Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup kasku

Featured Replies

Napisano

Panie i Panowie przymierzam się do zakupu pierwszego swojego wyposażenia i trzeba zacząć od najważniejszej części ubioru czyli kasku. Wiem, że najlepiej przymierzyć kilka, kilkanaście kasków, ale jakie firmy możecie mi polecić? Cena hmm raczej nie chce kupować tą kwestią, ale też przesadzić nie chcę, bo zawsze można później zmienić kask.

Kask raczej do codziennej jazdy i na dłuższe wypady.

Rozglądam się też za rękawiczkami i czytałem kilka recenzji, ale mam mętlik w głowie bo jedni polecają, a inni tą samą firmę odradzają bo np szwy nie wytrzymują.

Napisano

Poszukaj wątku kol. Adamec z trochę ponad miesiąca. Kask z lidla tytuł miał chyba ok.gif

Napisano

> Panie i Panowie przymierzam się do zakupu pierwszego swojego wyposażenia i trzeba zacząć od

> najważniejszej części ubioru czyli kasku. Wiem, że najlepiej przymierzyć kilka, kilkanaście

> kasków, ale jakie firmy możecie mi polecić? Cena hmm raczej nie chce kupować tą kwestią, ale

> też przesadzić nie chcę, bo zawsze można później zmienić kask.

> Kask raczej do codziennej jazdy i na dłuższe wypady.

a jakie mierzyłeś do tej pory? jakie Ci sie podobają?

bo ja np. Nolana, Sharka, Agv, Uvex i Hrc nie mogę żadnego na łeb wcisnąć, a jak wcisne to kwadratura mojej głowy nie pasuje do skorupy. Caberg już lepiej było, ale nie na 100%

w moim wypadku TYLKO 1 marka była tak wygodna, że po założeniu nie miałem wątpliwości żadnych, do tego robiłem w takim kurs - Shoei -> i kupiłem model Qwest. w najbardziej oczoj****m malowaniu jakie znalazłem (kwestia bycia widocznym).

w kwestii ceny, shoei sie ceni, ale kupowalem zimą, online z jakiegos sklepu w hiszpanii, wyprzedaż rocznika. zaplacilem 65-70% ceny polskiej.

Napisano

> Panie i Panowie przymierzam się do zakupu pierwszego swojego wyposażenia i trzeba zacząć od

> najważniejszej części ubioru czyli kasku. Wiem, że najlepiej przymierzyć kilka, kilkanaście

> kasków, ale jakie firmy możecie mi polecić? Cena hmm raczej nie chce kupować tą kwestią, ale

> Rozglądam się też za rękawiczkami i czytałem kilka recenzji, ale mam mętlik w głowie bo jedni

> polecają, a inni tą samą firmę odradzają bo np szwy nie wytrzymują.

Kupiłem Shoeia i jestem zadowolony a ciuchy HELDa ok.gif

Mykel-Neotec.jpg

Napisano
  • Autor

> jaka kasa do wydania?

circa 1000-1200zl

jak bedzie tanszy (moze jakas promocja) to bede bardziej zadowolony bo bedzie wiecej kasy na inne akcesoria smile.gif

Napisano

> a jakie mierzyłeś do tej pory? jakie Ci sie podobają?

> bo ja np. Nolana, Sharka, Agv, Uvex i Hrc nie mogę żadnego na łeb wcisnąć, a jak wcisne to

> kwadratura mojej głowy nie pasuje do skorupy. Caberg już lepiej było, ale nie na 100%

> w moim wypadku TYLKO 1 marka była tak wygodna, że po założeniu nie miałem wątpliwości żadnych, do

> tego robiłem w takim kurs - Shoei -

> w kwestii ceny, shoei sie ceni, ale kupowalem zimą, online z jakiegos sklepu w hiszpanii, wyprzedaż

> rocznika. zaplacilem 65-70% ceny polskiej.

Mam shoei'a multitec, jest bardzo wygodny i cichy jak na szczękowca. Dla mnie ma jedną poważną wadę - nie ma możliwości zainstalowania zintegrowanego zestawu BT. Z tego powodu myślę nad zmianą na nolana, muszę tylko przymierzyć czy będzie wygodny.

Napisano
  • Autor

dzis bylem na oldtimerbazar na expo w sosnowcu i z wszystkich ktore przymierzylem Caberg model Duke najlepiej siedzial grinser006.gif teraz poszukiwania by cena byla jak najbardziej atrakcyjna zlosnik.gif

Napisano

> Rozglądam się też za rękawiczkami i czytałem kilka recenzji, ale mam mętlik w głowie bo jedni

> polecają, a inni tą samą firmę odradzają bo np szwy nie wytrzymują.

shark s900