Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęgło czy linka?

Featured Replies

Napisano

Przy wciskaniu sprzęgła przed uruchomieniem silnika słychać "cyknięcie", a pod pedałem czuć (przez moment "cyknięcia") opór, który przeskakuje.

Kończy się sprzęgło czy może linka?

Napisano

> Przy wciskaniu sprzęgła przed uruchomieniem silnika słychać "cyknięcie", a pod pedałem czuć (przez

> moment "cyknięcia") opór, który przeskakuje.

> Kończy się sprzęgło czy może linka?

linka gdyz ma samoregulacje, ale zmartwie Cie bo naogol padaja wlasnie jak sie sprzeglo konczy...

Napisano
  • Autor

> linka gdyz ma samoregulacje, ale zmartwie Cie bo naogol padaja wlasnie jak sie sprzeglo konczy...

Czyli co, rozbierać trzeba?

Napisano

Jesteś pewien, że tam jest linka?

Napisano

> linka gdyz ma samoregulacje, ale zmartwie Cie bo naogol padaja wlasnie jak sie sprzeglo konczy...

Otóż nie każda XP ma linkę z samoreg. Myślałem, że tak jest i jak mi pękła to takową kupiłem. A mechanik do mnie dzwoni, że nie pasuje bo u mnie akurat była bez samoreg. Musiał sam kupić właściwą a ja tą z samoreg. zwróciłem do sklepu...

Napisano

niestety mylisz sie, wszystkie XP, generalnie wszystkie auta z koncernu PSA maja samoregulacje w standardzie, to ze ktos wymienil na zwykla to juz inna kwestia...

Napisano

A czy przypadkiem wersje z UK nie mają sprzęgła hydraulicznego (tak twierdzi kuzyn który taką XP przerabiał).

Napisano
  • Autor

> Jesteś pewien, że tam jest linka?

KLIK

Napisano

> tak.

ogólnie w XP masz trzy możliwości sterowania sprzęgłem:

- linka z samo-regulatorem

- linka z regulacją za pomocą śrubki ( odpowiedź firm produkujących linki na gówniany system samo-regulatora)

- hydraulika

Napisano

> niestety mylisz sie, wszystkie XP, generalnie wszystkie auta z koncernu PSA maja samoregulacje w

> standardzie, to ze ktos wymienil na zwykla to juz inna kwestia...

Lubię jak ktoś się nie zna i wypisuje głupoty, po to tylko aby podbić licznik postów...

a) Linka z samoregulatorem NIE PASOWAŁA do mojej byłej XP. Dopiero kupiona przez mechanika linka BEZ samoregulatora PASOWAŁA.

b) W załączniku przedstawiam obrazek ze strony service.citroen.com, po wpisaniu nr VIN mojej byłej XP. Widok przedstawia sterowanie sprzęgłem. Pokaż mi na tym rysunku samoregulator...

post-7888-14352520720632_thumb.jpg

Napisano

Ja tez lubie gdy ktos teoretyzuje. 2150AS to linka z samoregulacja, to ze nie pasowala to moze czas zmienic mechanika, skoro nie potrafi zamontowac samoregulacji...

co ma rysunek "pogladowy" do tego jak jest faktycznie w aucie??

Napisano

> Ja tez lubie gdy ktos teoretyzuje. 2150AS to linka z samoregulacja, to ze nie pasowala to moze czas

> zmienic mechanika, skoro nie potrafi zamontowac samoregulacji...

> co ma rysunek "pogladowy" do tego jak jest faktycznie w aucie??

2150AS to linka bez samoregulacji.

Sam zmień mechanika. Mój jest bardzo dobry, zresztą polecony z AK.

Na forum cytrynki było parę przypadków XP z linkami bez samoregulatorów.

Żegnam pana...

Napisano

facepalm%5B1%5D.gif

Wiec tak, nie mam zamiaru kontynuowac rozmowy z Toba, powtarzam Ci ze auta osobowe koncerny PSA ze sprzeglem sterowanym linka maja w orginale linki z samoregulacją, dla przykladu prosze link: klik i patrz, o dziwo kazdy z producentow, ATE, TRW, Lecoy, Cofle, robi linki z samoregulacja i uwierz nie jest to ich widzimisie...