Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assistance na stary motocykl

Featured Replies

Napisano

Przy okazji przygody z gwozdziem tak sobie pomyslalem ze milo by bylo jednak miec assistance i po prostu zadzwonic po transport wink.gif

jestescie w stanie cos polecic? Wymagan wielkich w sumie nie mam, no moze poza jednym - powinno dzialac rowniez w miejscu zamieszkania a nie tylko poza... no i oczywiscie nie kosztowac wiecej jak ... 200pln/rocznie?

Napisano

> Przy okazji przygody z gwozdziem tak sobie pomyslalem ze milo by bylo jednak miec assistance i po

> prostu zadzwonic po transport

> jestescie w stanie cos polecic? Wymagan wielkich w sumie nie mam, no moze poza jednym - powinno

> dzialac rowniez w miejscu zamieszkania a nie tylko poza... no i oczywiscie nie kosztowac

> wiecej jak ... 200pln/rocznie?

Motocykl 25 letni. PZU przy OC u nich 218 zl cala Europa. Dziala - przydalo sie w Budapeszcie.

Napisano

Mam część maszyn w PZU, ale teraz od nich odchodzę, bo Link 4 znokautował ofertą. Nie dość, że OC tańsze o kilkadziesiąt % to jeszcze w zestawie z OC jest assistance z 200zł limitem na naprawę gumy (a w PZU tylko holowanie i inne świadczenia, ale bez kosztów naprawy). Minus Linka to 100km zasięgu holowania, w PZU 150, ale nie ma bariery 20km od zasięgu od domu, a w PZU była (można było wykupić drożej, aby nie było)

Napisano

Witam.

PZU w tym roku wyliczyło mi na moto OC 60zł. NNW max coś koło 120zł. Assistance 220zł na europę.

Link4 daje lepszą ofertę przy max zniżkach ?

Napisano

> Witam.

> PZU w tym roku wyliczyło mi na moto OC 60zł. NNW max coś koło 120zł. Assistance 220zł na europę.

> Link4 daje lepszą ofertę przy max zniżkach ?

W zeszłym roku 168 za OC + 89 za assistance w PZU

Link 88zł za OC jeśli bym płacił kartą, ale płaciłem przelewem to 98zł (w tym od razu assistance z limitem 200zł na naprawę), mam 50% zniżki i być może zwyżkę za wiek (tak jakoś na granicy mniej więcej)

Kalkulacji w tym roku w PZU nie robiłem, bo nie było szansy, aby przebili moją ofertę, nawet przy wypowiadaniu OC babka ochoczo spytała, czemu rezygnuję, ale jak usłyszała ile zapłaciłem w Linku to stwierdziła, że tego nie przebije, a rozmawialiśmy o samym OC, a gdzie dopiero assistance

Napisano

W takiej kasie, to rewelacja.

W przyszłym roku, czas zmienić ubezpieczyciela, jak OC + NNW + Asistance wyjdzie mniej jak 300zł.

Napisano

> W zeszłym roku 168 za OC + 89 za assistance w PZU

> Link 88zł za OC jeśli bym płacił kartą, ale płaciłem przelewem to 98zł (w tym od razu assistance z

> limitem 200zł na naprawę), mam 50% zniżki i być może zwyżkę za wiek (tak jakoś na granicy

> mniej więcej)

> Kalkulacji w tym roku w PZU nie robiłem, bo nie było szansy, aby przebili moją ofertę, nawet przy

> wypowiadaniu OC babka ochoczo spytała, czemu rezygnuję, ale jak usłyszała ile zapłaciłem w

> Linku to stwierdziła, że tego nie przebije, a rozmawialiśmy o samym OC, a gdzie dopiero

> assistance

Przed chwilą dzwoniłem do Link4. OC za moje moto (zephyr 550), ze zniżką 50% i pakietem Assistans opona wyszło 139zł przy płatności KK. Przy przelwie 149zł. Samo OCodpowiednio 118 (KK) lub 128 (przelew). Po południu spotkam się jeszcze z moją agentką, zobaczę co ona mi zaproponuje, ale IMO propozycja Link4 jest niezła...

EDIT: Po południu rozmawiałem z moją agentką na temat PZU - z assistance wychodzi ponad 200zł i w opcji ponad 20km od domu, gdy będę bliżej to assistance nie działa....W poniedziałek zapytam jeszcze o warunki assistance w LINK4 i chyba się zdecyduję ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przed chwilą dzwoniłem do Link4. OC za moje moto (zephyr 550), ze zniżką 50% i pakietem Assistans

> opona wyszło 139zł przy płatności KK. Przy przelwie 149zł. Samo OCodpowiednio 118 (KK) lub 128

> (przelew). Po południu spotkam się jeszcze z moją agentką, zobaczę co ona mi zaproponuje, ale

> IMO propozycja Link4 jest niezła...

hm... ciekawa oferta, w tym roku za OC+NNW na mojego Zephyra dalem w PZU ~140pln ... ciekawe ile za NNW w link by policzyli.

Napisano

> hm... ciekawa oferta, w tym roku za OC+NNW na mojego Zephyra dalem w PZU ~140pln ... ciekawe ile za

> NNW w link by policzyli.

Nigdy nie kupowałem NNW, czemu tak naprawdę służy to ubezpieczenie? W jakiej sytuacji mogę z niego skorzystać? hmm.gif

Napisano

> Nigdy nie kupowałem NNW, czemu tak naprawdę służy to ubezpieczenie? W jakiej sytuacji mogę z niego

> skorzystać?

Jak będziesz mieć wypadek, to mogą Ci zwrócić koszty leczenia i jakiś procent od trwałego uszczerbku na zdrowiu.

wink.gif

Napisano

> Jak będziesz mieć wypadek, to mogą Ci zwrócić koszty leczenia i jakiś procent od trwałego

> uszczerbku na zdrowiu.

ok.gifrozważę taką opcję ok.gif