Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zabezpieczenie drzwi/zamka przed zapchaniem ??

Featured Replies

Napisano

ma ktoś jakieś patenty na zabezpieczenie wkładki zamka przed zapchaniem np zapałką ??

Napisano

> ma ktoś jakieś patenty na zabezpieczenie wkładki zamka przed zapchaniem np zapałką ??

zamek szyfrowy lub podejściówka biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> zamek szyfrowy lub podejściówka

co to podejściówka ?

Napisano

> ma ktoś jakieś patenty na zabezpieczenie wkładki zamka przed zapchaniem np zapałką ??

Zakleić można... tongue.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zakleić można...

zapchać zapałkami i po problemie biglaugh.gif

Napisano

> co to podejściówka ?

musisz mieć zamek magnetyczny kupujesz podejściówkę, masz np kartę lub breloczek przykładasz i wchodzisz biglaugh.gifnikt Ci tego nie zepsuje biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> musisz mieć zamek magnetyczny kupujesz podejściówkę, masz np kartę lub breloczek przykładasz i

> wchodzisz nikt Ci tego nie zepsuje

rozumiem. ale potrzebuję rozwiązania nie psującego drzwi itd. zasilania koło drzwi nie mam.

Napisano

Najstarszy - podwójne drzwi. Te pierwsze zamykane albo na prosty zamek "bezstykowy" lub zwykły mechaniczny, który w razie czego akumulatorową wkrętarką rozwalisz w 5 minut, a zapasowy masz na półce. A dopiero w drugich drzwiach prawdziwe zamki.

Napisano

> musisz mieć zamek magnetyczny kupujesz podejściówkę, masz np kartę lub breloczek przykładasz i

> wchodzisz nikt Ci tego nie zepsuje

O a to fajne jest. Znajomy tak ma że podchodzi do furtki, przyklada bryloczek i furtka mu minimalnie odskakuje. Jak to znalezc w necie ?: Na allegro nic nie ma pod pojeciem podejsciowka

Napisano

> O a to fajne jest. Znajomy tak ma że podchodzi do furtki, przyklada bryloczek i furtka mu

> minimalnie odskakuje. Jak to znalezc w necie ?: Na allegro nic nie ma pod pojeciem

> podejsciowka

też tak mam w furtce biglaugh.gif

Napisano

> też tak mam w furtce

na allegro tego nie widze. Ale już wyczaiłem że zamek magnetyczny nazywa się elektrozaczep i tak go trzeba szukać grinser006.gif Chyba jednak poszukam kogoś obcykanego w temacie niech mi zrobi taki bajer bo sam tego nie ogarnę zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

tak to dobre rozwiązanie. ale nie dla mnie. mam podwójne drzwi - i na odwrót. pierwsze mega drugie papier. NIE JA MONTOWAŁEM - tak zastałem. w tej chwili nie ma szans na zmianę drzwi.

co znalazłem do tej pory:

- są szyldy antywłamaniowe - trochę zabezpieczają ale nie za dużo ( http://www.sklep.agas.pl/pl/Katalog/c206...30-65-INOX.html )

- wkładki ABLOY;PROTEC ( http://www.impulspf.pnet.pl/sklep/rozwia...mu-abloyrprotec )

Napisano

zamontowac centralny z otwieraniem na pilota zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> zamontowac centralny z otwieraniem na pilota

pisałem - nie mam prądu.

Napisano

> tak to dobre rozwiązanie. ale nie dla mnie. mam podwójne drzwi - i na odwrót. pierwsze mega drugie

> papier. NIE JA MONTOWAŁEM - tak zastałem. w tej chwili nie ma szans na zmianę drzwi.

> co znalazłem do tej pory:

> - są szyldy antywłamaniowe - trochę zabezpieczają ale nie za dużo (

> http://www.sklep.agas.pl/pl/Katalog/c206...30-65-INOX.html )

> - wkładki ABLOY;PROTEC ( http://www.impulspf.pnet.pl/sklep/rozwia...mu-abloyrprotec )

Żaden szyld czy podobny wynalazek Ci nie zabezpieczy zamka przed wciśnięciem tam superglue czy półpłynnej żywicy epidianowej strzykawką. No chyba, że będzie to coś w rodzaju zamykanego dekla na zamek.

Napisano

> Żaden szyld czy podobny wynalazek Ci nie zabezpieczy zamka przed wciśnięciem tam superglue czy

> półpłynnej żywicy epidianowej strzykawką. No chyba, że będzie to coś w rodzaju zamykanego

> dekla na zamek.

zakleją zamek od dekla biglaugh.gif

Napisano

> zakleją zamek od dekla

I o to chodzi. Ten będzie prosty, kolega go łatwo rozwali i wymieni na zapasowy z półki.

Napisano
  • Autor

> jedna klamka i po problemie

kurcze fajne. już zacząłem się interesować !

Napisano

> jedna klamka i po problemie

A co się stanie jak się rozładują baterie ?

Napisano

> A co się stanie jak się rozładują baterie ?

W niektórych modelach jest schowane pod maskownicą, albo pod jakąś klapką normalne miejsce na kluczyk.

Napisano
  • Autor

> A co się stanie jak się rozładują baterie ?

dość wcześniej sygnalizuje o słabej baterii. na słabej ponoć dość długo jeszcze działa. jak siądzie prąd wogle jest jakiś awaryjny klucz.