Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW w opałach w UE?

Featured Replies

Napisano

Kliku

Quote:

niemieccy inżynierowie pracują nad zautomatyzowanymi przekładniami DSG o 10 przełożeniach

Czytaj więcej na
,nId,961528?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Ja tam się nie znam ale czy taka 10cio bieg. DSG nie będzie mieliła co chwila w mieście w te i we wte?

Napisano
  • Autor

A i druga kwestia, UE właśnie siada do stołu negocjacyjnego z JP w kwestii zniesienia ceł na auta (czy inne produkty też to nie wiem). Za kilka lat VW może być w dużych opałach....

Napisano

[...]

> Ja tam się nie znam ale czy taka 10cio bieg. DSG nie będzie mieliła co chwila w mieście w te i we

> wte?

Nie powinno,zlosnik.gif, Chrysler 300 ma swietna 8s automaticwaytogo.gif

cimg0121nx.jpg

cimg0104qw.jpg

Chociaz u mnie sa glosy, na ten news, ze dobrze by bylo, gdyby VeeDub poprawil Q obecnej DSG, ktora umiera w zaskakujacych ilosciachpanic.gif[...]

Q Vee Dub jest znana zlosnik.gif ze swojejpad.gif - i dlatego od tego miesiaca DSG dostaje 5 lat gwarancji zamiast 3 bo lud zaczal od marki uciekacpalacz.gif[...] - gdy inni notuja po 20% wzrostu sprzedazy, VeeDub zanotowal 0%zlosnik.gif, a 380,000 wadliwych DSG nie pomoglozlosnik.gif[...]

Napisano

> A i druga kwestia, UE właśnie siada do stołu negocjacyjnego z JP w kwestii zniesienia ceł na auta [...]

Z ciekawosci, ile to obecnie jesthmm.gif?

Napisano

> Kliku

> Quote:

> niemieccy inżynierowie pracują nad zautomatyzowanymi przekładniami DSG o 10 przełożeniach

> Czytaj więcej na

> http://www.magazynauto.pl/wiadomosci/mot...niki-i-skrzynie,nId,961528?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

> Ja tam się nie znam ale czy taka 10cio bieg. DSG nie będzie mieliła co chwila w mieście w te i we

> wte?

Kwestia oprogramowania - można to fajnie oprogramować.

Napisano

> Z ciekawosci, ile to obecnie jest?

10%

Napisano

Jeżeli to jest ta sama skrzynia, która jest montowana w odpowiedniku pod znaczkiem Lancia, to chyba mam inne zdanie na temat tego automatu. Wolny jak diabli, a tego brak łopatek przy kierownicy. W trybie L też dziwnie się jeździ.

Napisano

> Jeżeli to jest ta sama skrzynia, która jest montowana w odpowiedniku pod znaczkiem Lancia, to chyba

> mam inne zdanie na temat tego automatu. Wolny jak diabli, a tego brak łopatek przy kierownicy.

> W trybie L też dziwnie się jeździ.

Diesel czy petrol?

Napisano

> 3.6 v6 benz.

To mamy totalnie rozne opiniezlosnik.gif[...] IMVHO najlepsza rzecz z calego auta... I mowie to po 5,000 kmhmm.gif[...]

Napisano

> wte?

To jest droga bez końca, była 6dsg, 7dsg, teraz 10dsg, co kolejne 14dsg

Nie lepiej pójść w cvt jak japończyki?

Napisano

> Nie lepiej pójść w cvt jak japończyki?

IMHO chyba lepiej. Dużo łatwiej tym sterować niż podwójnym sprzęgłem w DSG. Inna kwestia jak to CVT zbudowane - eCVT Toyoty jest bardzo fajne (nie ma pasków) i dość bezproblemowe...

Sporo ludzi nie lubi wrażeń z jeżdżenia z CVT (wycie silnika, "ślizganie sprzęgła" itd) - ale można w bardzo prosty sposób zestawić kilka przełożeń. Nowe generacja multitronic tak może, CVT w fordach (sprzedawana np. z 1.6 TDCi) też miała 7 przełożeń w trybie sekwencyjnym.