Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świeżo po badaniu - łączniki stablizatora do wymiany

Featured Replies

Napisano

Witam w dluugi weekend....

Widzialem kiedys rozmowe na AK w spawie lacznikow....padlo i na mnie....co kupic aby bylo dobrze i wzglednie tanio? wink.gif

Napisano

co kupic aby bylo dobrze i wzglednie tanio?

Kupiłem w sieci oryginały za 45 zł sztuka - jeżdzą już od ponad 4 lat więc na tej podstawie mogę to rozwiązanie polecić smile.gif

Napisano

> Witam w dluugi weekend....

> Widzialem kiedys rozmowe na AK w spawie lacznikow....padlo i na mnie....co kupic aby bylo dobrze i

> wzglednie tanio?

jakiś tekst np oryginały

Napisano

A ja kupiłem polskie łączniki JGR za bodajże 20 zł za sztukę, kupiłem je ponad 2 lata temu, i przejechałem 40kkm a łącznik przy sprawdzeniu jak nowy. Te polskie mają tył nie z plastiku tylko z metalu, nie wiem czy to sprawia że są bardziej wytrzymalsze, jednak zdają swój egzamin.

Napisano
  • Autor

Widze ze to zalezy od szczescia zakupu a nie od marki i ceny wink.gif....

W najblizszym togodniu zorientuje sie co proponuje okoliczne sklepy, bo wiadomo - allegro moze i tanio ale przesylka moze dobic wink.gif.

Robic samemu i miec satysfakcje czy oddac do mechanika i miec czyste raczki?

Napisano

Wiadomo, można zapłacić i 80 zł i wymieniać łącznik za 10kkm, kwestia szczęścia.

Wymiana łącznika jest banalnie prosta, to raptem 10-15 min na stronę, przy okazji można sprawdzić hamulce, stan tarcz itp.

Problemem może być sprężynowanie stabilizatora, ja to rozwiązuję nasadzając na dziurę w wahaczu klucz giętki i odginam stabilizator aby móc wyjąć łącznik. Wysokość podniesienia pojazdu na lewarku też ma znaczenie w napięciu stabilizatora. Oddawać auto do mechanika z taką pierdółką to dla mnie strata czasu i pieniesy, ale jak kto woli smile.gif Klucz 17 i jazda wink.gif

Napisano
  • Autor

Chyba wyceluje w polski wynalazek firmy ze stronki RAMECH PL. łaczniki maja nazwe JGR. Koszt 22zl sztuka...

Czytalem jakies forum Mazdy i tam kazdy zachwala ze sporo wytrzymuja...(do 40 kkm?)....