Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rolka SKF

Featured Replies

Napisano

mam takie pytanie na szybko zamówiłem rorzad na allegro miał być SKF, a okazuje się, że w pudełku z napinaczem jest czesc firmy LITENS made in canada

Napisano

> mam takie pytanie na szybko zamówiłem rorzad na allegro miał być SKF, a okazuje się, że w pudełku z

> napinaczem jest czesc firmy LITENS made in canada

Ja miałem identyczne, zamawiałem cały zestaw w hurtowni Gordon i oni mi powiedzieli, że to jest ori skf.

Notabene, taki sam (fabryczny GM ) zdemontowałem zarówno w Corsie jak i Astrze - więc może to rzeczywiście ori?

Jedno Ci mogę powiedzieć, że nie jest to jakiś badziew bo w Astrze to tylko ja przejechałem nim 50.000km, Corsa nie wiem ile bo ja to zdąrzyłem może jakieś 3.000km przejechać.

Ale ten nowy z tego zestawu na ucho to chodzi tak samo jak te zdemontowane - żadnych luzów czy hałasów

Napisano

No i co z tego?Uważasz,że sprzedawca Cię oszukał?Litens to firma produkująca mechanizmy napinające dla większości czołowych producentów rozrzadów w tym dla SKF-u więc rolka jak najbardziej deklarowanego producenta. ok.gif

Napisano

> mam takie pytanie na szybko zamówiłem rorzad na allegro miał być SKF, a okazuje się, że w pudełku z

Należy się tylko cieszyć z takiego obrotu sprawy, mogła się trafić rolka SKF made in China. Litens to zdecydowany lider w tej dziedzinie i rzadko który producent może z nim konkurować jakością.

Napisano
  • Autor

> No i co z tego?Uważasz,że sprzedawca Cię oszukał?Litens to firma produkująca mechanizmy napinające

> dla większości czołowych producentów rozrzadów w tym dla SKF-u więc rolka jak najbardziej

> deklarowanego producenta.

tylko pytam bo kiedys na kazdej czesci mialem wytloczone logo SKF, skoro tak piszecie widocznie tak jest smile.gif

Napisano

> tylko pytam bo kiedys na kazdej czesci mialem wytloczone logo SKF, skoro tak piszecie widocznie tak

> jest

A jaki kolega kupił pasek i czy do auta z podpisu?

Napisano
  • Autor

> A jaki kolega kupił pasek i czy do auta z podpisu?

Gates, tak do Belli

Napisano

Koledzy Ci już odpowiedzieli.

Ode mnie tylko dodam że zwróć uwagę na rolki SKF czy nie mają luzów bo ostatnio słabo ( no ew. wpadki ) z jakością....

Napisano

> Gates, tak do Belli

To niestety nieprawidłowy wybór do tego silnika i radzę zmienić pasek po przebiegu 60-70 tysięcy. Do tych silników powinno się stosować paski oryginalne FPT lub Dayco - są teflonowane od wewnątrz, co radykalnie zwiększa ich wytrzymałość - taki pasek ma od wewnątrz białą powłokę.

Napisano

Litens produkuje mechanizmy napinające, a SKF tego nie robi i daje tylko swoją rolkę. Jednak ostatnio często zdarza się, że zamiast rolki SKF jest jakiś koreański badziew.

Napisano

> Koledzy Ci już odpowiedzieli.

> Ode mnie tylko dodam że zwróć uwagę na rolki SKF czy nie mają luzów bo ostatnio słabo ( no ew.

> wpadki ) z jakością....

Wynika to z implementacji łożysk wyprodukowanych u marnego poddostawcy z Chin.

EDIT

Oczywiście rolka jest made in UE, ponieważ została zapakowana w UE!

Napisano
  • Autor

> To niestety nieprawidłowy wybór do tego silnika i radzę zmienić pasek po przebiegu 60-70 tysięcy.

> Do tych silników powinno się stosować paski oryginalne FPT lub Dayco - są teflonowane od

> wewnątrz, co radykalnie zwiększa ich wytrzymałość - taki pasek ma od wewnątrz białą powłokę.

hmm czytalem o nim troche zanim kupilem i nie bylo negatywnych opinii hmm.gif