Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw do oceny

Featured Replies

Napisano

Czy do Passata B5 1.6 ARM zestaw jak poniższy jest OK, czy można coś pokombinować - głównie chodzi mi o wtryski: jeśli zmienić to na jakie, żeby zapomnieć o lpg?

Tomasetto Alaska + Stag G4 + Valteki (chyba czerwone jakieś, coś podobno było w nich po 40 kkm robione).

Napisano

> Czy do Passata B5 1.6 ARM zestaw jak poniższy jest OK, czy można coś pokombinować - głównie chodzi

> mi o wtryski: jeśli zmienić to na jakie, żeby zapomnieć o lpg?

> Tomasetto Alaska + Stag G4 + Valteki (chyba czerwone jakieś, coś podobno było w nich po 40 kkm

> robione).

Jeżeli Tomasetto to Artic bo Alaska będzie na styk. Wtryski jeżeli ma być tanio to zamiast czerwonych Valteków daj OMVL Reg Fast ale mimo wszystko chyba lepiej dołożyć ~300zł i założyć Hana/Baracudy. Co do elektroniki nie mam zdania

Napisano

> Czy do Passata B5 1.6 ARM zestaw jak poniższy jest OK, czy można coś pokombinować - głównie chodzi

> Tomasetto Alaska + Stag G4 + Valteki (chyba czerwone jakieś, coś podobno było w nich po 40 kkm

> robione).

jaka kasa za to bo rozumiez ze uzywka?

wtryski do wymiany, reduktor moze byc.

Napisano

> robione).

Ogólnie może być. Reduktor da radę , przecież nie będziesz jeździł ciągle z butem w podłodze . Wtryskiwacze mozna wymienic na barracudy , są lepsze od hany bo maja dysze wymienne , zawsze w razie czego można je rozwiercić. Ale na upartego valteki tez możesz zostawić. Po odpowiednim skalibrowaniu , dobraniu skoku tłoczka i dyszy , powinno być ok.

Napisano
  • Autor

> jaka kasa za to bo rozumiez ze uzywka?

> wtryski do wymiany, reduktor moze byc.

Kasa żadna, bo zestaw siedzi w aucie od 45 kkm. Że Stag to fajnie, bo nawet mam kabelek po którymś z poprzednich aut, a wtryski parę tygodni temu były robione więc na razie też w porządku, pewnie za jakieś 25-30 kkm pójdą do wymiany na coś innego. Ogólnie jeździ i działa.

Napisano

> z poprzednich aut, a wtryski parę tygodni temu były robione więc n

ile zapłaciłes za serwis valteków?

jak działą dobrze to po co zmieniac?

jak sie wysypią to bierz wgs lub jak wiecej kasy to hana

Napisano
  • Autor

> ile zapłaciłes za serwis valteków?

> jak działą dobrze to po co zmieniac?

> jak sie wysypią to bierz wgs lub jak wiecej kasy to hana

Poprzedni właściciel robił przed sprzedażą. Nie wiem ile kosztowało, mówił coś o 200 zł za wszystko z filtrami ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Ogólnie auto jeździ i nie można się do niczego przyczepić ale wspomnienia z valtekami z poprzednich aut mam nienajlepsze.

Napisano

Gaziarze - druciarze wciskają takie zestawy niezależnie od tego czy auto ma 60 czy 200 koni i pchają w świat. Pół biedy jak masz te 100 koni to Alaska jeszcze wyrabia i jakoś to działa.