Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głupkowate pytanie o grilla

Featured Replies

Napisano

Stałem się posiadaczem grilla z pokrywą i popielnikiem takiego o:

mg427.jpg

Powiedzcie mi, gdzie mam sypać węgiel/brykiet? Do tego popielnika czy normalnie do misy jak w każdym grillu? Jeśli do misy to na środku nie będzie węgla i nie będzie grzało bo tam jest dziura do tego popielnika... O co chodzi w ogóle? facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

w takich grilach na dnie jest dodatkowy rusz na który wysypujesz brykiet/węgel drzewny. Nic oprócz popiołu nie wpadnie ci do popielnika.

Napisano

W ramach podpowiedzi... wysokość tego rusztu jest regulowana pokrętłem z przodu grilla.

Napisano
  • Autor

> w takich grilach na dnie jest dodatkowy rusz na który wysypujesz brykiet/węgel drzewny. Nic oprócz

> popiołu nie wpadnie ci do popielnika.

Masz całkowitą rację 20.GIF Już wszystko wiem, myslałem że ten ruszt jest normalnie do smażenia facepalm%5B1%5D.gif Człowiek się całe życie óczy zlosnik.gif

Napisano

> Masz całkowitą rację Już wszystko wiem, myslałem że ten ruszt jest normalnie do smażenia

> Człowiek się całe życie óczy

do usług, nie ma głupich pytań 20.GIF

Napisano

byłam posiadaczką takiego czegoś

przepalił się niestety i zrobił dziurawy jak sito,popielnik na nic, wiadro stało pod grillem by popiół nie spadał na taras crazy.gif

dokładnie tydzień temu kupiliśmy nowy

a ten stary odpalany był nie za często,kilka razy w sezonie

obserwuj swój nabytek ok.gif

Napisano

> byłam posiadaczką takiego czegoś

> przepalił się niestety i zrobił dziurawy jak sito,popielnik na nic, wiadro stało pod grillem by

> popiół nie spadał na taras

> dokładnie tydzień temu kupiliśmy nowy

> a ten stary odpalany był nie za często,kilka razy w sezonie

> obserwuj swój nabytek

właśnie takie rzadkie używanie najbardziej szkodzi.

Napisano

> właśnie takie rzadkie używanie najbardziej szkodzi.

nie każdy może być często na działce i grillować

Napisano

> Stałem się posiadaczem grilla z pokrywą i popielnikiem takiego o:

> Powiedzcie mi, gdzie mam sypać węgiel/brykiet? Do tego popielnika czy normalnie do misy jak w

> każdym grillu? Jeśli do misy to na środku nie będzie węgla i nie będzie grzało bo tam jest

> dziura do tego popielnika... O co chodzi w ogóle?

Mam taki - przyzwoity sprzęt.

Powinny być trzy ruszty - jeden na dole na węgiel - podnoszony pokrętłem, drugi stały podnoszony przy pomocy zdejmowanych łapek i trzeci podnoszony razem z pokrywą.

Palisz najniższym ruszcie.

Jak już się dobrze rozpali, to pieczesz na górnym ruszcie. Upieczone trzymasz w cieple na najwyższym ruszcie.

Napisano
  • Autor

> Mam taki - przyzwoity sprzęt.

> Powinny być trzy ruszty - jeden na dole na węgiel - podnoszony pokrętłem, drugi stały podnoszony

> przy pomocy zdejmowanych łapek i trzeci podnoszony razem z pokrywą.

> Palisz najniższym ruszcie.

> Jak już się dobrze rozpali, to pieczesz na górnym ruszcie. Upieczone trzymasz w cieple na

> najwyższym ruszcie.

Zgadza się, są własnie trzy ruszty smile.gif Zobaczymy jak się będzie sprawował. Dostałem go jako gratis do pewnego zakupu dlatego nic o nim nie wiem grinser006.gif

Napisano

> właśnie takie rzadkie używanie najbardziej szkodzi.

W tym wypadku to chyba szkodzi jakość. Mam też grill z pokrywą, tylko bez tego kubełka na dole i płyty z prawej. Zimą stoi na tarasie pod śniegiem, latem jest czasem często palony, a czasem długo nie. Mimo użytkowania przez kilka lat nic jeszcze nie przegniwa, bo ma grubszą blachę, niż taki jak ten ze zdjęcia.