Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak się przygotować do długiej jazdy w nocy

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> własnie zaczynam powrót do domku 1700 km - navi wspomina o 15 godzinach , więc w 17 spokojnie się

> zmieszczę - uczyć się zawsze warto i oczywiście poznać możliwości swojego organizmu (ale bez

> przesady oczywiście) , chociazby , że by wiedzieć na co można sobie pozwolić

i jak minęła podróż? nocką jechałeś?

Napisano

> Kiedyś zrobiłem 1400km na raz, 100km przed celem musiałem się zdrzemnąć 30minut po dojechaniu

> spałem chyba z 8 godzin

1100km to ja robię zawsze na raz... zlosnik.gif

Napisano

> Kiedyś dojechalem nocą do Wenecji, zwiedzalem caly dzien, wieczorem espresso i jazda kolejną noc

> dalej - na południe. Na miejscu bylem rano. Dwie noce jazdy, ponad dwie doby bez snu. Spałem

> po tym 16 godzin.

Mój rekord to wyjazd coś koło dziesiątej wieczorem z Katowic, a dojazd koło 15 do Rzymu... Byłem ciut padnięty...

Napisano

jak nie wypoczniesz, nie będziesz wyspany i wsiądziesz do auta po całym dniu latania, załatwiania i pakowania to co byś nie miał na pokładzie w postaci "dodatków" będziesz "zdychał" bo ta cała reszta to tylko dodatki, to pisałem ja "nocny marek", któremu się 2 razy wydawało, że wystarczy, że sobie postanowi "to dojedzie" i dwa razy droga była męczarnią bo nocą nie dało się jechać, adzień po walce w nocy był koszmarem smile.gif

Napisano

> Mój rekord to wyjazd coś koło dziesiątej wieczorem z Katowic, a dojazd koło 15 do Rzymu... Byłem

> ciut padnięty...

Najdłużej non-stop jechałem chyba coś z 28h. Rzeczywiście, daje w kość.

Napisano

> jak nie wypoczniesz, nie będziesz wyspany i wsiądziesz do auta po całym dniu latania, załatwiania i

> pakowania to co byś nie miał na pokładzie w postaci "dodatków" będziesz "zdychał" bo ta cała

> reszta to tylko dodatki, to pisałem ja "nocny marek", któremu się 2 razy wydawało, że

> wystarczy, że sobie postanowi "to dojedzie" i dwa razy droga była męczarnią bo nocą nie dało

> się jechać, adzień po walce w nocy był koszmarem

kiedyś musiałem jechać na noc po swoich imieninach. W piątek piłem do rana, całą sobotę przeleżałem i przespałem. Ruszyłem w trasę w sobotę na noc i było idealnie smile.gif Także polecam.

Napisano

> i jak minęła podróż? nocką jechałeś?

spoko , leciałem nocką, nad ranem kimka pół godzinki, potem do firmy i spanko 3 godzinki i jeszcze poleciałem pod szczecin hehe.gif

za chwilę lecę do sofii , ciurkiem do budapesztu, kąpiele w basenach i mała drzemka i dalej do sofii - bez napinania i z odpoczynkami w 22 godzin da radę

w miedzyczasie byłem w Sibiu w rumunii - trochę bez sensu bo spieszyłem się na zakończenie roku do dzieciaków więc drogę załatwiłem w dwie nocki , na miejscu w dzień przepracowałem cztery godziny a resztę przespałem w cieniu pod drzewkami sleeping_2.gifcool.gif