Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przelożenie kostki brukowej

Featured Replies

Napisano

Wyjąłem jakiś miesiąc temu dwa rzędy kostki, a przy ponownym wkładaniu jest problem - za mało miejsca. Szlifierki nie posiadam - da radę to jakoć "chałupniczo" rozepchać? blush.gif

Napisano

> Wyjąłem jakiś miesiąc temu dwa rzędy kostki, a przy ponownym wkładaniu jest problem - za mało

> miejsca. Szlifierki nie posiadam - da radę to jakoć "chałupniczo" rozepchać?

Norma, praktycznie nigdy wyjęta kostka nie chce pasować później w swoje miejsce. Masz za ciasno? Jaka kostka? Możesz spróbować uderzać młotkiem(tylko bez żartów nie 500g, tak ze 2kg) w bok kostki, czasem się trochę dosunie.

Napisano

> Norma, praktycznie nigdy wyjęta kostka nie chce pasować później w swoje miejsce. Masz za ciasno?

> Jaka kostka? Możesz spróbować uderzać młotkiem(tylko bez żartów nie 500g, tak ze 2kg) w bok

> kostki, czasem się trochę dosunie.

a rozbierz jej jeszcze ciut więcej i wtedy zacznij układać ale od razu ? pewnie troszkę się rozeszła bo było za luźno.

Napisano
  • Autor

> Norma, praktycznie nigdy wyjęta kostka nie chce pasować później w swoje miejsce. Masz za ciasno?

> Jaka kostka?

Nostalit? niewiem.gif

Taka ciut pozaokrąglana. ok.gif

> Możesz spróbować uderzać młotkiem(tylko bez żartów nie 500g, tak ze 2kg) w bok

> kostki, czasem się trochę dosunie.

Tym sposobem kilka włożyłem, ale kosztem pęknięcia kilku i utraty cierpliwości. hehe.gif

Napisano

> Wyjąłem jakiś miesiąc temu dwa rzędy kostki, a przy ponownym wkładaniu jest problem - za mało

W zimie się da biglaugh.gif

Napisano

> A nie odwrotnie?

U mnie się dało w zimie grinser006.gif Musiałem wyciągnąć pasek kostki, później już nie chciała wejść z powrotem biglaugh.gif Wyłożyłem rowek folią, wlałem wodę, jak zamarzła to wyciupałem lód siekierą i wsadziłem kostkę biglaugh.gif

Napisano

> U mnie się dało w zimie Musiałem wyciągnąć pasek kostki, później już nie chciała wejść z powrotem

> Wyłożyłem rowek folią, wlałem wodę, jak zamarzła to wyciupałem lód siekierą i wsadziłem kostkę

To latem zdaloby sie wepchnac drewniane kolki i woda polewac icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> U mnie się dało w zimie Musiałem wyciągnąć pasek kostki, później już nie chciała wejść z powrotem

> Wyłożyłem rowek folią, wlałem wodę, jak zamarzła to wyciupałem lód siekierą i wsadziłem kostkę

Aaaaa... hehe.gif Dobre! ok.gif

Napisano
  • Autor

> To latem zdaloby sie wepchnac drewniane kolki i woda polewac

Bardziej myślałem o jakieś śrubie rzymskiej, czy jak to się tam nazywa... hmm.gif

Napisano

> To latem zdaloby sie wepchnac drewniane kolki i woda polewac

Jak nie było dynamitu to tak skały łupano, dziura, kołek, woda, woda, woda itp. trach hehe.gif Ale podejrzewam, że w bieżącym przypadku byłaby trudność z wyciągnięciem tych kołków hmm.gif

Napisano

> Bardziej myślałem o jakieś śrubie rzymskiej, czy jak to się tam nazywa...

Jaki jest kształt dziury?

Napisano
  • Autor

> Jaki jest kształt dziury?

Pisałem - dwa rzędy dł. - bo ja wiem - z 1,5-2 m? niewiem.gif

Napisano

> Pisałem - dwa rzędy dł. - bo ja wiem - z 1,5-2 m?

No to ja bym wsadził po obu stronach dechy np. calówki, między nie wbić kliny, poczekać trochę, wbić troszkę większe i tak do skutku, a później szybko wyjąć i wsadzić kostkę zanim się znowu dziura zejdzie biglaugh.gif Tylko sensownie wbijać, a nie na chama, bo później nie wyciągniesz grinser006.gif

Napisano

Obsunął się piasek wypełniający szczeliny między dalszymi kostkami i w ten sposób się "rozjechały". Musisz wygonić piasek spomiędzy tych kostek (tak po 3-4 rzędy na bok) (sprężone powietrze, karcher, ale z czuciem) i wtedy rozepchnąć kostki na przykład deskami z włożoną między nie wyżej kostką, a wtedy powinno się dać włożyć brakujące obecnie kostki.

Napisano
  • Autor

> Obsunął się piasek wypełniający szczeliny między dalszymi kostkami i w ten sposób się "rozjechały".

> Musisz wygonić piasek spomiędzy tych kostek (tak po 3-4 rzędy na bok) (sprężone powietrze,

> karcher, ale z czuciem) i wtedy rozepchnąć kostki na przykład deskami z włożoną między nie

> wyżej kostką, a wtedy powinno się dać włożyć brakujące obecnie kostki.

ok.gif