Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] szlifierka tasmowa

Featured Replies

Napisano

Poradzcie mi prosze jakas niedroga, a rozsadna szlifierke tasmowa. Na chwile obecna potrzebna mi jest do czegos takiego, jak na tym filmie reklamowym:

ale nie zamierzam jej uzywac zawodowo, wiec nie musi byc profesjonalny wypasiony sprzet za tysiaka. Cos hipermarketowobudowlanego rodzaju Black&Decker, Skil, Graphite, Dexter Power, Kress, czy Einhell dadza rade?

Widze, ze ceny za taki sprzet marketowy wahaja sie w granicach 120-200zl, ale jesli mam dac 400-600, to wole pojsc do Ramirenta i sobie na 2 dni wypozyczyc (20-25zl/dzien).

Napisano

Miałem Einhela - umarła. Mam Parksida Lidlowego - działa ale jest głośna.

Napisano
  • Autor

> Miałem Einhela - umarła. Mam Parksida Lidlowego - działa ale jest głośna.

kij ze glosna. Odzew, poza toba, zerowy, wiec kupilem prawie najtansza w leroy merlin - jakis Dexter za 145zl z regulacja obrotow. Tak na macajewa w tych pieniadzach lepsiejszy od reszty. Jakos tam zbiera, ale zeby kuzwa papier 36 ledwo pol metra biezacego 14cm szerokiego do bialego 10min nie mogl zebrac, to zenada. Na usprawiedliwienie dodam, ze katowka z tarcza z papierem 40 niewiele szybciej szlo, a milion razy bardziej pylilo.

Jeszcze 3 slupy...

Napisano

powiem tak. einhell 720 (albo 740, musiałbym iść do garażu spr, ale mi się już teraz nie chce zlosnik.gif)

Pierwsza poległa po chyba pięciu latach takiego amatorskiego grzebania w drewnie. Usamżyła się. Drugą, taką samą kupiłem i obskoczyła u mnie przy remoncie trzy futryny, na których była farba z blisko 50-ciu lat, więc jak najbardziej polecam

Napisano

> kij ze glosna. Odzew, poza toba, zerowy, wiec kupilem prawie najtansza w leroy merlin - jakis

> Dexter za 145zl z regulacja obrotow. Tak na macajewa w tych pieniadzach lepsiejszy od reszty.

> Jakos tam zbiera, ale zeby kuzwa papier 36 ledwo pol metra biezacego 14cm szerokiego do

> bialego 10min nie mogl zebrac, to zenada. Na usprawiedliwienie dodam, ze katowka z tarcza z

> papierem 40 niewiele szybciej szlo, a milion razy bardziej pylilo.

> Jeszcze 3 slupy...

Spróbuj znaleźć lepszy papier, a z doświadczenia najszybciej zbiera 80, nie 40, 36 czy 60

Poza tym jak mokry iglak to błyskawicznie papier się zapycha.

Napisano
  • Autor

> Spróbuj znaleźć lepszy papier, a z doświadczenia najszybciej zbiera 80, nie 40, 36 czy 60

no wlasnie mialem takie niejasne wrazenie, ze 80 idzie szybciej. A z drugiej strony 120 w petli bardziej plaski 60 przypomina - widziales gdzies o wiekszej gradacji do szlifowania?

> Poza tym jak mokry iglak to błyskawicznie papier się zapycha.

Suche jak pieprz - slupy od 5 do 30 lat.

Napisano

Ja uzywam Eurotec z allegro, i narazie obskoczyla bez problemu listwy przyscienne w 5 pokojach. Dosc duzo szlifowania. Przytroczylem ją od stołu i szlifowalem "do gory nogami", co skutecznie zatkało worek odpylający i grzało szlifierke. Jednakze przezyla i dziala caly czas. Głośna jest, ale to chyba wszystkie takie szlifierki są.

Napisano

> no wlasnie mialem takie niejasne wrazenie, ze 80 idzie szybciej. A z drugiej strony 120 w petli

> bardziej plaski 60 przypomina - widziales gdzies o wiekszej gradacji do szlifowania?

> Suche jak pieprz - slupy od 5 do 30 lat.

Ale jeżeli malowane, to farba się rozgrzewa i zakleja papier.

Napisano
  • Autor

> Ale jeżeli malowane, to farba się rozgrzewa i zakleja papier.

Surowe, nic nie zakleja.

Napisano

> Ale jeżeli malowane, to farba się rozgrzewa i zakleja papier.

a co na to poradzić? żona kupiła mebel "vintage" i musze 50-letnią wartswe farby zeskrobać i pomalowac od nowa...