Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozdrabniacz do styropianu

Featured Replies

Napisano

Po ociepleniu domu zostało mi sporo ścinków styropianowych i chciałem je jako rozdrobnić żeby sobie zrobić poduszki na meble ogrodowe. Potrzebny by był jakiś młynek albo może jest inny sposób?

Napisano
  • Autor

> Nie nadaje się toto na poduszki, wydaje mi się.

Jak się rozdrobni na poszczególne kuleczki to powinno być wygodne smile.gif

Napisano

Jak nie ubijesz porządnie, to będą się w takiej poduszce robić puste przestrzenie - do pupy. Jak ubijesz, to nie będzie raczej poduszka.

Napisano

Mi też zostało masę ścinek po ociepleniu i nie bardzo wiem co z tym zrobić zlosnik.gif ma ktoś jakiś pomysł, tylko bez takich: bbq.gifzlosnik.gif

Napisano

> Mi też zostało masę ścinek po ociepleniu i nie bardzo wiem co z tym zrobić ma ktoś jakiś pomysł,

> tylko bez takich:

prześpij się na nich , może prezydentem zostaniesz hehe.gifhahaha.gif

Napisano

> Mi też zostało masę ścinek po ociepleniu i nie bardzo wiem co z tym zrobić ma ktoś jakiś pomysł,

> tylko bez takich:

Rozdrobnić, zmieszać z ziemią i trawę zasadzić.

Styropian dobrze ziemię spulchnia.

A jeszcze lepsze są wkłady z pieluszek jednorazowych - świetnie akumulują wodę w ziemi.

Napisano

> tylko bez takich:

jeśli masz blisko to zawieź do fabryki styropianu, wykorzystają to jako regranulat a Ty dostaniesz parę złotych

Napisano

> jeśli masz blisko to zawieź do fabryki styropianu, wykorzystają to jako regranulat a Ty dostaniesz

> parę złotych

ooo widzisz, kupowałem bezpośrednio w fabryce zlosnik.gif

Napisano

> Po ociepleniu domu zostało mi sporo ścinków styropianowych i chciałem je jako rozdrobnić żeby sobie

> zrobić poduszki na meble ogrodowe. Potrzebny by był jakiś młynek albo może jest inny sposób?

Ścinki wywal/sprzedaj, a na wypełnienie poduch kup specjalne kulki styropianowe.

Napisano

> tylko bez takich:

Napisano

Zredukowałem w ten sposób styropiany opakowujące lodówkę do coś koło litrowej puszki po farbie.

Napisano
  • Autor

No to jest akurat zanieczyszczanie środowiska...

Ale jeżeli się rozpuści w pojemniku to wychodzi dobry lakier bezbarwny do drewna smile.gif