Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzwonek furtka - dom

Featured Replies

Napisano

> Jest -20 stopni, gwiździ śnieg, ktoś Ci się dobija do furtki. Wpuszczasz każdego? Czy wolałbyś

> wiedzieć, czy to kurier, czy domokrążca?

Otwieram drzwi i pytam kto zacz biglaugh.gif Jak domokrążca, wypuszczam bestię biglaugh.gif

Napisano

> Otwieram drzwi i pytam kto zacz Jak domokrążca, wypuszczam bestię

Gdy sobie zimą siedzę przed barem w gatkach rano i akurat ktoś dzwoni, to nie mam specjalnej ochoty sobie po nogach zimnym powietrzem wiać. Pierwsza weryfikacja jest na dowolnym telewizorze w domu, a jak chcę pogadać, to idę do bramofonu.

Napisano

> Gdy sobie zimą siedzę przed barem w gatkach rano i akurat ktoś dzwoni, to nie mam specjalnej ochoty

> sobie po nogach zimnym powietrzem wiać. Pierwsza weryfikacja jest na dowolnym telewizorze w

> domu, a jak chcę pogadać, to idę do bramofonu.

To się nazywa gadżeciarstwo i strzelanie z armaty do wróbli biglaugh.gif

Napisano

> Gdy sobie zimą siedzę przed barem w gatkach rano i akurat ktoś dzwoni, to nie mam specjalnej ochoty

> sobie po nogach zimnym powietrzem wiać. Pierwsza weryfikacja jest na dowolnym telewizorze w

Ja na wszelki wypadek nikogo nie wpuszczam i nie ma tego problemu. Bateryjki w dzwonku trzymaja juz rok.

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

To Twoj gabinet?

centralna1.jpg

grinser006.gif

Napisano

> To się nazywa gadżeciarstwo i strzelanie z armaty do wróbli

Nie, to się nazywa rozległy dom i niechęć do ganiania po schodach do każdego dzwonka. Niestety latem sporo tu jeździ ziutków sprzedających korę, ziemię, jesienią drewno do kominka i szukających innych form zarobku.

Napisano

> To Twoj gabinet?

A widzisz tam gdzieś telewizor, o którym pisałem? zlosnik.gif

W gabinecie mi wystarczają dwa monitory, telewizora nie mam. Natomiast poza gabinetem nie mam komputerów, więc tam monitoring mogę podejrzeć na telewizorach.

Napisano

> Dłużej trwało pisanie tego posta niż instalacja dzwonka bezprzewodowego. A po przeczytaniu już

> jestem zmęczony. IMO dzwonek bezprzewodowy jest wart każdych pieniędzy.

pod warunkiem gdy furtka "posiadłości" jest pare metrów od drzwi gorzej jak do furtki masz ze 100 metrów smile.gif

Napisano

> Nie, to się nazywa rozległy dom i niechęć do ganiania po schodach do każdego dzwonka. Niestety

> latem sporo tu jeździ ziutków sprzedających korę, ziemię, jesienią drewno do kominka i

> szukających innych form zarobku.

Gadżeciarstwo, często wspominasz o nadmiernej elektronizacji i wyposażaniu domu i życia w zbędne gadżety, a sam co robisz? biglaugh.gif Do wszystkiego da się dorobić uzasadnienie grinser006.gif

Napisano

podepnę się pod wątek , orientujesz się jaka kamera pójdzie jakieś 120 m kablem , kabel położony koncentryk plus dodatkowy do sterowania tym bajzlem .

Tak patrzę na gotowe bramofony i wszystko ma jakiś taki lichy zasięg.

Napisano
  • Autor

> pod warunkiem gdy furtka "posiadłości" jest pare metrów od drzwi gorzej jak do furtki masz ze 100

> metrów

U mnie jest 10 m, a nawet ciut mniej, bo furtka i brama są "wcięte" w linie ogrodzenia. grinser006.gif

Napisano

> podepnę się pod wątek , orientujesz się jaka kamera pójdzie jakieś 120 m kablem , kabel położony

> koncentryk plus dodatkowy do sterowania tym bajzlem .

> Tak patrzę na gotowe bramofony i wszystko ma jakiś taki lichy zasięg.

Skontaktuj się mailem, telefonicznie lub skypem z Rettpolem, brałem od nich różne zabawki i zawsze byli w stanie dobrze doradzić.

Co do kamer - powinna pójść każda przemysłówka, najwyżej trzeba będzie wrzucić przy niej (a nie na drugim końcu) wzmacniacz sygnału, bo jeszcze zależy, jakiej tłumienności masz koncentryk. Ale coś mi po głowie chodzi że po parze skręconej, z zastosowaniem symetryzatorów, można sygnał analogowy puszczać bez wzmacniacza na do 700 metrów. Teraz już w tym mniej grzebię, więc przestałem aktualizować wiedzę, bo zrobiłem co było mi potrzebne i działa.

Bramofony pracujące na koncentryku na ogół mają zasięg ograniczony do 20-30 metrów nie ze względu na sygnał wizyjny jako taki, a dlatego, że w nich po koncentryku leci sygnał złożony - wizja / fonia i sterowanie.

Napisano

> Skontaktuj się mailem, telefonicznie lub skypem z Rettpolem, brałem od nich różne zabawki i zawsze

> byli w stanie dobrze doradzić.

> Co do kamer - powinna pójść każda przemysłówka, najwyżej trzeba będzie wrzucić przy niej (a nie na

> drugim końcu) wzmacniacz sygnału, bo jeszcze zależy, jakiej tłumienności masz koncentryk. Ale

> coś mi po głowie chodzi że po parze skręconej, z zastosowaniem symetryzatorów, można sygnał

> analogowy puszczać bez wzmacniacza na do 700 metrów. Teraz już w tym mniej grzebię, więc

> przestałem aktualizować wiedzę, bo zrobiłem co było mi potrzebne i działa.

> Bramofony pracujące na koncentryku na ogół mają zasięg ograniczony do 20-30 metrów nie ze względu

> na sygnał wizyjny jako taki, a dlatego, że w nich po koncentryku leci sygnał złożony - wizja /

> fonia i sterowanie.

Dzięki , fajne ceny mają

Napisano

> Dzięki , fajne ceny mają

I generalnie są życzliwi. Mnie na przykład za kaucją wypożyczali kamery do prób.