Najlepiej byłoby dać komuś do testowania przed założeniem i nieświadomemu po założeniu, inaczej lipa a nie wyniki 270751858-jezyk.gif

Napisano

''Oprócz obniżenia spalania producent gwarantuje także obniżenie toksyczności spalin oraz zwrost mocy od 6 do 12 %. Wzrostu mocy (w przypadku VR6 po przeliczeniu od 11KM do 22 KM) raczej nie zauważyłem, ale sprawdzę to gdy będę miał możliwość (brak drugiego VR6 do testów''

najlepszy jest przyrost mocy oferowany przez producenta mlot.gifjump.gif

Napisano

Sprawdzano

> najrózniejsze parametry ja niestety zapamietałem tylko spadek

> spalania o 1,4%. Spadek znikomy ale mierzalny w warynkach

> doświadczalnych.

ciekawe jak z powtarzalnoscia pomiarow i bledem pomiarowym.moze wynik sie zawiera w granicy bledu doswiadczenia hehe.gif

Napisano

Lipa mój Panie,lipa.Wiara w tego typu wynalazki czyni cuda szczególnie wtedy gdy się za nie zapłaci.Do pomyłki po zakupie nikt się nie przyzna.

Napisano

> Sprawdzano

> ciekawe jak z powtarzalnoscia pomiarow i bledem pomiarowym.moze wynik

> sie zawiera w granicy bledu doswiadczenia

To były pomiary do pracy doktorskiej, bład pomiaru był daleko mniejszy i był szacowany osobno.

Delco

Napisano

> To były pomiary do pracy doktorskiej, bład pomiaru był daleko

> mniejszy i był szacowany osobno.

> Delco

no niedokladnosc pomiaru praktycznie zawsze sie liczy osobno a moje stwierdzenie bylo ironiczne,ze wzgledu na moj stosunek do takich wynalazkow skromny.gif

Napisano

> Lipa mój Panie,

Ja to wiem tylko podaje inne zródła aby zaspokoic czyjąs ciekawosc wink.gif

Napisano

> no niedokladnosc pomiaru praktycznie zawsze sie liczy osobno a moje

> stwierdzenie bylo ironiczne,ze wzgledu na moj stosunek do takich

> wynalazkow

Moj stosunek jest podobny ale w spadek spalania 1-1,5 % jestem wstanie uwierzyć

Delco

Napisano

Oczywiście tak to odebrałem. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.