Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sms reader w B&M NAV

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu próbuję zmusić sms reader do działania. Na razie bez efektu. Czy u was sms reader działa normalnie? Czy też mój problem jest raczej bardziej powszechny? Telefon zarejestrowany w B&M to Samsung.

Napisano

Na początku używania B&M z SE 715 SMSreader funkcjonował całkiem sprawnie. Po zmianie telefonu i dodaniu kilku innych (same Nokie)już nie czyta wogóle.

Napisano

Mam sam B&M bez NAV i reader działa bezproblemowo na Lumii 710, wcześniej parowałem inne telefony i nie było tak różowo. Z tego co pamiętam na stronie B&M jest tabelka, w której można znaleźć informacje jakie telefony obsługują m.in. funkcję readera.

Napisano

> Od jakiegoś czasu próbuję zmusić sms reader do działania. Na razie bez efektu. Czy u was sms reader

> działa normalnie? Czy też mój problem jest raczej bardziej powszechny? Telefon zarejestrowany

> w B&M to Samsung.

B&M czasem potrzebuje wstrząsu więc odetnij zasilanie z AKU na minute;)

Napisano

> działa normalnie? Czy też mój problem jest raczej bardziej powszechny?

Problem powszechny i raczej odpuść sobie smsy. Jest mało telefonów z którymi sms działa i są to zwykle stare modele. Ciesz się że łączy twój tel. jako zestaw głośnomówiący bo też są telefony które mają z tym problem.

Ps. Masz jakieś mapy do B&M NAV, w miarę aktualne?

Napisano

> Problem powszechny i raczej odpuść sobie smsy. Jest mało telefonów z którymi sms działa i są to

> zwykle stare modele. Ciesz się że łączy twój tel. jako zestaw głośnomówiący bo też są telefony

> które mają z tym problem.

> Ps. Masz jakieś mapy do B&M NAV, w miarę aktualne?

Ja do swojej Cromy zamówiłem zestaw CK-200 od Noki a wywalę CK-7 bo mi 2 telefonów nie obsługuje i coraz częściej sie łapie na rozmowie przez telefon a to mnie będzie kosztować znacznie więcej niż te 300 zł na zestaw zlosnik.gif

Napisano

> Ja do swojej Cromy zamówiłem zestaw CK-200 od Noki a wywalę CK-7

przecież masz B&M w szufladzie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co pamiętam na stronie B&M jest tabelka, w której

> można znaleźć informacje jakie telefony obsługują m.in. funkcję readera.

Dzięki za info. Sprawdziłem. Mojego modelu telefonu Samsung wave w ogóle nie ma na liście. Jednak B&M obsługuje go za wyjątkiem funkcji sms reader. I tak chyba powinien się cieszyć, bo mam fart, że mogę w zakresie pozostałych funkcji korzystać z B&M.

Napisano
  • Autor

> Ps. Masz jakieś mapy do B&M NAV, w miarę aktualne?

Mam płytę i pendriva z seryjnymi mapami, tj. 2008r Europa Środkowa, ale jeśli już jesteśmy przy temacie... Rozumiem, że licencji na aktualizację map Navteq w jakimkolwiek zakresie czasowym, Fiat nie dokładał gratis? ewentualnie update map trzeba dokupić?

Napisano

> przecież masz B&M w szufladzie

No właśnie mam ale co mi z tego .... ja potrzebuje coś co będzie pracować z 2 telefonami a tego co mam w szufladzie pod nic nie podepnę... to znaczy w Navi nie mam wejścia AUX więc sick.gif a nie mam ochoty przerabiać wszystkiego.... Wstawiam Ck-200 i mam wszystko co potrzebuje zlosnik.gif

Napisano

> Fiat nie dokładał gratis? ewentualnie update map trzeba dokupić?

Fiat nie dokładał gratis, ale chomik już tak wink.gif

Najnowsze mapy jakie znalazłem są z 2010r i już są trochę nieaktualne.

Napisano

> mam w szufladzie pod nic nie podepnę... to znaczy w Navi nie mam wejścia AUX więc a nie mam

> ochoty przerabiać wszystkiego.... Wstawiam Ck-200 i mam wszystko co potrzebuje

Zapomniałem że masz connecta zlosnik.gif Z tego samego powodu musiałem się pozbyć swojego CN+, ale chodzi mi teraz po głowie pewien szalony pomysł jak raz na zawsze rozwiązać problem navi i aktualizacji map ideia.gif

Napisano

Koledzy montował ktoś w Cromie radio 2 DIN z nawigacją i bluetooth. Chodzi mi czy droga jest taka zabawa i czy idzie ją ogarnąć w domowych warunkach. Jak ktoś ma taki montaż zrobiony to mógłby wrzucić zdjęcia jak to wygląda z tą ramką maskującą.

Napisano

kolego wszystko się da- radyjko już od 1000 zł + antena gps + moduł pod sieć can + montaż i wyjdzie prawie 2000 zł, jak ktoś ogarnia temat to sam założy busted.gif

Napisano

> Zapomniałem że masz connecta Z tego samego powodu musiałem się pozbyć swojego CN+, ale chodzi mi

> teraz po głowie pewien szalony pomysł jak raz na zawsze rozwiązać problem navi i aktualizacji

> map

Jestem ciekawy co ty tam wsadzisz za tablet hehe.gif

Napisano

> Jestem ciekawy co ty tam wsadzisz za tablet

Eee tam od razu tablet, navidronkę palacz.gifrotfl.gif