Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xsara VTS nie odpala

Featured Replies

Napisano

Witam Was, po przyjechaniu do domu postawiłem auto pod domem bez żadnego problemu. Po około 5 godzinach potrzebowałem wyjechać z podwórka no i wielkie zaskoczenie. Wkładam kluczyk wszystkie kontrolki się pojawiają ale nie słychać tego "bzyczenia" dźwięk podawania benzyny do silnika. Kurcze auto kręci ale za cholerki nie mogę odpalić... Czy to może być rzeczywiście pompa. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki w komorze silnika ale wszystkie sprawne. Poradźcie co mogę jeszcze sprawdzić? Czy taka pompa psuje się tak bez niczego ??

Napisano

> Witam Was, po przyjechaniu do domu postawiłem auto pod domem bez żadnego problemu. Po około 5

> godzinach potrzebowałem wyjechać z podwórka no i wielkie zaskoczenie. Wkładam kluczyk

> wszystkie kontrolki się pojawiają ale nie słychać tego "bzyczenia" dźwięk podawania benzyny do

> silnika. Kurcze auto kręci ale za cholerki nie mogę odpalić... Czy to może być rzeczywiście

> pompa. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki w komorze silnika ale wszystkie sprawne. Poradźcie

> co mogę jeszcze sprawdzić? Czy taka pompa psuje się tak bez niczego ??

To nie musi być pompa. To może być immo. Spróbuj drugim kluczem, jeśli go masz.

Napisano
  • Autor

No właśnie, zapomniałem dodać że jak zawsze odpalałem scyzorykiem tak coś mi się w rękę trafił zwykły klucz i to właśnie po próbie odpalenia tym zwykły taki numer;) Jak to sprawdzić czy IMO coś zawodzi ?

Napisano

mam wrazenie ze gdzies czytalem o tym, oboma kluczykami nie idzie odpalic??

Napisano
  • Autor

Tak jednym i drugim, Przed chwilą raz jeszcze próbowałem odpalić i nic z tym ze po włożeniu kluczyka(scyzoryka) 3-4 razy zapiszczało "coś" kompletnie nie wiem o co chodzi...

Napisano

> Witam Was, po przyjechaniu do domu postawiłem auto pod domem bez żadnego problemu. Po około 5

> godzinach potrzebowałem wyjechać z podwórka no i wielkie zaskoczenie. Wkładam kluczyk

> wszystkie kontrolki się pojawiają ale nie słychać tego "bzyczenia" dźwięk podawania benzyny do

> silnika. Kurcze auto kręci ale za cholerki nie mogę odpalić... Czy to może być rzeczywiście

> pompa. Posprawdzałem wszystkie bezpieczniki w komorze silnika ale wszystkie sprawne. Poradźcie

> co mogę jeszcze sprawdzić? Czy taka pompa psuje się tak bez niczego ??

Pompa psuje się od pompowania paliwa.

To czy jest to pompa czy coś innego prosto sprawdzisz.

Niech ktoś kręci a Ty uderz czymś w zbiornik (spróbuj kilka razy), jak odpali tzn. pada pompa.

Ale z opisu (pikania) wnoszę że to raczej wina elektroniki - immo zgubiło klucze ?

Napisano
  • Autor

> Ale z opisu (pikania) wnoszę że to raczej wina elektroniki - immo zgubiło klucze ?

No właśnie. Czy to mogło się stać po próbie odpalenia kluczem którego dawno nie używałem? Jest szansa na to żeby jakoś ponownie zgrać kluczyki z IMMO

Napisano

> No właśnie. Czy to mogło się stać po próbie odpalenia kluczem którego dawno nie używałem? Jest

> szansa na to żeby jakoś ponownie zgrać kluczyki z IMMO

Nie powinno, po ponownym użyciu tego co zwykle powinien zapalić normalnie, ale.... różnie bywa smile.gif

Co do ponownego "zgrania" kluczy z BSI to trzeba przeprowadzić operację uczenia/dodawania poprzez Lexia/PP/DB - dodając ponownie te 2 posiadane klucze.

Najpierw jednak zrobiłbym diagnostykę poprzez tenże interfejs, bo mogło się (samo z siebie) uwalić BSI.

Napisano
  • Autor

Zawlokę Sarę dzisiaj do speca z komputerem i zobaczymy co w nim siedzi. A co myślicie o czujniku położenia wału? Pamiętam jakiś czas temu miałem taki problem z Focusem tyle że tam był 1.8 TdCi. Oto mam jeszcze jedno pytanie, za szlaka nie mogę znaleźć miejsca gdzie zamontować hak wkręcany czy nawet ucha na stałe. Ktoś się orientuje gdzie go znajdę? jakiś plastik ściągnąć czy coś?

Napisano
  • Autor

Panowie, nie wiem dokładnie co było przyczyną "śmierci" Xsary ale udało się, Autko wyzdrowiało. Już Piszę co zrobiłem. Z samego rana przestudiowałem instrukcję obsługi w celu znalezienia miejsca montażu haka z przodu... (Obok halogena od strony kierowcy, jest głęboko schowany) ale nie o to chodzi. Natknąłem się na coś takiego

Instrukcja W sumie zderzenia nie miałem czy nawet jakiegoś większego szarpnięcia! Postanowiłem wcisnąć to "coś" Przycisk Czerwony koreczek. Po czym łapie za kluczyk i do odpalania... Bez żadnego kłopotu odpalił. W sumie cieszy mnie to bardzo ale drapię się po głowie jakim cudem taka sytuacja miała miejsce? Co myślicie o tym ?! Śmiech na sali panowie icon_eek.gif

Napisano

> Panowie, nie wiem dokładnie co było przyczyną "śmierci" Xsary ale udało się, Autko wyzdrowiało. Już

> Piszę co zrobiłem. Z samego rana przestudiowałem instrukcję obsługi w celu znalezienia miejsca

> montażu haka z przodu... (Obok halogena od strony kierowcy, jest głęboko schowany) ale nie o

> to chodzi. Natknąłem się na coś takiego

> Instrukcja W sumie zderzenia nie miałem czy nawet jakiegoś większego szarpnięcia!

> Postanowiłem wcisnąć to "coś" Przycisk Czerwony koreczek. Po czym łapie za kluczyk i do

> odpalania... Bez żadnego kłopotu odpalił. W sumie cieszy mnie to bardzo ale drapię się po

> głowie jakim cudem taka sytuacja miała miejsce? Co myślicie o tym ?! Śmiech na sali panowie

No tak, w tamtych latach były czujniki uderzeniowe, które to nawet przy zjechaniu z wyższego krawężnika potrafiły się rozłączyć smile.gif

No nic, teraz wiesz że czasem trzeba sprawdzić go smile.gif choćby profilaktycznie smile.gif

Napisano

Spoko. Kiedyś kumpel pojechał po koleżankę, bo jej Clio nie odpalało ...200km od domu. Oczywiście laweta, pół dnia w plecy. A wystarczyło wcisnąć przycisk odcinki paliwa i wróciła o własnych siłach. Takie życie.

Napisano

kiedyś w sejaku w czasie jazdy mi się wyklilnął zlosnik.gif a innym razem wjechałem alfą do lasu oink.gif i też się wykliknął zlosnik.gif zdarza się zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Człowiek uczy się własnego samochodu na pamięć. Dzięki za zainteresowanie. temacik wyczerpany. Pozdrawiam !!