Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sonda lambda

Featured Replies

Napisano

Witam,

ja z sąsiedniego Stilonowego kącika.

Mój Tato ma problem z Albeą, 1,2, 16 V, 2003 r., nie gazowana.

Otóż ostatnio zaświeciła się kontrolka awarii. Pojechał na komp., posprawdzane itd. - katalizator...później sonda lambda. Wziął autko na trasę na wysokie obroty, kontrola zniknęła (tak mu doradzili w serwisie). Jednak po jakimś czasie znów się zaświeciła...wizyta u znajomego mechanika - sonda lambda do wymiany. W serwisie chcą wymieniać cały katalizator...wiecie ile to kosztuje.. Czy to rzeczywście sonda? Czy można z tym jeździć?

Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoc.

Napisano

u mnie w sienie sonda wykazuje błąd od 10 lat i bezproblemowo auto jeżdzi zlosnik.gif

Napisano

Kiedyś w punto wymieniłem sonde sam, zapłaciłem na allegro z przesyłką 97 zł i śmigał na niej bardzo długo. Co do kata, może założyć strumiennice? Zdecydowanie tańsza, i ponoć poprawia osiągi smile.gif Wiele ludzi tak robi, wycina kata i wstawia strumiennice smile.gif

Napisano

Tam są dwie sondy, jeśli będziesz miał walnienty katalizator a 2 sonda będzie dobra to sterownik silnika wchodzi w tryb awaryjny, i do wystudzenia wszystkiego nie ma jak jechać, sam przez to przechodziłem i w końcu kupiłem kolektor z wspawanym nowym katalizatorem. Powodzenia w bojach

Napisano
  • Autor

dzięki dzięki za wszystkie odp. wink.gif

Na razie Tato sondę wymienił i jest ok. Mówi, że autko jakby trochę odzyskało wigoru..

Mechanik pow., że dobrze czasem na wysokich obrotach auto przegonić, bo głównie jeżdżone jest po mieście...

Napisano
  • Autor

> Jakie to są błędy

> Cena nowego kata w ASO to

niestety nie wiem jakie to błędy dokładnie. Świeciła się cały czas jakaś kontrolka na desce, a "spec" stwierdził po podpięciu do komp., że to będzie sonda lambda..