Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akryl szpachlowy

Featured Replies

Napisano

pociagnela mi ekipa akrylem rogi po zrobieniu GK, ale gdzieniegdzie ten akryl jakby nie chwycil - a to GK, a to tynku cem-wap (gruntowali przed akrylowaniem). Jak to poprawic? Zdzierac, czy nakladac druga warstwe?

Napisano

> nakladac druga warstwe?

zedrzeć

jak nałożysz drugą warstwę to bardzo prawdopodobne że szybko się rozwarstwi

Napisano
  • Autor

> zedrzeć

> jak nałożysz drugą warstwę to bardzo prawdopodobne że szybko się rozwarstwi

ja juz wiem, co sie stalo. Ekipa polozyla lekki akryl szpachlowy, ktory do polaczen elastycznych sie nie nadaje, a powinna akryl do plyt GK. Ale skad ja mialem wiedziec? O kazda [motyla noga] mam sie na AK pytac?

A swoja droga gosc w sklepie podpowiedzial mi silikon akrylowy - mozna go ponoc malowac. Ktos ma doswiadczenia z tym cudem?

Napisano

> O kazda [motyla noga]

> mam sie na AK pytac?

Na to wychodzi. zlosnik.gifok.gif

Napisano

...A swoja droga gosc w sklepie podpowiedzial mi silikon akrylowy - mozna go ponoc malowac. Ktos ma doswiadczenia z tym cudem?...

jeśli masz na myśli akryl w tubach do wyciskania to ja mam negatywne doświadczenia. farba nobiles lateksowa nie chciała "chwycić" miejsc zaklejonych akrylem, tak jakby był tłusty.

Napisano
  • Autor

> ...A swoja droga gosc w sklepie podpowiedzial mi silikon akrylowy - mozna go ponoc malowac. Ktos ma

> doswiadczenia z tym cudem?...

> jeśli masz na myśli akryl w tubach do wyciskania to ja mam negatywne doświadczenia. farba nobiles

> lateksowa nie chciała "chwycić" miejsc zaklejonych akrylem, tak jakby był tłusty.

mam na mysli silikon akrylowy - akryl w tubach to ten, co juz w naroznikach mam.

Napisano

> mam na mysli silikon akrylowy

Czyli jaki? Siedzę w chemii budowlanej kilka lat i generalnie nie spotkałem się z czym innym niż zwykły uszczelniacz akrylowy.

Napisano
  • Autor

> Czyli jaki? Siedzę w chemii budowlanej kilka lat i generalnie nie spotkałem się z czym innym niż

> zwykły uszczelniacz akrylowy.

Silikon akrylowy malowalny

Napisano

> Silikon akrylowy malowalny

To jest wszystko jeden kit. Zmieniają jedynie nazwy, ewentualnie jakis składnik, który nie mam wpływu na całość. Zwykły uszczelniacz akrylowy ma te same zalety co ten silikon akrylowy.

Jedyne na czym bym się skupiał to renoma producenta, teoretycznie akryl od SOUDALA lub CERESITA powinien być lepszy, trwalszy od innych.

Napisano

> Silikon akrylowy malowalny

ja mam pozytywne doswiadczenia. Uzywany na zewnatrz, farba do elewacji trzyma sie ok. Wewnatrz uzywany do spoin/naroznikow g-k zapobiega peknieciom. Malowalem niedawno farba lateksowa, na razie ok. W pracy w nowym budynku tez to stosowali i jest ok.