Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polska <-> Wegry

Featured Replies

Napisano

jezdi kto na wegry ?? wybieramy sie w piatek w nocy po 4 smieciarki, i zastanawiam sie na co uwazac. Ponoc na slowackich autostradach jezdzi sie max 80km/h i sie nie wyprzedza. Oplaty nie sa na naszej glowie jedynie chodzi mi o zakazy i ograniczenia na autostradach.

dzieki i pozdro

Napisano

> jezdi kto na wegry ?? wybieramy sie w piatek w nocy po 4 smieciarki, i zastanawiam sie na co

> uwazac. Ponoc na slowackich autostradach jezdzi sie max 80km/h i sie nie wyprzedza. Oplaty nie

> sa na naszej glowie jedynie chodzi mi o zakazy i ograniczenia na autostradach.

> dzieki i pozdro

ograniczenia nie zauważyłem żeby były /lub je ktokolwiek respektował cool.gif wszyscy lecą 90

poza tym nic specjalnego po /na drodze - często widuję kontrole opłat - wideo na H i mytną z czytnikami na SK

ale jeżdżę busem więc mogę się w czymś mylić/nie znać (to ostatnie na pewno hehe.gif)

Napisano

> jezdi kto na wegry ?? wybieramy sie w piatek w nocy po 4 smieciarki, i zastanawiam sie na co

> uwazac. Ponoc na slowackich autostradach jezdzi sie max 80km/h i sie nie wyprzedza. Oplaty nie

> sa na naszej glowie jedynie chodzi mi o zakazy i ograniczenia na autostradach.

w sk jest zakaz wyprzedzana dla pojazdów powyzej 7,5t i tu raczej się pilnuj, bo to kosztuje. ruch jest zdecydowanie mniejszy mniejszy niz na polskich drogach wiec nie jest źle. słowacja to wyjatek co do predkosci, bo wlasnie tam mozesz duzym jechac 90km/h - to u nas nie mozesz.

Zabierz ze sobą kamizelkę, apteczkę itp. bo to obowiazek w obu krajach i tłumaczenie, że samochód w innym kraju zarejestrowany psu na budę.

Napisano

> Zabierz ze sobą kamizelkę, apteczkę itp. bo to obowiazek w obu krajach i tłumaczenie, że samochód w

> innym kraju zarejestrowany psu na budę.

Bo to wynika z ichniejszego kodeksu drogowego, a nie warunków technicznych dla pojazdów... Dlatego innych też obowiązuje...

Napisano

> dzieki i pozdro

To jeszcze zalezy gdzie na te Węgry jedziesz.... Budapeszt też ma fajne ograniczenia. Na autostradzie M0 masz 70 km/h ograniczenie i zakaz wyprzedzania. Śmigam tam ostatnio dość często więcjak coś to wal śmiało, postaram się pomóc zlosnik.gif