Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komputer pokładowy FFIIFL

Featured Replies

Napisano

Panowie - dyskutowałem przed momentem z kumplem w firmie, który się zajmuje autami. Twierdzi, że podobno można wejść w jakieś bardziej zaawansowane funkcje komputera pokładowego w fjordach bez konieczności podłączania się pod gniazdo diagnostyczne. Nie potrafił tylko powiedzieć jak to zrobić.

Prawda to czy jakieś legendy?

Napisano

> Panowie - dyskutowałem przed momentem z kumplem w firmie, który się zajmuje autami. Twierdzi, że

> podobno można wejść w jakieś bardziej zaawansowane funkcje komputera pokładowego w fjordach

> bez konieczności podłączania się pod gniazdo diagnostyczne. Nie potrafił tylko powiedzieć jak

> to zrobić.

> Prawda to czy jakieś legendy?

bez przesady z tymi zawansowanymi funkcjami

wkladasz kluczyk do stacyjki, wciskasz przycisk od kompa i trzymajac go wlaczasz zaplon. Po kilku sekundach wejdziesz w tryb serwisowy, przycisk mozesz puscic. Funkcje zmieniasz wciaskajac przycisk od kompa.

Z trybu serwisowego wychodzisz wylaczajac zaplon, albo po przytrzymaniu przycisku przez kilka sekund.

Napisano

> bez przesady z tymi zawansowanymi funkcjami

> wkladasz kluczyk do stacyjki, wciskasz przycisk od kompa i trzymajac go wlaczasz zaplon. Po kilku

> sekundach wejdziesz w tryb serwisowy, przycisk mozesz puscic. Funkcje zmieniasz wciaskajac

> przycisk od kompa.

> Z trybu serwisowego wychodzisz wylaczajac zaplon, albo po przytrzymaniu przycisku przez kilka

> sekund.

I co można tam sobie poustawiać ?

Napisano

Poustawiać nic, ale możesz zobaczyć kody błędów na kompie, obroty silnika, prędkość z którą się poruszasz, ilość paliwa w zbiorniku, temperaturę silnika itp.

Napisano

> Poustawiać nic, ale możesz zobaczyć kody błędów na kompie, obroty silnika, prędkość z którą się

> poruszasz, ilość paliwa w zbiorniku, temperaturę silnika itp.

można dodać, że nie działa wtedy nic, po prostu wyświetla dziwne rzeczy na wyświetlaczu jak jedziesz a zegary umierają zlosnik.gif

Napisano

> można dodać, że nie działa wtedy nic, po prostu wyświetla dziwne rzeczy na wyświetlaczu jak

> jedziesz a zegary umierają

predkosciomierz, obrotomierz, itp dzialaja

Napisano

> Poustawiać nic, ale możesz zobaczyć kody błędów na kompie, obroty silnika, prędkość z którą się

> poruszasz, ilość paliwa w zbiorniku, temperaturę silnika itp.

zrobić test kontrolek, wskaźników etc smile.gif

Ale cos mi sie widzi że to działało w foce z zielonymi zegarami, a z białymi już nie hmm.gif

Napisano
  • Autor

> zrobić test kontrolek, wskaźników etc

> Ale cos mi sie widzi że to działało w foce z zielonymi zegarami, a z białymi już nie

Działa, działa ok.gif

Właśnie sprawdziłem. Faktycznie można przetestować zegary, kontrolki, zobaczyć prędkość, temp motoru, ilość paliwa w %, jakieś info związane z ROM'em i jeszcze kupę jeszcze jakichś dziwnych rzeczy. W cholerę jest tych ekraników zlosnik.gif

Szkoda, że się nie da tego uaktywnić i deaktywować w czasie jazdy zlosnik.gif

Napisano

U mnie działają liczniki normalnie wink.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie działają liczniki normalnie

U mnie też ok.gif

A tak BTW jest jakieś menu serwisowe jeżeli nie ma się komputera pokładowego tylko zwykły licznik (kilometry + trip) - śwagier pyta zlosnik.gif

Napisano

Nie ma z tego co wiem ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie ma z tego co wiem

Tak myślałem - ma bieda wersję - 4 koła, kierownica, klima, elektryka z przodu i koniec więc i komputera brak wink.gif