Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prostownik z funkcją rozruchu do 300zł

Featured Replies

Napisano

Przejrzałem kilka wątków, polecane prostowniki (nie licząc tych z Lidla) to CTEK MXS 5.0 , Optimate-6 (trochę za drogie) i -ktoś wspominał - YATO yt-8302

Poleci ktoś coś? wink.gif Cena do 300zł - może być mniej.

Zupełnie się na tym nie znam, ale wymienione wyżej chyba nie mają funkcji rozruchu.

W podwieszonym wątku nie pytam, bo tam są tylko recenzje już posiadanego sprzętu.

Napisano

Akurat lidlowski jest fajny i jak od razu nie padnie to bedzie sluzyl.

Co do twoich potrzeb to moze warto pomyslec o urządzeniu rozruchowym a nie prostowniku.

Widzialem dwa fajne modele w sieci norauto.

Chyba znajomy mechanik ma taki i dziala od dluzszego czasu.

Tanszy modej zmiesci sie w twoim budżecie. Prostownik z rozruchem to wiekszy wydatek, bo te tansze nie pociągnął nawet malej benzyny.

Napisano
  • Autor

> Widzialem dwa fajne modele w sieci norauto.

Norauto nx3000 ?

Napisano

> Norauto nx3000 ?

Nie, nie prostownik, tylko urzadzenie rozruchowe - booster n 700.

Spojrz na zdjecia prostownikow i pomysl jak przez takie kabelki przepuscic prad rozruchowy rzedu 400-600 amper.

Poza tym, to co wkleiles wyzej jest czysto elektroniczna przetwornica, przez takie urzadzonko tez nie przeciagniesz pradu rozruchowego.

Booster dziala na innej zasadzie - jest to akumulator z wlasna ladowarka, wszystko zamkniete w jednej obudowie. To tak jakbys w domu w kartonie trzymal prostownik i akumulator i w razie W odpalal auto wlasnie z tego dodatkowego aku z kartonu.

Najwazniejsze przy wyborze jest prad rozruchowy twojego auta.

Napisano

Chcesz na prostownik wydać 300 zł. A ile kosztuje nowy akumulator? Nie lepiej kupić nowy akku za te pieniądze?

Napisano

> Chcesz na prostownik wydać 300 zł. A ile kosztuje nowy akumulator? Nie lepiej kupić nowy akku za te

> pieniądze?

A nie wpadłeś na pomysł że może potrzebować np. do firmy do warsztatu samochodowego lub innych potrzeb?

Napisano

> Przejrzałem kilka wątków, polecane prostowniki (nie licząc tych z Lidla) to CTEK MXS 5.0 ,

> Optimate-6 (trochę za drogie) i -ktoś wspominał - YATO yt-8302

> Poleci ktoś coś? Cena do 300zł - może być mniej.

> Zupełnie się na tym nie znam, ale wymienione wyżej chyba nie mają funkcji rozruchu.

> W podwieszonym wątku nie pytam, bo tam są tylko recenzje już posiadanego sprzętu.

kupic prostownik za 70-80 zł i osobno Bostera

Napisano

Niezmiennie polecam prostowniki i urządzenia rozruchowe firmy Telto ze Skierniewic.Boję się tylko,że w zakładanym budżecie będzie ciężko coś znaleźć,ale warto poszukać bo wystawiają tak na allegro jak i w swoim sklepie internetowym. ok.gif

Ja kupowałem PMS630 typowo warsztatowy sprzęt i jestem mega zadowolony. ok.gif