Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskaznik temperatury w zegarach

Featured Replies

Napisano

Panowie mam problem

W glowicy mam taki oto czujnik :

eps-czujnik-temperatury-wody-fiat-m16-190536-68546.jpg

i dzieje sie tak ze po uruchomieniu sionika przez chwile jest na wskazniku 0 st a po chwili wskazowka od temperatura bardzo szybko rosnie ( w ciagu minuty od odpalenia zimnego auta ) do samego konca czyli do ponad 140 st ( zegary od turbo)

czujnik podmienilem na nowy i jest tak samo.

Wiazka to uno 900 a zegary od Turbo. Przed wymiana wiazki ( byla stara i w zlej kondycji z uno 1.4 ) dzialalo wszystko OK.

Napisano

> Panowie mam problem

> W glowicy mam taki oto czujnik :

> i dzieje sie tak ze po uruchomieniu sionika przez chwile jest na wskazniku 0 st a po chwili

> wskazowka od temperatura bardzo szybko rosnie ( w ciagu minuty od odpalenia zimnego auta ) do

> samego konca czyli do ponad 140 st ( zegary od turbo)

> czujnik podmienilem na nowy i jest tak samo.

> Wiazka to uno 900 a zegary od Turbo. Przed wymiana wiazki ( byla stara i w zlej kondycji z uno 1.4

> ) dzialalo wszystko OK.

No to raczej masz zwarę.

Napisano
  • Autor

> No to raczej masz zwarę.

wskazowka sie plynnie podnosi a nie odrazu ... gdzies przeczytalem ze jednopinowy czujnik jest na kontrolke a nie do wskazowki....i ze potrzeba 2 pinowy czujnik...ktos cos wie ?

Napisano

Brak masy na wskaźniku, sprawdź ścieżki czy nie przerwane

czujnik taki jak na foto do wskaźnika, masz dobry

Napisano
  • Autor

> Brak masy na wskaźniku, sprawdź ścieżki czy nie przerwane

> czujnik taki jak na foto do wskaźnika, masz dobry

na wskazniku czyli w zegarach , tak ? reszta wszystko ladnie dziala a do zegarow przeciez dochodzi tylko jedna masa...

zlaczki.jpg

Napisano

Czibo, wskaźnik jest przykręcany (3 nakrętki) do obudowy i może nie mieć dobrej masy sam dla siebie, a reszta będzie hulać

co do zachowania, to pooglądałbym własnie to mocowanie, przewód, wsuwkę i sam czujnik wymienił

Napisano
  • Autor

wsuwke i czujnik wymienilem , przewod wyglada dobrze...jutro zajrze w zegary bo moze faktycznie cos tam nie styka

Napisano

> Czibo, wskaźnik jest przykręcany (3 nakrętki) do obudowy i może nie mieć dobrej masy sam dla

> siebie, a reszta będzie hulać

dokładnie o to mi chodziło grinser006.gif

Napisano

> wskazowka sie plynnie podnosi a nie odrazu ... gdzies przeczytalem ze jednopinowy czujnik jest na

> kontrolke a nie do wskazowki....i ze potrzeba 2 pinowy czujnik...ktos cos wie ?

W sumie racja.

W mojej wersji jest 2 w 1 czyli 3-pinowy. i musiałem wiązkę przerabiać bo miałem na dwa osobne. Kurcze. Mam gdzieś taki czujnik tylko teraz już ciemno i nie znajdę :/ bo bym Ci przywiózł...