Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padły zegary?

Featured Replies

Napisano

Zmieniałem dzisiaj podświetlenie w panelu i w przyciskach klimy i obiegu na diody, po podłączeniu sprawdziłem czy świeci, świeciło a i owszem a tu nagle pyk i wszystko zgasło. Kluczyk w drugim położeniu, a światła nie ma na desce wskaźniki martwe na pokrętłach i w schowku brak światła, działa oświetlenie kabiny i bagażnika, brzęczyk no i pilot.

Doczytałem w necie że to może być bezpiecznik, ale który? Sprawdziłem u Czarnika ale u mnie nie ma bezpiecznika 7.

Napisano

Diody zakładałeś gotowe czy sam lutowałeś z rezystorami? W zeszłym roku zechciało mi się dać jednego gotowca w obieg wewnętrzny. Po miesiącu padł (paliło bezpiecznik przy przekręceniu kluczyka) Pół auta rozebrałem (myślałem, że strzeliłem jakąś gafę przy dokładaniu elektryki szyb, lusterek itp) zanim doszedłem o co biega. Okazało się, że ten gotowiec robił zwarcie.

Napisano

Teoretycznie powinien być w miom jest 7 która właśnie odpowiada za podświetlenie zegarów i konsoli środkowej (a może koledze gdzieś bezpiecznik wypadł z gniazda - choć mało realne) Pozostaje tylko miernik w łapkę wziąść i sprawdzać bezpieczniki

Napisano
  • Autor

Ok, multimetr w dłoń i znalazlem przepaloną 10A a i liczyc się musze nauczyc smile.gif to byl siódmy bezpiecznik ale wieczorem pomyliły mi sie .... rzędy.

Mam juz ładne biale podswietlenie wszystkich przełaczników poza radyjkiem.

Dziekuję za pomoc.