Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oleje Trawol do dwusuwu, czerwony i zielony.

Featured Replies

Napisano

Na pobliskiej stacji benzynowej mają oba oleje, różnią się kolorem.

Cena i opis identyczny.

Obsługa nie umiała mi wytłumaczyć różnic między olejami.

Ktoś z Was wie?

Napisano

Ostatnio kupowałem w Casto i opis jest ten sam więc chyba jest to to samo tylko ma inny barwnik...a może jeden jest dla ekologów (zielony) a drugi dla komunistów (czerwony) zlosnik.gifniewiem.gif

Napisano

99% osób ma niewielkie pojęcie o olejach i jak to bywa, firma żeby mieć więcej klientów używa dwóch barwników :zielony dla użytkowników np.Makity, a czerwony dla np.Stihla . Wiele razy miałem takich klientów : "Panie tylko olej ma być zielony/czerwony * " *niepotrzebne skreślić.

Jest też grupa osób która używa wyłącznie oryginalnych "setek" bo przez podróbkę (typu Trawol) zatarła piłę hehe.gif i to tylko i wyłącznie wina kijowego oleju hehe.gif

Napisano

> 99% osób ma niewielkie pojęcie o olejach i jak to bywa, firma żeby mieć więcej klientów używa dwóch

> barwników :zielony dla użytkowników np.Makity, a czerwony dla np.Stihla . Wiele razy miałem

> takich klientów : "Panie tylko olej ma być zielony/czerwony * " *niepotrzebne skreślić.

i to jest ten sam olej? shocked.gif

Napisano
  • Autor

> 99% osób ma niewielkie pojęcie o olejach i jak to bywa, firma żeby mieć więcej klientów używa dwóch

> barwników :zielony dla użytkowników np.Makity, a czerwony dla np.Stihla . Wiele razy miałem

> takich klientów : "Panie tylko olej ma być zielony/czerwony * " *niepotrzebne skreślić.

To już wygoglałem, podobno serwisy w ten sposób wymigują się od napraw gwarancyjnych - zastosowano olej o niewłaściwym kolorze.

> Jest też grupa osób która używa wyłącznie oryginalnych "setek" bo przez podróbkę (typu Trawol)

> zatarła piłę i to tylko i wyłącznie wina kijowego oleju

Raczej kierują się etykietą na oleju zamiast instrukcją urządzenia, na olejach które dziś oglądałem było wskazanie dawkowania 1:50 a jakiś bardziej wypasiony 1:100.

Wszystko fajnie tylko moja kosa wymaga mieszanki 1:25 a naprawdę dobrze działa przy 1:20.

P.S. Finalnie kupiłem najzwyklejszy Mixol, 14 zł za litr w sklepie z artykułami moto.

Napisano

> i to jest ten sam olej?

Tak, wystarczy przeczytać kartę techniczną zlosnik.gif

Napisano

> Jest też grupa osób która używa wyłącznie oryginalnych "setek" bo przez podróbkę (typu Trawol)

> zatarła piłę i to tylko i wyłącznie wina kijowego oleju

Ja używam czerwonego dlatego, że wyraźniej widzę po kolorze paliwa, czy to mieszanka, czy czysta etylina zlosnik.gif

Napisano

> Ja używam czerwonego dlatego, że wyraźniej widzę po kolorze paliwa, czy to mieszanka, czy czysta

> etylina

ja używam zielonego, bo po kolorze widzę to samo co ty grinser006.gif