Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wentylator chłodnicy CC

Featured Replies

Napisano

Witojcie! Mam takie pytanie. Pacjent to CC 1.2 16v. Chłodnica od CC 1.1 SPI i teraz moje pytanie. Jak wentylator założyć ponieważ najprawdopodobniej spalił się. Muszę go wymienić. Musi być od 1.1 czy może być od 704, 899, 903?

Napisano

> Witojcie! Mam takie pytanie. Pacjent to CC 1.2 16v. Chłodnica od CC 1.1 SPI i teraz moje pytanie.

> Jak wentylator założyć ponieważ najprawdopodobniej spalił się. Muszę go wymienić. Musi być od

> 1.1 czy może być od 704, 899, 903?

899 lub 1.1, w 700`tce jest malutka pitorynka która nawet nie zabangla na mocowaniach, chyba że sam silniczek byś chciał przełożyć to może zadziała o ile nie ma innej wtyczki

Napisano

> czyli przedział od 899, 903 do 1.1 będą pasować i dawać radę?

Od 903 niestety nie widziałem, 899 i 1.1 na 100% ok.gif

Napisano

> ok dzięki chłopaki. Bo zrobi się ciepło i kibel będzie.

To 700 nie ma takiego samego wentylatora? bo zdawało mi się że wszystkie są takie same (tylko stelaże się różnią)

Napisano

> To 700 nie ma takiego samego wentylatora? bo zdawało mi się że wszystkie są takie same (tylko

> stelaże się różnią)

x2

Różnią się jedynie stelażem ok.gif

Napisano

> Witojcie! Mam takie pytanie. Pacjent to CC 1.2 16v. Chłodnica od CC 1.1 SPI i teraz moje pytanie.

> Jak wentylator założyć ponieważ najprawdopodobniej spalił się. Muszę go wymienić. Musi być od

> 1.1 czy może być od 704, 899, 903?

załóż SPALa albo chińczyka

Napisano

> Pany jeszcze jedno pytanie. Od Seja podejdzie?

Tak ok.gif tylko musisz szukać od wersji SPI

Napisano

> kutfa to do 900 nie podejdzie?!

Podejdzie, tylko w SC 1.1 były SPI i MPI a wersja MPI nie miała czujnika bo komputer tym sterował ok.gif

Napisano

macie jakąś szybką metodę żeby sprawdzić gdzie gubi prąd? Nie dochodzi mi prąd do wiatraka i nie bangla

Napisano

> macie jakąś szybką metodę żeby sprawdzić gdzie gubi prąd? Nie dochodzi mi prąd do wiatraka i nie

> bangla

gubi Ci + czy masę?

Napisano

> o szczerze to nie wiem .

to sprawdź.

Ja miałem taki przypadek że gubiła mi się masa idąca od czujnika w chłodnicy do wiatraka... Jako że nie chciało mi się targać instalacji dałem nowy kabel od czujnika do wiatraka i wsio gra waytogo.gif

Napisano

bedzie pasował od 700 też tylko stelaż zostawiasz z 1.1, wtyczka taka sama idzie czyli P&P.

jak byś miał chłodnice ze stelażem od 900ty to byś silniczka od 1.1 nie włożył w stelaż ponieważ wtedy w stelażu jest mniejsza dziura wytłoczona na silniczek (ja tak własnie miałem że w CC899 silniczek zaniemógł i miałem zapasowy z 1.1 i nie można było go włożyć w stelaż - chociaż same śruby mocujące by podeszły bez problemu - widocznie w 1.1 średnica silniczka była troszke wieksza i wiekszy otwór w stelażu)

Napisano
  • Autor

Właśnie tak myślałem, aby ten z SC 900 założyć do stalarza tego co mam. Podejdzie tak? Będzie działać?