Napisano 6 Maja 201313 lat Jakie powinno być ciśnienie w oponach?? Mam wrażenie że zbyt niskie mam. Znaczy nie mierzyłem ale na wizus tak mi się wydaje. Opony takie jak na tej pogladowej fotce
Napisano 6 Maja 201313 lat takie jak na naklejce na wahaczu lub w instrukcji - na oko to chłop w szpitalu zszedł...
Napisano 6 Maja 201313 lat > Nie mam To może zapytasz innych użytkowników na jakim forum motoryzacyjnym? Bo wiesz - to może nie być prosta i jednoznaczna odpowiedź; dla przykładu ja mam mieć P/T 2,3/2,3 solo, z pasażerem 2,3/2,8, zaś do szybkiej jazdy znów 2,3/2,3... nie pytaj, czy zmieniam to ciśnienie...
Napisano 6 Maja 201313 lat Autor > To może zapytasz innych użytkowników na jakim forum motoryzacyjnym? > Bo wiesz - to może nie być prosta i jednoznaczna odpowiedź; dla przykładu ja mam mieć P/T 2,3/2,3 > solo, z pasażerem 2,3/2,8, zaś do szybkiej jazdy znów 2,3/2,3... nie pytaj, czy zmieniam to > ciśnienie... Forum freewinda słabo tętni życiem
Napisano 6 Maja 201313 lat > Tak szukam teraz 3 sek w Google: Ciśnienie przód/tył:2,0 / 2,25 Opony na przód: 100/90-19 Opony na tył: 130/80 R17
Napisano 6 Maja 201313 lat Autor > 3 sek w Google: > Ciśnienie przód/tył:2,0 / 2,25 > Opony na przód: 100/90-19 Opony na tył: 130/80 R17 Dzięki
Napisano 6 Maja 201313 lat > Dzięki U mnie na Freewindzie podane jest na naklejce na tylnym wahaczu: 1,75/2,0 bar (przód/tył)
Napisano 6 Maja 201313 lat > U mnie na Freewindzie podane jest na naklejce na tylnym wahaczu: 1,75/2,0 bar (przód/tył) a ja sie glupio zapytam - to sie mierzy na zimno czy na zagrzanych kapciach? bo slyszalem dwie opinie, a u mnie w Zephyrku jak sie gumy zagrzeja to potrafia nawet 0.3 wiecej miec
Napisano 6 Maja 201313 lat > a ja sie glupio zapytam - to sie mierzy na zimno czy na zagrzanych kapciach? > bo slyszalem dwie opinie, a u mnie w Zephyrku jak sie gumy zagrzeja to potrafia nawet 0.3 wiecej > miec Wg mnie na zimno, podobnie jak w samochodzie.
Napisano 6 Maja 201313 lat Autor > U mnie na Freewindzie podane jest na naklejce na tylnym wahaczu: 1,75/2,0 bar (przód/tył) Sprawdzeń czy mam taką naklejkę
Napisano 7 Maja 201313 lat > U mnie na Freewindzie podane jest na naklejce na tylnym wahaczu: 1,75/2,0 bar (przód/tył) na jakich oponach ? coś mało na przód
Napisano 7 Maja 201313 lat > a ja sie glupio zapytam - to sie mierzy na zimno czy na zagrzanych kapciach? > bo slyszalem dwie opinie, a u mnie w Zephyrku jak sie gumy zagrzeja to potrafia nawet 0.3 wiecej > miec U mnie instrukcja podaje że na zimnych oponach
Napisano 7 Maja 201313 lat > U mnie instrukcja podaje że na zimnych oponach no to mam za malo nabite na cieplych mam 2.0/2.3 a w instrukcji wlasnie nie znalazlem kiedy mierzyc. Jak pisalem - kiedys nabilem na zimnych wg wartosci z instrukcji i sprawdzalem na cieplych i na tylnej mialem ~2.7 i potem juz tak mocno nie pompowalem, inna sprawa ze pewnie manometr na kazdej stacji mierzy inaczej wniosek - zakupic dobry manometr do garazu i jakis maly kompresorek i nabijac zawsze w domu
Napisano 7 Maja 201313 lat > na jakich oponach ? coś mało na przód Chyba Pirelli Scorpion Trail Tak też w instrukcji jest napisane: