Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zamiast cyklinowania?

Featured Replies

Napisano

Jesienią poprzedniego roku miałem wymieniane deski na podłodze w domku letniskowym. Przez zimę nabrały trochę wilgoci i teraz podłoga nie jest idealnie równa. Chciałbym tą powierzchnię wyrównać i polakierować. Domek ma wymiary 4x3m, więc jest malutki i wydaje mi się że cykliniarka będzie strasznie nieporęczna. Czy jest jakiś sposób żeby to zrobić szybko i się nie narobić? zlosnik.gif

Napisano

> Jesienią poprzedniego roku miałem wymieniane deski na podłodze w domku letniskowym. Przez zimę

> nabrały trochę wilgoci i teraz podłoga nie jest idealnie równa. Chciałbym tą powierzchnię

> wyrównać i polakierować. Domek ma wymiary 4x3m, więc jest malutki i wydaje mi się że

> cykliniarka będzie strasznie nieporęczna. Czy jest jakiś sposób żeby to zrobić szybko i się

> nie narobić?

szlifierka mimosrodowa 150mm.papiery róznej gradacji i tyle. przy tej powierzchni da radę.

Napisano
  • Autor

> szlifierka mimosrodowa 150mm.papiery róznej gradacji i tyle. przy tej powierzchni da radę.

Myślałem o szlifierce taśmowej...

Napisano

> Myślałem o szlifierce taśmowej...

Zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Szlifierką mimośrodową łatwo zrobić zaciachy.

Napisano

> deski na podłodze w domku letniskowym.

> Chciałbym tą powierzchnię wyrównać i polakierować. Domek ma wymiary 4x3m, więc jest malutki i wydaje mi się że

> cykliniarka będzie strasznie nieporęczna.

Nie wiem, ale może są cyklinarki różnej wielkości? Tak, jak są mniejsze i większe wibratory do zagęszczania gruntu na ten przykład.

I nie sugerował bym się wielkością i rodzajem pomieszczenia - przecież gdybyś miał zamiast domku całą chatę z takim pomieszczeniem, to nie użył byś cyklinarki?

Napisano

> Jesienią poprzedniego roku miałem wymieniane deski na podłodze w domku letniskowym. Przez zimę

> nabrały trochę wilgoci i teraz podłoga nie jest idealnie równa. Chciałbym tą powierzchnię

> wyrównać i polakierować. Domek ma wymiary 4x3m, więc jest malutki i wydaje mi się że

> cykliniarka będzie strasznie nieporęczna. Czy jest jakiś sposób żeby to zrobić szybko i się

> nie narobić?

Moim zdaniem najlepiej to zrobić cykliniarką. Pomieszczenie 3x4 nie jest takie znowu małe, żeby cyklinowanie było udręką. Przecież ten domek ma wymiary niedużego pokoju, a pokoje jakoś się cyklinuje bez najmniejszych problemów. Szlifierkami będzie ciężko fajnie wyrównać podłogę.

Napisano

> Zdecydowanie lepsze rozwiązanie. Szlifierką mimośrodową łatwo zrobić zaciachy.

w życiu !! mylisz mimośrodową z krążkiem szlifierskim !!

taśmową możesz bokiem zajechac i zrobić wcięcia - mimośrodowa obrócz ruchu wogól ma ruch mimośrodowy - nigdy "zaciachów" nie zrobisz.

mam w domu wszystkie możliwe szlifierki (ponad 20 elektronarzędzi) i tylko po mimośrodowej jest idelanie gładko.

poza tym jest jedna ważna zasada - szlierki się nigdy nie dociska - dociskanie powoduje uszkodzenie materiału obrabianego i niższą skuteczność pracy.

Napisano

> w życiu !! mylisz mimośrodową z krążkiem szlifierskim !!

> taśmową możesz bokiem zajechac i zrobić wcięcia - mimośrodowa obrócz ruchu wogól ma ruch

> mimośrodowy - nigdy "zaciachów" nie zrobisz.

> mam w domu wszystkie możliwe szlifierki (ponad 20 elektronarzędzi) i tylko po mimośrodowej jest

> idelanie gładko.

> poza tym jest jedna ważna zasada - szlierki się nigdy nie dociska - dociskanie powoduje uszkodzenie

> materiału obrabianego i niższą skuteczność pracy.

Nigdy nie mow nigdy... Szlifowales pionowe elementy? biglaugh.gif

Napisano

> Nigdy nie mow nigdy... Szlifowales pionowe elementy?

różne rzeczy szlifowałem, dlatego mam różny sprzęt. mówimy o podłodze.