Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.8t vag kilka pytań ogólnie

Featured Replies

Napisano

która wersja 1.8T jest najmniej problemowa i ma najwiekszy "ukryty ppotencjał". Wiem były wersjie 150, 160 ze stanów. 180 oraz 225.

Chodzi mi o chip tjunink.

Ile da sie wycisnąc koni z poszczególnej wersji bez wymiany połowy silnika.

Słyszałem ze do którejs wersj 150tki montowali seryjnie wydajniejsze wtryskiwacze (chyba na zapas) i łatwo mozna podniesc moc.

W innej 150i wtyskiwacze były na styk.

Napisano

AUM/ARX mają wtryski 320 i turbo tzw K03s i programem robi się ~200kkm wiem bo miałem w O1; seria miała 150km.

AUQ (180 km) mają dokładnie ten sam osprzęt co AUM i ARX

Pozdrawiam smile.gif

Napisano
  • Autor

> AUM/ARX mają wtryski 320 i turbo tzw K03s i programem robi się ~200kkm wiem bo miałem w O1; seria

> miała 150km.

> AUQ (180 km) mają dokładnie ten sam osprzęt co AUM i ARX

> Pozdrawiam

czyli AUQ to jest AUM/ARX ze zmienionym fabrycznie programem?

ile kosztuje mniej wiecej chip tuning na te ~200km?

wiesz cos na temat 225 ?

Jak z LPG w tych silnikach? Ponoć pętli wtryskiwacze pod koniec obrotów i nie kazzdy gazonik to ogarnie.

Czy kazdy 1.8 T montowany wzdłuznie (seat, skoda) podejdzie pod dzwon skrzyni biegów z audi quattro lub tylno napedowej?

Napisano

> czyli AUQ to jest AUM/ARX ze zmienionym fabrycznie programem?

Dokładnie tak

> ile kosztuje mniej wiecej chip tuning na te ~200km?

Dla klubów ~800-1000 zeta

> wiesz cos na temat 225 ?

Inne turbo, i dolot i pewnie coś jeszcze, o te silniki najlepiej pytaj na forum TT i A3

> Jak z LPG w tych silnikach? Ponoć pętli wtryskiwacze pod koniec obrotów i nie kazzdy gazonik to

> ogarnie.

LPG chodzi idealnie, tylko podstawa to montaż (mamy na forum specjalistę od uturbionych maszynek), Jak pętli to faktycznie może być problem, ale kumaty majster ogarnie, ja mam w Octavii 1 LPG LR Omegas i ~190 km i u mnie jest gitara: korekty wahają się +/- 5%, przy but.giflambda na bogato, a EGT nie przekracza 800 stopni.

> Czy kazdy 1.8 T montowany wzdłuznie (seat, skoda) podejdzie pod dzwon skrzyni biegów z audi quattro

> lub tylno napedowej?

Nie mam pojęcia niewiem.gif, trzeba by popatrzyć w ETKE

Napisano

mialem ARZ'tke seria miala miec 150 koni w compsporcie przed programem zmierzyli i mial 162 grinser006.gif po programie najpierw 181 i 288 nm a po wymienie przeplywki wstawieniu wiekszego ic i wydechu 211 314 nm

auto przyjemne bardzooo ja nigdy nie gazowalem bo jestem przeciwniekiem smile.gif

Napisano

Poszukaj na forum passata posty usera Marecek.

Zrobił bodajże 350 PS na ośce.

Rzeźba duża była.

Silnik, osprzęt, zawieszenie i hamulce.

Napisano
  • Autor

> mialem ARZ'tke seria miala miec 150 koni w compsporcie przed programem zmierzyli i mial 162 po

> programie najpierw 181 i 288 nm a po wymienie przeplywki wstawieniu wiekszego ic i wydechu 211

> 314 nm

> auto przyjemne bardzooo ja nigdy nie gazowalem bo jestem przeciwniekiem

Jakie koszty z wyszczegolnieniem poszczegolnych elementów?

Napisano

IC zależy co chcesz robić i na jakich gratach.

Od kilku stówek na uzywanych gratach (IC używka itd) do kilku tysięcy (custom) wink.gif

Chip jak wspomnieli od 600zł do 1500zł (średnio 800-1000zł w grupowych zakupach forumowych).

Wydech DP jakieś 600zł dalej tylko drożej. Ale widziałem cały uzywany wydech z kwasiaka za 800zł do Leona.